Breukelen -- Op donderdag 19 oktober organiseert CMBO i.s.m. Xplor Nederland en XEROX een Techniek Caf over succesvolle businessmodelen die inmiddels zijn ontwikkeld voor digitaal drukwerk.Als techniek bestaat digitaal drukken al weer een aantal jaren. Toch heeft het lang geduurd voor bedrijven door kregen dat voor een digitale drukpers andere spelregels gelden dan voor een conventionele pers. Daardoor bleek het in de praktijk tot voor kort vrij moeilijk om digitaal drukken winstgevend te maken. De laatste tijd zijn er gelukkig steeds meer bedrijven die dat wel lukt. Aan de hand van enkele voorbeelden van succesvolle businessmodellen wordt ingegaan op de do's and don'ts van het in de markt zetten van digitaal drukken. Aan het woord komt o.a. Richard van Hoorn, auteur van het rapport 'Nieuwe spelregels, nieuwe kritieke succesfactoren voor digitaal drukken'. Vanuit de praktijk laat CMBO-lid Ren Spijker (Betuwe Promedia Creation), zien hoe hij de transformatie heeft gemaakt van een prepress productiebedrijf naar een creatief bureau met productiecapaciteit. Vanuit de Xplor-hoek legt Peter van der Vorst van Regalis uit hoe hij de brug slaat tussen techniek en marketing.

In het tweede deel van de bijeenkomst zal Bram Elderman van Apple Benelux een kijkje in de keuken geven van wat er in de nabije toekomst allemaal staat te gebeuren bij Apple. Aan de orde komen o.a.:

- Waarom Apple voor Intel heeft gekozen,
- Sneak preview van Apple Leopard OS,
- Apple's visie op de grafische industrie,
- Voordelen van een colormanaged operating system.

Deze bijeenkomst, die past in de voorgenomen nauwe samenwerking tussen CMBO en Xplor Nederland, wordt mogelijk gemaakt door een sponsorbijdrage van XEROX Nederland.

Locatie:XEROX Nederland BV, De Corridor 5, 3621 ZA te Breukelen, zie voor de route: www.xerox.nl (aanbevolen, ook als u over een navigator beschikt).

Programma:15.00 uur: Ontvangst met koffie/thee;
15.30 uur: Welkom en actualiteiten XEROX Nederland (Ronald de Bakker)
15,45 uur: Samenwerking CMBO en Xplor (Peter Luit en Ed den Dulk)
15.55 uur: Nieuwe spelregels, kritieke succesfactoren bij digitaal drukken (Richard van Hoorn)

16.15 uur: Betuwe Promedia Creation (Ren Spijker)
16.40 uur: Regalis (Peter van der Vorst)
17.05 uur: Korte pauze
17.20 uur: Wat staat er te gebeuren bij Apple? (Bram Elderman)
18.00 uur: Afsluiting en netwerkborrel.

Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/-beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox..com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 - 255 770,
email: patty.dejong@xerox.com

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 - 229 20 05,
email: hav@verkroostpr.nl