Breukelen – Tijdens drupa, de grootste grafische vakbeurs ter wereld, versterkt Xerox zijn koploperspositie in digitale productiesystemen door het grootste portfolio op de markt te presenteren. Xerox, met een lange historie van continue innovatie, zal tevens baanbrekende nieuwe technologien laten zien.

"We blijven ons richten op doorbraken in tonerdruk en het verder perfectioneren van onze eigen inkjettechnologie en kunnen klanten helpen de juiste technologien, workflows en services te kiezen waarmee ze hun bedrijf winstgevend kunnen maken, zowel nu als in de toekomst", aldus Anne M. Mulcahy, voorzitter en CEO van Xerox.

De juiste technologie op het juiste moment

Xerox presenteert op drupa de Xerox iGen4™ kleurenpers, de meest productieve en hoogwaardige digitale vellenpers voor de grafimediabranche. Xerox verwacht dat de nieuwe iGen4 kleurenpers een productiviteitsverbetering zal opleveren van 25 tot 35 procent. Deze substantile productiviteitsverbetering wordt gerealiseerd door automatisering van bedieningstaken, waardoor de pers minder vaak hoeft te worden gestopt voor aanpassingen en de totale gebruikskosten worden verlaagd. Daardoor verbetert de iGen4 het break-evenpunt tussen digitaal drukken en traditioneel offsetdrukwerk en kunnen nu nog meer drukwerkopdrachten sneller en rendabeler digitaal worden geproduceerd.

De iGen4 drukt af met een snelheid van 110 pagina’s per minuut en produceert afbeeldingen met offset- en fotokwaliteit met consistente kleuren van de eerste tot en met de laatste afdruk. Het is de ideale pers voor kwalitatief hoogwaardige brochures, direct-marketing materialen en fotoproducten als albums, kalenders, wenskaarten e.d.. Kortom, het type drukwerk dat grafische bedrijven de hoogste winstmarges oplevert.

Daarnaast introduceert Xerox het ‘Automated Colour Quality Suite Press Matching System’, voor zowel nieuwe als bestaande gebruikers van de Xerox iGen3 90 en 110 digitale kleurenproductiepersen, die hun ongevenaarde productiviteit combineren met een afdrukkwaliteit die niet onderdoet voor offsetdrukwerk. Dankzij deze verbeteringen is de pers sneller gereed voor productie met nog minder handelingen van de operator. Daarnaast is de kleurstabiliteit hoger en is de Pantone-kleurafstemming geautomatiseerd.Xerox introduceert tevens een gentegreerde inline digitale verpakkingsoplossing , waarmee op een rendabele manier klantspecifieke en variabele gegevens op elke verpakking kunnen worden gedrukt, zonder dat de productie moet worden stopgezet of offline apparatuur nodig is. Bovendien is de totale inline configuratie zeer snel om te stellen voor wisselende verpakkingsopdrachten in kleine oplagen. Een oplossing die vooral grote voordelen oplevert voor farmaceutische verpakkingen als oplossing voor de tijdskritische time-to-market uitdagingen waarmee de farmaceutische industrie veelvuldig te maken heeft. Deze samen met papierfabrikant Stora Ensa ontwikkelde oplossing bestaat uit een iGen3 110 kleurenpers met een Epic CTi-635-lakstraat met naar keuze een water- of UV-gebaseerde coating van Xerox en een KAMA-stansmachine met een velgrootte van 580 x 400mm en een stapel-/sorteereenheid van Stora Enso.

Innovatie en nieuwe technologien

Op de stand van Xerox in hal 8b/A78 zullen diverse nieuwe technologien aan het publiek worden getoond, waarmee Xerox zijn toonaangevende positie op het gebied van innovatie en hoogstaande techniek wederom waarmaakt.

Zoals autofabrikanten conceptauto's laten zien, zo demonstreert Xerox een ‘conceptpers’ – de Xerox ConceptColor 220. Deze digitale drukpers verdubbelt de snelheid, productiviteit, flexibiliteit en betrouwbaarheid van de iGen3 en is daarmee de snelste full-colour digitale vellenpers die ooit is vertoond. De ConceptColor 220 kan gebruikers een aanzienlijke besparing opleveren doordat met n operator een tweemaal zo hoge snelheid en productiviteit kan worden bereikt, zodat zowel tijd als arbeidskosten worden bespaard. Het systeem is bovendien compacter dan twee Xerox iGen3's naast elkaar, zodat het vloeroppervlakte bespaart.

Doordat twee iGen3-engines inline zijn gentegreerd, kunnen 220 pagina's per minuut worden afgedrukt met volledige kleurafstemming op zowel de schoon- als weerzijde en kan een maandelijks afdrukvolume van maar liefst zeven miljoen vellen worden behaald. De ConceptColor 220 is gebaseerd op de architectuur van het Xerox Nuvera 288 Digital Perfecting System. Deze zwart-witpers met twee engines maakt gebruik van de innovatieve Pass-Through Programming-technologie, die zorgt voor maximale beschikbaarheid (uptime) doordat n druktoren op volle snelheid blijft werken, ook als de andere is gestopt.

