Breukelen -- Xerox heeft haar belangrijkste strategische prioriteiten voor de Europese kantoorautomatiseringsmarkt voor 2006 bekendgemaakt. De nadruk zal komen te liggen op samenwerking en productiviteit.

Voorzitter en CEO Anne Mulcahy zegt hierover: "In de huidige internationale zakenwereld is het samenwerken of ten onder gaan. In 2006 zal Xerox zich richten op het versterken en uitbreiden van samenwerkingsverbanden binnen haar 'Office business' en de belangrijkste spelers hierin, waaronder leveranciers, software providers en strategische zakelijke partners en distributiekanalen. Door ons te concentreren op channels en het optimaliseren van de distributiecapaciteit, zal Xerox haar eigen groeistrategie kunnen blijven volgen, waarbij de productiviteit en kwaliteit van het partnernetwerk verbeterd zullen worden en de klant een consistent productenpakket wordt geboden."

Op de kantoorautomatiseringsmarkt is een toename van de productiviteit en winstgevendheid de belangrijkste doelstelling voor Xerox. Door middel van de geavanceerde hardware en IT-oplossingen wil Xerox klanten helpen hun informatie, kosten en de algehele activiteiten beter te beheersen. Diensten als de cost-per-page contractopties PagePack en eClick, en managed services die via Xerox Office Services worden geleverd, zullen een belangrijke rol blijven spelen bij het versterken van de relaties met klanten en partners.

Kleurenproducten zijn voor Xerox zelf strategisch gezien heel belangrijk en vormen voor de klant een essentile toepassing. Volgens IDC is het waarschijnlijk dat de mogelijkheden op de wereldmarkt voor digitale kleur zich tegen 2009 verdubbeld hebben. Xerox zal de markt blijven aanvoeren met multifunctionele systemen voor de bovenkant van het segment, en zal ook sterk vertegenwoordigd blijven in het midden- tot hogere segment van de kleurenprinters. Veiligheid en netwerkintegratie zullen eveneens een hoge prioriteit houden binnen de productstrategie van Xerox.

"Het verheugt mij te kunnen melden dat Xerox zich nu, aan het begin van 2006, in een uitstekende positie bevindt. Onze zakelijke activiteiten zijn nog steeds op schema en via een duidelijke strategie, die de zakelijke activiteiten zowel binnen de kleinere als de grotere kantooromgeving helpt transformeren, bouwen wij aan een duurzame, lange termijn groei van Xerox", aldus Cees van Doorn, general manager en senior vice president Office Group, Xerox Europe. "Met de vele nieuwe oplossingen voor de uiteenlopende behoeften van onze partners en klanten helpen wij mee aan het verbeteren van de productiviteit, winstgevendheid en de algehele tevredenheid van de klant. Ik ben sterk gericht op een succesvolle uitvoering van alle taken die wij ons in de komende jaren hebben gesteld inzake het uitbouwen en onderhouden van onze samenwerkingsverbanden, waardoor het voor iedereen gemakkelijker zal worden om in 2006 en daarna met ons zaken te doen."

Overzicht 2005

Met het in de afgelopen twee jaar vernieuwen van rond 95 procent van de productlijnen, heeft Xerox de grootste portefeuille van kantoorproducten binnen de branche nog verder uitgebreid. Opvallend nieuw product is onder meer de DocuColor™ 240/250 printer, die de traditioneel afzonderlijke kantoor- en productie-printomgevingen combineert en nieuwe standaards formuleert in de kleurprestaties voor het hogere segment van kantooromgevingen, waar een uitzonderlijk hoge afdrukkwaliteit wordt gevraagd. Xerox heeft ook het eerste 'solid ink' multifunctionele product (mfp) gentroduceerd, het WorkCentre™ C2424, dat een belangrijke mijlpaal vormt in de ontwikkeling van deze unieke technologie.

Xerox werd in 2005 door onderzoeks- en adviesbureau Gartner genoemd als leider in hun MFP Magic Quadrant. De Xerox Office product portefeuille heeft de onderneming in 2005 maar liefst meer dan tachtig prijzen en ratings opgeleverd. De productiviteitsniveaus van de Xerox WorkCentre Pro 232/238/245/255/265/275 mfp's werden door Buyers Laboratory Inc, (BLI), de toonaangevende analisten van kantoorapparatuur in de VS, beschouwd als de hoogste in hun respectievelijke categorien. Ook in 2005 waren zes van de kleuren copiers en geavanceerde multifunctionele systemen van Xerox de eerste kleurenapparaten die de National Information Assurance Partnership's (NIAP) Common Criteria Certification ontvingen. Xerox is daarmee nu een van de weinige, zo niet het enige documentservicebedrijf dat in staat is veiligheid te garanderen naast het bieden van kleurendocumenten van hoge kwaliteit aan de kantooromgeving.

Het Xerox distributienetwerk werd in 2005 uitgebreid om klanten een veel grotere keus te bieden ten aanzien van de aankoop en het gebruik van Xerox oplossingen. Om een voorbeeld te noemen: de eClick en PagePack cost-per-page contractmodellen (die consumables, supplies en service omvatten) voor zowel printers en multifunctionele systemen, helpen zowel kleine als middelgrote en grote ondernemingen een zichtbare controle te krijgen over hun printkosten en stellen de partners in staat om hun klantenbinding verder te ontwikkelen. In aanvulling op eClick en PagePack heeft Xerox ook Smart eSolutions gentroduceerd. Smart eSolutions, dat gratis wordt geleverd aan klanten, is een softwareplatform dat het gebruik en beheer van Xerox apparatuur vereenvoudigt.

Xerox Europe

Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/-beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 - 255 770,
email: patty.dejong@xerox.com

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 - 229 20 05,
email: hav@verkroostpr.nl