Breukelen -- Xerox en Wifac hebben onlangs een overeenkomst gesloten, waarbij Wifac de Xerox iGen3 digitale kleurenpers in haar portfolio gaat opnemen. Dit is een unieke stap, aangezien Wifac wereldwijd tot n van de eerste partners behoort die de Xerox iGen3 mag gaan verkopen.

Sinds 2003 verkoopt Wifac alle Xerox DocuColor systemen en is daar uiterst succesvol mee. Ook de Phaser modellen en de monochrome Xerox 4110 werden in de loop van de tijd aan het Wifac assortiment toegevoegd. Recent startte Wifac ook met de verkoop van Xerox supplies. Wifac begeleidt haar relaties niet alleen bij de investering in een printsysteem, maar deelt ook haar kennis en ervaring op het gebied van DTP, variabele dataprinting, kleurbeheer, datamanagement & workflowsystemen, afwerking en de inzet van specifieke materialen.

iGen3 voorziet in groeiende marktbehoefte
Volgens Wifac's algemeen directeur Marcel Otto is de uitbreiding van het portfolio met de iGen3 een zeer belangrijke stap: "Deze technologie komt dicht in de buurt van offset en zal in de toekomst in snel tempo verder evolueren. De vooruitstrevende technologie die resulteert in de iGen3 past uitstekend in de toekomstgerichte marktbenadering die Wifac kenmerkt. De groei in digitaal drukwerk is onstuitbaar. Het belang van one-to-one marketing groeit snel. Drukwerk wordt steeds vaker aangestuurd door database-driven applicaties. Een digitale pers als de iGen3 is bij uitstek in staat om in deze groeiende marktbehoefte te voorzien en de gewenste producties te realiseren. Wifac kan haar relaties dusdanig adviseren, dat de technische mogelijkheden ten volle kunnen worden benut. Voor grafische bedrijven is innovatie de manier om van de kansen in de snel veranderende markt te profiteren."

Martijn Brand, Directeur Office Systems, SMB & Channels van Xerox: "We doen graag zaken met een grafisch handelshuis dat precies begrijpt wat een grafisch bedrijf nodig heeft. Wij zijn tevreden over de prestaties van Wifac tot nu toe, maar meer nog over de manier waarop Wifac de grafische markt benadert. Wifac is voor ons een partner die begrijpt wat een ambitieuze grafische onderneming nodig heeft."

Mireille Paasen, directeur Production Systems Group Xerox vult aan: "De iGen3 is voor Xerox bij uitstek het product om nieuwe markten en nieuwe applicaties te ontwikkelen, met name in de grafische industrie. Niet alleen in het print-on-demand segment maar ook in de transactionele wereld, de verpakkingsindustrie en de fotomarkt heeft deze technologie succesvol zijn intrede gedaan. Met Wifac als partner in de verkoop van dit voor Xerox strategische product verwachten wij dan ook een verdere groei in nieuwe applicaties en marktsegmenten."

Grote belangstelling
Wifac ondervond tijdens het succesvolle Open Huis evenement in maart jl. een grote belangstelling voor de diverse printing oplossingen en voor de iGen3 in het bijzonder. De professionele kennis die Wifac van de grafische industrie heeft en inzet in alle grafische (productie)processen zullen een positieve bijdrage leveren aan het marktaandeel van de iGen3 in de markt. In het klantencentrum van Wifac in Mijdrecht zal continue een iGen3 aanwezig zijn. Wifac heeft inmiddels een speciaal iGen3-team geformeerd. Hiermee worden alle demonstraties en klantbegeleiding in eigen huis gerealiseerd. In de nabije toekomst zullen ook alle opleidingen van de Xerox iGen3 door Wifac worden verzorgd.