Xerox gebruikt drupa tevens om baanbrekende innovaties in inkjettechnologie onder de aandacht te brengen. In plaats van de bestaande inkjettechnologie over te nemen, introduceert Xerox een nieuwe technologie met modulaire printkoppen die betrouwbaarder, goedkoper en schaalbaar zijn. Xerox is ook bezig met de ontwikkeling van nieuwe inktsoorten in gelvorm, waarmee op meer manieren kan worden gedrukt op verschillende substraten, van gecoat papier tot zelfs op plastic en aluminium en die bovendien de recyclebaarheid van met inkjet geproduceerd drukwerk optimaliseren.

Andere nieuwe producten en aankondigingen

Naast deze nieuwe technologien en innovaties kondigde Xerox de volgende producten aan:
  • Xerox hoog volume digitale kleurenrotatieprinter: Deze rollenprinter maakt gebruik van de flash-fusing technologie voor afdrukken in zowel kleur als zwart-wit. De 490/980 kleurenrotatieprinter is per direct leverbaar en is de snelste op tonerdruk gebaseerde kleurenpers ter wereld met een ongevenaarde snelheid, afdrukkwaliteit, flexibiliteit en lage kosten. Het Europese samenwerkingsverband van papier recyclefabrikanten INGEDE heeft deze printer recent getest. Daarbij bleek dat in tegenstelling tot de huidige generatie hoogvolume inkjetprinters, afdrukken van de Xerox 490/980 rollenprinter uitstekend te recyclen zijn.
  • De Xerox 700 kleurenpers: Deze nieuwe kleurenprinter/pers biedt robuuste productievoorzieningen zoals de verwerking van gecoat papier, ondersteuning van zware papiersoorten tot 300 grams en uitgebreide inleg-, uitleg en afwerkopties. En dat alles tegen een ‘instapprijs’. Drukwerkleveranciers die digitale technologie willen gaan gebruiken of hun digitale drukwerkactiviteiten verder willen uitbreiden, beschikken hiermee over de ideale combinatie van productiviteit, afdrukkwaliteit, flexibiliteit en (kost)prijs.
  • Xerox DocuColor 5000AP kleurenpers: Deze pers bouwt voort op het succes van de Xerox DocuColor 5000 en drukt af op alle papiergewichten met een nominale snelheid van 50 ppm. Huidige DocuColor 5000 installaties kunnen later dit jaar eveneens worden ge-upgrade naar deze DocuColor 5000AP versie.
  • Xerox 8254E/8264E groot formaat printer: Bij een kleiner vloeroppervlak produceert dit groot formaat afdruksysteem full-colour spandoeken, point of sale materialen, posters en andere groot formaat afbeeldingen voor standbouw e.d..
  • Xerox 4112/4127 Copier/Printer en Xerox 4112/4127 Enterprise Printing System: Deze op de Nederlandse markt uitermate succesvolle digitale zwart/wit productiesystemen zijn nu uitgebreid met een aantal productiviteitsverhogende afwerkopties en zijn voorzien van een verder verbeterde gebruikersinterface.
Workflowverbeteringen
Dankzij de integratie van de Xerox FreeFlow-software in twee toonaangevende systemen voor offsetworkflows – Prinect van Heidelberg en FUJIFILM Workflow XMF – kunnen grafische bedrijven met behulp van hun bestaande offsetworkflows een centraal besturingspunt creren voor zowel hun digitale drukwerk als voor hun computer-to-plate offsetdrukwerk. De nieuwe FreeFlow ‘Express to Print’ workflow software biedt krachtige functies voor workflowautomatisering in lichte productieomgevingen voor een betaalbare prijs. Bovendien wordt de Adobe PDF Print Engine nu gentegreerd in de FreeFlow Print Server van Xerox.

Uitgebreide hulpmiddelen en services voor bedrijfsontwikkeling
Xerox introduceert wederom nieuwe trainingen voor business development en professionele services die zijn gericht op de ontwikkeling van digitale drukwerkactiviteiten, workflow en applicaties om grafimediabedrijven te helpen hun investeringen in apparatuur te optimaliseren. De nieuwe hulpmiddelen in de ProfitAccelerator Digital Business Resources Collection helpen klanten daarnaast bij het opstarten en verder uitbouwen van hun digitale drukwerkactiviteiten en het ontwikkelen van een op toegevoegde waarde gebaseerde prijsstelling voor digitale drukwerkopdrachten, waarbij de winstmarges worden verhoogd.

Rendabele applicaties live te zien
Op de stand van Xerox zijn tijdens drupa meer dan 50 door Xerox klanten geproduceerde drukwerktoepassingen live te zien, alle gemaakt met het brede technologieaanbod van Xerox. Hier worden onder meer boeken en handleidingen, brochures, promotiematerialen, direct-marketing en hybride offset- en digitale applicaties vertoond.

Onder het thema 'Connect with the Opportunity' heeft Xerox een stand die is opgebouwd uit recyclebare of herbruikbare onderdelen. Zeven zogenaamde ‘Conversatiestations’ zullen klanten een persoonlijke ervaring bieden en informatie geven over de nieuwe technologien, workflow en services. Daarnaast worden seminars over digitale activiteiten gegeven, met presentaties over de mogelijkheden in de digitale drukwerkbranche.

- XXX -