Breukelen – Xerox versnelt de prestaties van zijn multifunctionele systemen met de introductie van de WorkCentre 5600-serie. De WorkCentre 5600-systemen zijn de snelste kantoorproducten van Xerox voor A4 en A3-formaat die zwart-wit printen, kopiren, scannen en faxen en gebruikmaken van het Extensible Interface Platform (EIP) van het bedrijf. EIP is gebaseerd op webstandaarden en stelt softwareontwikkelaars in staat snel en gemakkelijk toepassingen op maat te ontwikkelen die zijn afgestemd op specifieke bedrijfsbehoeften.

De EIP-technologie van Xerox breidt de intelligentie en kracht van de WorkCentre 5600-systemen uit, door gebruikers de mogelijkheid te geven om in een paar eenvoudige stappen snel en veilig belangrijke informatie te vinden, op te slaan, af te drukken en te delen via de volledig aangepaste aanraakschermen van de systemen. Door simpel hun ID-pasje bij de machine te houden, wordt hun persoonlijke machine display weergeven en krijgen zij toegang tot de functionaliteiten die zijn afgestemd op hun behoeften en rechten.

“De multifunctionele systemen van Xerox zijn uitgegroeid tot krachtige IT-tools”, zegt Martijn Brand, Director Office Systems, SMB and Channels. “Met behulp van de ervaring en expertise van onze softwarepartners hebben we de bestaande prestaties en betrouwbaarheid van het multifunctionele Xerox-systeem verbeterd, om oplossingen te bieden die de productiviteit verhogen en bedrijfsprocessen vereenvoudigen. De toepassingen bieden bijvoorbeeld ondersteuning aan afdelingen als sales en marketing, human resources of boekhouding – stuk voor stuk gebieden waar communicatie, toegang tot informatie en bedrijfsprocessen van essentieel belang zijn.”

De nieuwe systemen bieden grotere flexibiliteit in snelheid, meer opties voor scannen en afwerken en uitgebreide mogelijkheden voor beveiliging, beheer en administratie. De zes nieuwe WorkCentre 5600-producten van Xerox leveren snelheden van 32 ppm tot 87 ppm en een totale papiercapaciteit van maximaal 8700 vel. Ze kunnen uiteenlopende opdrachten in hoog tempo verwerken, van algemene kantoordocumenten tot omvangrijke afdruktaken.

Ook kunnen kantoormedewerkers documenten die vaak worden afgedrukt, zoals formulieren of sjablonen, opslaan op het apparaat en de instellingen aanpassen vr het afdrukken. Dit voorkomt onnodig veel heen en weer lopen tussen computer en MFP. Voor beheer en accounting van het apparaat leveren CentreWare Web, CentreWare Internet Services en Standard Accounting software de hulpmiddelen die nodig zijn voor audits, gebruiksbewaking en kostenbeheer.

De serie WorkCentre 5600 biedt uitgebreide afwerkopties voor modellen met een snelheid van 55 ppm of hoger, zoals als C- en Z-vouwen en het invoegen van vellen. Modellen met scanfunctionaliteit zijn standaard uitgerust met de ‘scan naar doorzoekbare PDF- en XPS’ functionaliteit.

Robuuste beveiligingsfuncties omvatten het hele systeem van in- en uitgaande mogelijkheden van de machines en garanderen de beveiliging van belangrijke informatie. De geavanceerde MFP-beveiligingsfuncties van Xerox, de informatie op het document, in het apparaat en op het netwerk zijn beschikbaar op alle nieuwe multifunctionele systemen. Met de functie Image Overwrite worden images automatisch nadat de taak is voltooid of on-demand verwijderd van de vaste schijf. Alle informatie die op de harde schijf wordt opgeslagen wordt automatisch versleuteld.

