Breukelen - Het printen van complexe technische, bouwkundige en mechanische tekeningen en elektrische diagrammen vereist een zeer grote precisie in met name de kleinste details. Met dit gegeven in gedachten introduceert Xerox vandaag de Xerox 6279. Deze grootformaat zwart/wit printer, copier en scanner levert een in zijn prijsklasse uitzonderlijk hoge afdrukkwaliteit en snelheid. En dat alles binnen zeer compacte afmetingen en tegen uitermate lage operationele kosten. De introductie van de 6279 valt samen met de introductie van de laatste versie van FreeFlow Accxes, de toonaangevende Xerox workflow software voor technische documenten.

Het systeem is zo flexibel dat het in een scala van omgevingen is in te zetten, waaronder grafimediabedrijven, architecten- en ingenieursbureaus en bouwkundige bedrijven. De snelheid van zeven tot negen A1 formaat afdrukken per minuut maken de Xerox 6279 tot n van de meest productieve CAD/GIS printers in haar prijsklasse.

“Van onze klanten weten wij dat afdrukkwaliteit naast de operationele kosten hun belangrijkste aanschafcriterium is. De afdrukkwaliteit, snelheid en het kostenplaatje van de Xerox 6279 komen aan deze specifieke eisen tegemoet”, aldus Valentin Govaerts, senior vice president, productiesystemen en grafische industrie, Xerox Europa. “De introductie van de 6279 bevestigt dat Xerox de markt van grootformaat printers zeer serieus neemt en is dan ook een logisch vervolg op de recente lancering van drie grafische grootformaat kleurenprinters.”

De Xerox 6279 kan gelijktijdig printen en kan met de optionele ingebouwde scanner tot 15 cm2 per seconde scannen. De 600 x 600 dpi print- en scanmogelijkheden leveren zeer scherpe en nauwkeurige details, zelfs voor complexe tekeningen, schema’s en berekeningen. In de Xerox 6279 kunnen tot vier rollen gewoon papier, calqueerpapier of synthetische afdrukmaterialen worden geplaatst. Met de optionele ingebouwde scanner of het grootformaat scansysteem is het mogelijke bestaande CAD/GIS originelen die beschadigd zijn door kreukels of water, te verbeteren door de achtergrond te onderdrukken. Hierdoor blijven belangrijke details in tekst en beelden behouden.

Gebruikers kunnen de Xerox 6279 zo configureren dat hij precies aansluit aan hun wensen, bijvoorbeeld alleen als printer of als copier/printer combinatie. Met de copier/printer is het mogelijk zwart/wit scans te maken die eventueel later naar kleur kunnen worden opgewaardeerd. De scanner ondersteunt een groot scala aan bestandsformaten en gebruikers kunnen scannen naar e-mail, FTP of zelfs naar een printer op een andere locatie. De nieuwe 24-bit kleuren TotalAccxes scanoptie maakt kleuren workflow mogelijk, waardoor gebruikers een kleurenbestand kunnen creren of kunnen scannen en printen naar een in het netwerk aangesloten printer. Deze kleuren- en scanopties kunnen ter plekke worden genstalleerd, zodat het systeem naar behoeve kan worden aangepast zodra extra mogelijkheden nodig zijn.

Beschikbaarheid

De Xerox 6279 CAD/GIS grootformaat printer met FreeFlow Accxes Print Server zal vanaf oktober in Nederland beschikbaar zijn via de geautoriseerde Xerox grootformaat dealers. Dit zijn: KC Beuningen (024-6790340), Gedon(0900-1234500), Xtandit(0348-485868) en Tepede(070-3196700).

- XXX -

Over Xerox

Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Yvonne Fisscher of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl