Breukelen -- Xerox introduceert het Xerox WorkCentre 7132 digitale multifunctionele kleurensysteem. Het systeem is ontworpen voor toepassing in kleine tot middelgrote werkgroepen, waar geavanceerde functies voor monochroom gebruik worden gevraagd, echter met de mogelijkheid om kleur te scannen en, indien gewenst, ook in kleur te printen.

Het WorkCentre 7132 multifunctionele systeem print en kopieert met een snelheid van maximaal 32 pagina's per minuut in zwart-wit en 8 ppm in kleur, en produceert hoge kwaliteit afdrukken met een resolutie van 1200 x 600 dpi. De Xerox Emulsion Aggregation High Gloss toner zorgt daarbij voor scherpe zwarte details en voor heldere kleuren.

Het systeem heeft een aantal geavanceerde functies, zoals de mogelijkheid om document workflows op te slaan voor bijvoorbeeld het automatisch en gelijktijdig verzenden van gescande documenten naar meerdere locaties. Via een enkele scan kan een document desgewenst direct vanaf het apparaat worden verzonden naar meerdere faxnummers, e-mailadressen en netwerkbestanden. Het apparaat kan ook tot vijfhonderd standaard gebruikte formulieren of templates bewaren, zoals bijvoorbeeld inkoop- en kostenformulieren, en die on-demand printen vanaf het bedieningspaneel.

Het WorkCentre 7132 beschikt verder over de functie 'smart paper trays' waardoor automatisch het bij de afdrukopdracht behorende papierformaat wordt gekozen. Het systeem is gemakkelijk te installeren en te onderhouden.

Martijn Brand, Director Office Systems, SMB & Channels bij Xerox (Nederland): "Xerox houdt zich continu bezig met de ontwikkeling van technologie, waarmee klanten op kantoor gemakkelijk de omslag naar kleur kunnen maken. Uiteraard zonder daarbij afbreuk te doen aan de hoge mate van productiviteit en efficiency waaraan onze multifunctionele systemen altijd voldoen. Met het WorkCentre 7132 behouden gebruikers hun multifunctionele productiviteit in zwart-wit, maar beschikken tegelijkertijd over kleur op het moment, dat die voor de best mogelijke presentatie wordt verlangd."

Xerox' CentreWare Internet Services desktop management software stelt IT-beheerders of kantoormedewerkers in staat om het WorkCentre 7132 remote te configureren en te beheren. De Xerox SMART eSolutions software genereert automatisch overzichten van het aantal prints, kopien, scans en faxen dat op het systeem wordt geproduceerd. Geavanceerde beveiligingsfuncties zorgen voor toegangsbeveiliging, een gecontroleerd gebruik en bescherming van vertrouwelijke informatie.

Prijs en beschikbaarheid

Het WorkCentre 7132 is verkrijgbaar via Xerox resellers en distributeurs en kost in de basisuitvoering 6.220 euro exclusief btw. Kleine tot middelgrote bedrijven en grote ondernemingen kunnen het systeem aanschaffen met een PagePack respectievelijk eClick tellertikcontract. Deze contracten omvatten de verbruiksproducten, de bevoorrading en het onderhoud en stellen de klanten in staat om de algehele kosten op kantoor beter in de hand te houden door een betere greep op de lopende kosten.

Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/-beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 - 255 770,
email: patty.dejong@xerox.com

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 - 229 20 05,
email: hav@verkroostpr.nl