Breukelen – Twee Xerox-productieprinters zijn door de prestigieuze 2008 European Digital Press (EDP) Association Awards uitgeroepen tot de beste producten in hun klasse.

Het Xerox Nuvera 288 Digital Perfecting System won de prijs in de categorie “Best Production Cut-Sheet Monochrome Printer of the Year 2008”. De EDP Association vermeldde dat de Nuvera 288 de prijs te danken had aan zijn “snelheid, hoge productie, afdrukkwaliteit en Pass Through Programming-functie.”

De Xerox 650/1300 won de prijs voor “Best Web-Fed Production Printer Monochrome of the year 2008”. De EDP Association lichtte toe dat de prijs was toegekend op basis van “de combinatie van snelheid, gebruiksgemak en productiviteit, en de drie afdruktechnologien, waaronder flash-fusing.”

In een commentaar zei Valentin Govaerts, senior vice-president productie en grafische industrie bij Xerox Europe: “Xerox is zeer verheugd over deze prijzen. Ze zijn een bevestiging van ons leiderschap op het gebied van innovatief digitaal drukken en van ons streven onze klanten de juiste technologie, de juiste workflow en het juiste bedrijfsmodel te bieden.”

Dankzij de volledig gentegreerde architectuur met een dubbele engine kan het nieuwe Xerox Nuvera 288 Digital Perfecting System twee keer zo snel dubbelzijdig afdrukken. En dat met een afdrukkwaliteit die gelijk is aan de standaarden voor offset. Het Xerox Nuvera™ 288 Digital Perfecting System kan boeken, catalogi, facturen, folders en andere documenten produceren met 288 afdrukken per minuut (144 dubbelzijdige pagina’s). De “Pass Through Programming”-technologie van Xerox zorgt ervoor dat de Nuvera 288 DPS toch blijft werken als n van de engines tijdelijk niet beschikbaar is. Hierdoor wordt een onafgebroken productiviteit geboden aan grafimediabedrijven en interne repro-afdelingen.

De Xerox 650/1300 is het snelste Continuous Feed-afdruksysteem van Xerox, dat drukwerkleveranciers helpt te profiteren van de markt voor high-speed, high-volume zwart-wit afdrukken. Met dit nieuwe high-speed systeem wordt het een stuk eenvoudiger om boeken, handleidingen en promotiemateriaal te maken.

De maximale afdruksnelheid van de 650/1300 is 1232 dubbelzijdige A4 beelden per minuut. Het systeem maakt gebruik van droge toner, xerografische imaging en flash-fusing technologie – een uniek proces waarbij geen warmte of druk wordt gebruikt en waarbij geen contact wordt gemaakt met het papier. Dat zorgt ervoor dat het apparaat, in vergelijking met concurrerende systemen, kan afdrukken op een breder scala aan verschillende substraten.

Beide apparaten maken deel uit van de reeks producten die Xerox tussen 29 mei en 11 juni zal presenteren op de drupa.

- XXX -

Over de EDP Association
De EDP Association bestaat uit uitgevers van toonaangevende Europese tijdschriften die zijn gericht op digitaal afdrukken en verwante producten. De publicaties bereiken 15 Europese landen met een gezamenlijke oplage van circa 120.000 exemplaren en met een lezerspubliek van meer dan 240.000 professionals op het gebied van grafische vormgeving. Ga naar www.edpassociation.com voor meer informatie over de EDP Association en voor specifieke publicaties.

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software.

Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

---------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:
Xerox (Nederland) B.V
PR & Communications Manager
Patty de Jong
+31 (0)346255770
patty.dejong@xerox.com
 Trimedia (voor Xerox)
Petra de Jongh
+31 (0)23 750 32 10
pdejongh@trimediabenelux.com