Breukelen – De overname van Veenman door Xerox is op 2 juni 2008 afgerond. Met deze transactie is een bedrag gemoeid van € 43 miljoen ($ 68 miljoen). Deze overname combineert het portfolio van Xerox producten en diensten met de distributiecapaciteit van Veenman in de Nederlandse markt voor het midden- en kleinbedrijf (MKB). Xerox zal hiermee het aantal verkopers verdubbelen en toegang krijgen tot meer dan 4.000 MKB klanten.

Veenman heeft met zes vestigingen in Nederland focus op MKB klanten en verkoopt en onderhoudt document management systemen als printers, copiers en multifunctionele apparatuur.
Volgens algemeen directeur Eric Annema van Veenman is er een duidelijke win-win-situatie voor alle betrokken partijen. "Veenman blijft als een onafhankelijk bedrijf opereren, maar kan voortaan ook de kwaliteit van de Xerox-producten aanbieden", aldus Eric Annema.

In de komende maanden start Veenman met het aanbieden van het brede scala aan producten van Xerox als de printers en multifunctionele apparatuur inclusief de Phaser printer producten, de WorkCentre multifunctionele afdrukapparatuur, alsmede de hierbij behorende supplies. Xerox heeft een gefaseerd trainingsprogramma opgezet voor de medewerkers van Veenman om het Xerox productportfolio te kunnen verkopen en onderhouden.
Veenman, opgericht in 1919 en gekocht van Corporate Express N.V. , is nu een onafhankelijke dochter van Xerox. "Wij rapporteren rechtstreeks aan Xerox Europe, dat in Londen is gevestigd", verklaart Eric Annema. Het hoofdkantoor van Veenman blijft in Capelle a/d IJssel. De 318 medewerkers blijven onderdeel van Veenman.

Rogrio Fangueiro, senior vice-president Office Group Xerox Europe, bevestigt dat: "Veenman heeft een reputatie opgebouwd als uiterst succesvolle en alom gewaardeerde onderneming. Als onderdeel van Xerox heeft Veenman nog meer mogelijkheden om te doen waar zij goed in is, toegevoegde waarde leveren aan MKB klanten door middel van document management. Met het Veenman team aan boord hebben we naast ons huidige netwerk aan concessionaires en resellers, een enorm bereik om meer klanten te kunnen bedienen en onze aanwezigheid in de MKB-markt te vergroten."
Zowel de medewerkers van Veenman als de OR en de vakbonden hebben met instemming gereageerd op de overname. Vanwege de leidende rol van Veenman in de branche is voor de overname ook toestemming gevraagd en gekregen van de Nederlandse Mededingingsauthoriteit (NMa).

Volgens algemeen directeur Eric Annema is de toegevoegde waarde van Veenman naast het marktaandeel in de MKB een van de belangrijkste redenen geweest voor Xerox om Veenman over te nemen. "Wij bieden niet alleen producten maar complete oplossingen op het gebied van document management. Dat spreekt aan en die meerwaarde kunnen we nu ook aan de Xerox-producten toevoegen".

De Amerikaanse multinational heeft in de laatste twee jaar al vijf bedrijven overgenomen, die werkzaam zijn in de sector van document management. Daarmee was een investeringsbedrag gemoeid van $1,8 miljard.

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor verdere informatie, kijk op www.xerox.nl , of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Xerox Europe
Judith Schunke, +44 1895 842 877

Trimedia Benelux (voor Xerox)
Sara Meulenbroek, +31 (0)23 750 32 10, smeulenbroek@trimedia.nl

Voor nadere informatie over Veenman, zie www.veenman.nlof neem contact op met:

Robin Goemans, +31 (0)62 182 4299, robin.goemans@veenman.nl
Judith de Witte, + 31 (0)62 501 7995, judith.de.witte@veenman.nl