Breukelen -- Xerox is op 5 maart gestart met een pan-Europese campagne voor haar lijn kleuren multifunctionele producten (MFP's), waarmee de onderneming de markt aanvoert. Als onderdeel van de campagne, waarmee enkele miljoenen euro's zijn gemoeid, maakt Xerox voor het eerst gebruik van een virale film.

Voor de campagne worden zowel print, radio als online media ingezet, en Xerox richt zich daarmee op IT-managers en andere zakelijke beslissers. Centraal in de campagne staan de onvergelijkbare betrouwbaarheid, snelheid, helderheid en veiligheid die kenmerkend zijn voor de hele lijn Xerox kleuren MFP's. Het punt dat Xerox maakt is, dat door te investeren in Xerox multifunctionele apparatuur u zich geen zorgen hoeft te maken over uw kantoorapparatuur, en volledig productief bezig kunt blijven.

De virale film, getiteld 'Watercooler' (www.extremeoffices.com), volgt een bedrijf dat op potsierlijke wijze hyper-productief aan het werk is om de zakelijke doelstellingen te halen. Op documentaire-achtige manier worden kantoormedewerkers in verschillende stress-situaties getoond, waarbij ze buiten controle raken bij hun pogingen om op tijd te kunnen leveren. De film eindigt met de verzekering dat 'there are better ways to make your office more productive': er zijn betere manieren om uw kantoor productiever te maken.

Henrik Bustrup, Xerox Europe's advertising manager over de nieuwe campagne: "We hebben een doelgerichte en volledig gentegreerde campagne gemaakt met inzet van een uitgekiende mediamix. Door voor het eerst gebruik te maken van een virale film, willen we enerzijds de Xerox merkbekendheid bij belangrijke beslissers opbouwen, en anderzijds ons merk herwaarderen."

Tony Harris, Chief Operating Officer van RKCR/Y&R voegt daaraan toe: "We zijn gewend aan virale commercials als het gaat om consumentenproducten, maar 'online' is een van de meest effectieve media voor het opbouwen van merkbekendheid in de B2B markt. Het is goed dat Xerox van zich doet spreken door zo'n geestige benadering van het begrip productiviteit."

De campagne volgt op de bestaande Xerox kleurcampagne, vorig jaar winnaar van de 'M&M Awards' (voor de beste digitale campagne) en 'Campaign Media Awards' (voor de beste gentegreerde campagne).

De gentegreerde campagne is ontwikkeld door het reclamebureau RKCR/Y&R, en omvat print-, radio- en virale reclame, alsmede online creativiteit van Vibrant Creative. De mediastrategie, -planning en -inkoop was in handen van het bureau Mediaedge:cia. De virale film stond onder regie van de gelouterde regisseur Owen Harris.

Ter ondersteuning van de algemene marketing campagne werd een aanvullende promotionele activiteit ontwikkeld door het Direct Marketing bureau Harrison Troughton Wunderman. Een en ander behelst 'een jaar gratis kleurgebruik' bij aankoop van het Xerox WorkCentre 7132 multifunctionele product. De direct marketing activiteit, bestaande uit DM en online activiteiten, zal in 12 landen, waaronder Nederland, worden uitgerold.

Xerox Europe

Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 – 255 255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 – 255 770,
email: patty.dejong@xerox.com

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost,
tel.: 030 - 229 20 05,
email: hav@verkroostpr.nl