Breukelen -- Bij Reprografisch Centrum Groningen (RCG) is vorige maand een DocuColor 7000 vervangen door een Xerox iGen3 digitale kleurenpers. De DC7000 stond er ruim een jaar. In die korte tijd is de vraag naar kleurendrukwerk bij RCG enorm gegroeid. "Het is goed te merken dat het kleinformaat full colourwerk een echte groeimarkt is", aldus Jaap Rozendal, algemeen directeur van RCG.

RCG Groningen

Reprografisch Centrum Groningen (RCG) is een grafisch bedrijf met twee vestigingen: een productiebedrijf aan de rand van Groningen en een copyshop in het hartje van de binnenstad. Het bedrijf bestaat meer dan 20 jaar en er werken ruim 20 mensen. De klantenkring is heel divers: multinationals, reclamebureaus, zakelijke dienstverlening, overheid, ingenieursbureaus, onderwijs, uitgevers, particulieren en verenigingen.

RCG is n van de grootste grafische bedrijven in het noorden op het gebied van digitaal drukwerk. Dat blijkt onder meer uit het feit dat RCG het eerste bedrijf in de twee noordelijkste provincies is waar een iGen3 is geplaatst. De producten die RCG vervaardigt zijn onder andere reclamemateriaal, brochures, rapportages, verslagen, readers, presentaties, studiematerialen, familiedrukwerk en visitekaartjes. Daarnaast vervaardigen ze full colour grootformaat posters, bouwtekeningen en bedrukken zij textiel. RCG heeft alles in eigen huis: prepress, digitale productie, nabewerken en distributie.

Wissel op de toekomst

Jaap Rozendal: "De beslissing om de DC7000 om te ruilen voor een iGen3 komt voor een deel voort uit de groei van dat marktsegment. Voor een deel echter ook vanwege de kwaliteiten van de iGen3: de afdrukkwaliteit is nog beter, we kunnen nu een veel bredere range media bedrukken en het grotere formaat van 36 bij 52 centimeter geeft meer mogelijkheden. Het is een wissel op de toekomst en geeft duidelijk aan waar we als organisatie heen willen. We willen drgroeien in de kleinformaat full colourmarkt en dan vooral in combinatie met variabele informatie. Door deze stap in de digitale ontwikkeling spelen wij in op de veranderende vraag en tonen wij onze innovatieve kracht."

Rozendal vervolgt: "We merken dat er een steeds groter deel van de offsetmarkt richting digitaal verschuift, deels door kleinere oplagen, deels door lagere kosten van de digitale producties. Verder zakt het aantal zwartwit-afdrukken en stijgt full colour. De keuze voor de iGen3 heeft met deze marktontwikkelingen te maken. We kunnen door deze machine bijvoorbeeld reclamebureaus beter bedienen: die kunnen hun creativiteit nu echt laten gaan. De afdrukken van de iGen3 zijn niet meer van offset te onderscheiden."

Weloverwogen investering

"De installatie van de machine is voorspoedig verlopen. Binnen vier dagen draaiden we de eerste afdrukken. Zo'n machine kost heel veel geld natuurlijk, maar het is een weloverwogen investering", aldus Jaap Rozendal tenslotte. "De kinderziektes zijn al lang uit de iGen3 en we zijn er zeker van dat de machine snel goed bezet zal zijn. We hebben al nieuwe klanten binnengekregen omdt we nu met de iGen3 draaien!"

De investering bij RCG omvat een Xerox iGen3 110 digitale kleurenpers met een Creo controller en het softwarepakket XMPie voor verwerking van variabele data. Door de grote keuze aan hulpmiddelen en actieve market development ondersteuning die Xerox biedt kan ook RCG de winstgevendheid van digitaal drukken verder vergroten.

Xerox Europe

Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/–beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Onder de noemer ‘The New Business of Printing’ heeft Xerox het in de markt grootste portfolio ‘state-of-the-art’ digitale printsystemen, oplossingen en diensten ontwikkeld. Daartoe behoren tevens gestroomlijnde en efficinte workflow-oplossingen, alsmede een pakket oplossingen om klanten te helpen om hun business te ontwikkelen en groeimogelijkheden op de langere termijn te realiseren. In de veranderende markt voor druk- en printwerk zijn dat de drie elementen die Xerox-klanten helpen om beter te presteren en de productiviteit te verbeteren. En daardoor meer winstmogelijkheden te creren.

Xerox Graphic Arts Premier Partners zijn leden van een door Xerox genitieerd, wereldwijd netwerk van grafimediabedrijven die tot de meest geavanceerde en ervaren digitale drukkers in hun land behoren. Door hun printopdrachten bij Premier Partners onder te brengen, zijn klanten verzekerd van de levering van hoge kwaliteit digitaal vervaardigd drukwerk, uitgevoerd door vooraanstaande ondernemingen, die zijn toegerust met de nieuwste en beste technologie.Voor meer informatie over het Xerox Premier Partner netwerk kijk op www.xerox.com/xpp.

XEROX, iGen3, DocuTech, Xerox NuveraTM, FreeFlow, DocuSP, Accxes en ProfitAcceleratorTM zijn handelsmerken van XEROX CORPORATION. DocuColor wordt in licentie gebruikt. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Klantcontacten

Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 – 255 255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten

Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 – 255 770,
email: patty.dejong@xerox.com

RCG, Jaap Rozendal, algemeen directeur, tel. 050 - 314 43 01, email: info@rcg.nl

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 – 229 20 05, email: hav@verkroostpr.nl