Als servicegerichte technologiepartner werkt Xerox nauw samen met zijn Alliance Partners om EIP-gebaseerde softwareservices te ontwikkelen. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld rechtstreeks vanaf het MFP toegang krijgen tot gemeenschappelijke bedrijfsformulieren of on-demand printen vanuit documentendatabases, naar e-mail scannen en nog veel meer. Medewerkers kunnen nieuw gescande documenten controleren op het scherm van de MFP en vervolgens opslaan in Xerox DocuShare, Microsoft Corp. SharePoint of Windows-mappen, zonder dat daarvoor eerst een sjabloon moet worden ingesteld. Het aanraakscherm van de MFP kan vervolgens worden gebruikt om door de documenten te bladeren en ze af te drukken.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Xerox WorkCentre 5600 producten zijn in Nederland direct verkrijgbaar bij Xerox-resellers en kan worden aangeschaft met PagePack en eClick: contracten op basis van kosten per pagina voor respectievelijk het midden- en kleinbedrijf en grote ondernemingen. Deze contracten omvatten verbruiksartikelen, onderdelen en onderhoud en geven klanten de mogelijkheid de totale kosten van het kantoor te verlagen door meer controle uit te oefenen op de lopende kosten. De Xerox WorkCentre 5600-serie heeft een instapprijs van € 5.080,-.

XXX

OPMERKING VOOR DE REDACTIE

Xerox en het Extensible Interface Platform (EIP)

Het Extensible Interface Platform (EIP) van Xerox, dat in oktober 2006 werd aangekondigd, is een softwareplatform dat ontwikkelaars kunnen gebruiken om servergebaseerde toepassingen te bouwen voor multifunctionele printers en dat kan worden geconfigureerd voor de gebruikersinterface van het aanraakscherm van de MFP. Met behulp van deze interface kunnen medewerkers een wachtwoord invoeren en/of een smartcard gebruiken bij de MFP om toegang te krijgen tot een set functies en opties die specifiek zijn ontworpen voor hun behoeften. Een ziekenhuis kan bijvoorbeeld het aanraakscherm van de systemen aanpassen om de patintformulieren beter te kunnen beheren. Door een pictogram op het scherm aan te raken, kan een ziekenhuismedewerker toegang krijgen tot het webgebaseerde documentbeheersysteem van het ziekenhuis en door een lijst met patintformulieren bladeren.

Xerox en zijn Alliance Partners hebben al een breed scala aan documentbeheer- en workflowsoftware ontwikkeld, om organisaties te helpen hun kosten te beheren, de productiviteit te verhogen en de efficintie te verbeteren. Als servicegerichte technologiepartner verandert Xerox de werkplek met nieuwe webgebaseerde services op de MFP – met commercile toepassingen die worden geleverd door bedrijven als Equitrac, Captaris, Nuance, NSi, Omtool, Streem Communications en X-Solutions. Softwareontwikkelaars, onafhankelijke softwareleveranciers, systeemintegrators en interne ontwikkelaars ontvangen een geavanceerde, uitgebreide en gebruiksvriendelijke SDK (Software Development Kit). Toepassingen kunnen snel worden gebouwd met behulp van standaard webontwikkeltools, modulaire API’s (Application Programming Interfaces) en diverse EIP-webservices.

Ga voor een exemplaar van het Xerox EIP White Paper naar: http://www.office.xerox.com/eip/prnt/nlnl

Over Xerox Europe

Xerox Europe, de Europese tak van Xerox Corporation, brengt een uitgebreid assortiment Xerox-producten, -oplossingen en -diensten en de bijbehorende supplies en software op de markt. De producten en diensten richten zich op drie hoofdgebieden: kleine en grote kantoren, productieomgevingen voor drukwerk en grafische vormgeving en diensten als consultancy, systeemdesign en -beheer en documentoutsourcing.

Xerox Europe heeft daarnaast productie- en logistiekafdelingen in Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland en een faciliteit voor onderzoek en ontwikkeling (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Ga voor meer informatie naar www.xerox.com.

Xerox is een handelsmerk van Xerox Corporation. Alle merken en productnamen die niet van Xerox zijn, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van de betreffende bedrijven. Prijzen, functies, specificaties, mogelijkheden, uiterlijk en verkrijgbaarheid van producten en diensten van Xerox kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 - 255 770, email: patty.dejong@xerox.com

Trimedia, Petra de Jongh, tel. 023 – 750 32 10, email: pdejongh@trimediabenelux.com

Ga voor meer informatie over Xerox, productfoto’s en het ontvangen van RSS-nieuwsfeeds naar www.xerox.com/news. XEROX en WorkCentre zijn handelsmerken van XEROX CORPORATION. Prijzen, functies, specificaties, mogelijkheden, uiterlijk en verkrijgbaarheid van producten en diensten van Xerox kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. ENERGY STAR en het handelsmerk ENERGY STAR zijn geregistreerde handelsmerken in de VS.