SmartPress™-technologie met ruim 300 patenten
De Xerox iGen 3 heeft dankzij zijn met meer dan 300 patenten beschermde revolutionaire SmartPress™-technologie wereldwijd een nieuwe standaard in digitaal drukken gezet en produceert afdrukken die uitstekend te vergelijken zijn met offsetkwaliteit. Dankzij recent door Xerox gentroduceerde nieuwe innovatieve beeldverbeterende software is de iGen3 zelfs in staat om gebrekkige of slecht gemaakte digitale foto's er op papier goed uit te laten zien. Continue softwareontwikkeling speelt bij de iGen3 dan ook een cruciale rol om het totale digitale productieproces, zijn productiviteit en zijn afdrukkwaliteit constant te verbeteren. Met 6.600 A4 afdrukken per uur is het niet alleen de snelste digitale pers voor planovellen, maar heeft de iGen3 met 36 x 57 cm ook het grootste afdrukformaat in vergelijking met elke andere digitale pers voor planovellen. Dankzij dit afdrukformaat kunnen grafische bedrijven voor de afwerking van het op de iGen3 gemaakte drukwerk veelal gebruikmaken van reeds in gebruik zijnde afwerksystemen.


Omvangrijk R&D project
De iGen3 werd in juni 2003 op de Nederlandse markt gentroduceerd en is het resultaat van een omvangrijk R&D project, waarin Xerox inmiddels meer dan 1 miljard euro heeft genvesteerd. Aan de basis staat de SmartPress™-technologie, waarbij de vier afzonderlijke afdrukstations (voor cyaan, magenta, geel en zwart) de zeer fijne, droge inkt (toner) overbrengen. Door een combinatie van ultrasone geluids- en drukgolven wordt in n keer het beeld op het papier overgebracht, wat resulteert in een ongevenaarde snelheid, kwaliteit, een bijzonder hoge kleurechtheid en dito betrouwbaarheid. Dankzij automatische papierherkenning is de iGen3 in staat om binnen n en dezelfde printrun op verschillende papierformaten en -soorten te produceren. En dat alles zonder verlies van productiviteit, eveneens een unieke eigenschap van de iGen3. De machine is zeer modulair opgebouwd en zodanig ontworpen, dat hij geschikt is voor alle belangrijke prepress-, workflow- en applicatieomgevingen. De iGen3 kan worden geleverd met een drietal verschillende front-end systemen (RIP's): De Xerox DocuSp Server voor een 'DocuTech-achtige' workflow, het Spire-platform van Creo en een RIP van EFI.

Nabewerking door derden is mogelijk dankzij de industriestandaard interface, waardoor een breed scala aan in-line afwerksystemen aan de iGen3 kan worden gekoppeld, zoals onder meer een UV Coater, diverse vouw-, bind- en hechtmachines, een Book Factory voor kant-en-klaar afgewerkte boekproducties en Wiro afwerksystemen. Naast een 110 ppm versie is de iGen3 ook beschikbaar in een 90 A4 pagina's per minuut snelle versie. De iGen3 90 is te koop vanaf 495.000 euro exclusief btw.

Xerox Europe

Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/–beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Onder de noemer ‘The New Business of Printing' heeft Xerox het in de markt grootste portfolio ‘state-of-the-art' digitale printsystemen, oplossingen en diensten ontwikkeld. Daartoe behoren tevens gestroomlijnde en efficinte workflow-oplossingen, alsmede een pakket oplossingen om klanten te helpen om hun business te ontwikkelen en groeimogelijkheden op de langere termijn te realiseren. In de veranderende markt voor druk- en printwerk zijn dat de drie elementen die Xerox-klanten helpen om beter te presteren en de productiviteit te verbeteren. En daardoor meer winstmogelijkheden te creren.

Xerox Graphic Arts Premier Partners zijn leden van een door Xerox genitieerd, wereldwijd netwerk van grafimediabedrijven die tot de meest geavanceerde en ervaren digitale drukkers in hun land behoren. Door hun printopdrachten bij Premier Partners onder te brengen, zijn klanten verzekerd van de levering van hoge kwaliteit digitaal vervaardigd drukwerk, uitgevoerd door vooraanstaande ondernemingen, die zijn toegerust met de nieuwste en beste technologie.Voor meer informatie over het Xerox Premier Partner netwerk kijk op www.xerox.com/xpp.

XEROX, iGen3, DocuTech, Xerox NuveraTM, FreeFlow, DocuSP, Accxesen ProfitAcceleratorTMzijn handelsmerken van XEROX CORPORATION. DocuColorwordt in licentie gebruikt. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 455 of kijk op www.xerox.nl.


VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost,
tel.: 030 - 229 20 05,
email: hav@verkroostpr.nl