Breukelen - Quadraat Grafimedia, met vestigingen in Spijkenisse en Oud-Beijerland, heeft de primeur van de eerste in Nederland geplaatste Xerox Nuvera EA zwart-wit productieprinter. Het Xerox Nuvera 100/120/144 EA Digital Production System is een nieuw platform dat gebruikmaakt van de nieuwe Emulsion Aggregation (EA) toner. Met dit modulaire platform kunnen gebruikers nu exact die configuratie samenstellen, die het meest optimaal aansluit op hun afdrukwensen. De door Quadraat aangeschafte Nuvera EA configuratie print met een snelheid van 100 pagina’s A4 of 62 pagina’s A3 per minuut en is verder uitgerust met:
  • vier 3.000 vels SRA3 papierlades, waarvan er twee als inserter kunnen worden ingezet;
  • een scanner met een capaciteit van 300 vel en 120 beelden per minuut;
  • een Stacker Module inclusief nietunit.
De nieuwe printer vervangt de nu in Spijkenisse geplaatste Xerox DocuTech 6135 printer; de nieuwe Nuvera is geplaatst in de Quadraat-vestiging in Oud Beijerland.

Marcel Jacobs, directeur van Quadraat Grafimedia: "We hebben in het verleden al eens belangstellend naar de Nuvera gekeken. Gezien de interessante technologische ontwikkelingen bij Xerox, de ‘offsetkwaliteit’ van de Nuvera-afdrukken en het brede assortiment media waarop kan worden afgedrukt, was de keuze niet zo moeilijk. Ook de Xerox organisatie en de wijze waarop ze hun klanten ondersteunen om de inzet van de systemen effectief en rendabel te maken, waren belangrijke overwegingen. De uitbreiding van ons bedrijf en de verhuizing van de DocuTech naar de andere vestiging, vormden uiteindelijk de aanleiding om de stap te zetten."

Quadraat Grafimedia

Quadraat is een onderneming met twee locaties, gevestigd in Oud-Beijerland en Spijkenisse. De onderneming telt rond veertig medewerkers. Er wordt een breed scala aan grafische producten vervaardigd, waardoor een totaaloplossing aan de klant kan worden geboden. Het aanbod varieert van huisstijl- en kantoordrukwerk tot en met full colour reclamedrukwerk, in zowel offset als digitale druk.

Door innovatieve investeringen beschikt Quadraat over een modern machinepark. Met de digitale productiemogelijkheden, zoals de nieuwe Xerox Nuvera PRO 100, kan snel en flexibel aan de klantwensen op het vlak van Direct Marketing en Printing-on-Demand worden voldaan.

Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/-beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Onder de noemer ‘The New Business of Printing’ heeft Xerox het in de markt grootste portfolio ‘state-of-the-art’ digitale printsystemen, oplossingen en diensten ontwikkeld. Daartoe behoren tevens gestroomlijnde en efficinte workflow-oplossingen, alsmede een pakket oplossingen om klanten te helpen om hun business te ontwikkelen en groeimogelijkheden op de langere termijn te realiseren. In de veranderende markt voor druk- en printwerk zijn dat de drie elementen die Xerox-klanten helpen om beter te presteren en de productiviteit te verbeteren. En daardoor meer winstmogelijkheden te creren.

Xerox Graphic Arts Premier Partners zijn leden van een door Xerox genitieerd, wereldwijd netwerk van grafimediabedrijven die tot de meest geavanceerde en ervaren digitale drukkers in hun land behoren. Door hun printopdrachten bij Premier Partners onder te brengen, zijn klanten verzekerd van de levering van hoge kwaliteit digitaal vervaardigd drukwerk, uitgevoerd door vooraanstaande ondernemingen, die zijn toegerust met de nieuwste en beste technologie.Voor meer informatie over het Xerox Premier Partner netwerk kijk op www.xerox.com/xpp

XEROX, iGen3, DocuTech, Xerox NuveraTM, FreeFlow, DocuSP, Accxes en ProfitAcceleratorTM zijn handelsmerken van XEROX CORPORATION. DocuColor wordt in licentie gebruikt. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 255 of kijk op www.xerox.nl

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 - 255 770, email: patty.dejong@xerox.com

Quadraat Grafimedia, Marcel Jacobs, directeur, tel.: 0181 - 622 155

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 - 229 20 05, email: hav@verkroostpr.nl