Breukelen – Voor drukwerkleveranciers die met een breed scala van media een uitzonderlijke kleurkwaliteit willen bereiken zonder productiviteitsverlies, is er nu de DocuColor 5000AP Digital Press van Xerox.

Dit systeem is de nieuwste aanvulling op de bekroonde DocuColor-serie van Xerox. Het verwerkt 50 pagina’s per minuut ongeacht papiergewicht, en kan zware dragers (tot 300 gsm) automatisch dubbelzijdig afdrukken. Het is daarmee een van de meest productieve apparaten in zijn prijsklasse. Concurrerende systemen bieden vaak een maximale snelheid die snel afneemt wanneer zwaar of gecoat papier wordt gebruikt, waardoor de productiviteit wordt verlaagd.

Het nieuwe systeem is gebaseerd op de Xerox DocuColor 5000 Digital Press en levert uitzonderlijke beeldkwaliteit op uiteenlopende media, zoals gecoat, niet-gecoat en zware papieren, transparanten en speciale media. Hierdoor ondersteunt de pers de hoogwaardige en complexere toepassingen waar klanten om vragen, zoals brochures, boeken, tijdschriften, speciale fotografieproducten, flyers en gepersonaliseerde direct mail. Met dit nieuwe systeem kunnen drukwerkleveranciers de lucratieve markt voor digitale kleurenafdrukken betreden of hun mogelijkheden en capaciteit uitbreiden.

“Met deze pers zetten we onze traditie voort drukwerkleveranciers van optimale productiviteit te voorzien”, aldus Quincy Allen, president van de Xerox Production Systems Group. “Snelheid is hier slechts een deel van. Wanneer een drukwerkleverancier een digitaal systeem selecteert, moet hij een inschatting maken van de toepassingen die worden gebruikt en vaststellen welke pers de meest productieve optie is. Ons digitale portfolio stelt hem in staat de juiste technologie te kiezen.”

Tijdens de drupa, tussen 29 mei en 11 juni in Dsseldorf, Duitsland, konden bezoekers van de Xerox-stand in hal 8b de beeldkwaliteit van de DocuColor 5000AP zelf beoordelen aan de hand van voorbeelden van een brochure, poster en gepersonaliseerde briefkaart van een recente direct mail-campagne van Market Square Polish Pottery. Dit bedrijf zocht een rendabele manier om direct mail met hoge beeldkwaliteit te produceren, die de esthetiek van hun producten goed zichtbaar zou maken en uiteindelijk meer klanten zou aantrekken.

De DocuColor 5000AP is voorzien van een modus voor alle gewichten, die de pers instelt op een snelheid van 50 ppm, ongeacht papiersoort of –gewicht, van 60 gsm tot 300 gsm. Het systeem heeft een afdrukresolutie van 2400 x 2400 x 1 dpi voor scherpte en kleurenuniformiteit en een precieze voor-naar-achter-registratie van +/- 1,0 mm.

Het systeem bevat tevens een standaard dubbele invoerlade met een capaciteit van 4.000 vellen, zodat grote taken onafgebroken kunnen worden uitgevoerd. De Secondary Feeder Module biedt ruimte voor 2.000 vellen per lade, waarmee de papiercapaciteit wordt uitgebreid tot 8.000 vellen en de flexibiliteit van het systeem wordt verhoogd, zodat taken met gemengde papiersoorten kunnen worden uitgevoerd met maximaal vier verschillende mediatypen. Aanvullende inline afwerkingsmogelijkheden – zoals boekjesmakers en stapelvoorzieningen – maken een reeks professioneel afgewerkte toepassingen mogelijk, die in veel gevallen kunnen worden geproduceerd zonder tussenkomst van mensen.

De DocuColor 5000AP kan worden aangevuld met een Xerox FreeFlow Print Server of met opties van Creo of EFI. De DocuColor 5000AP kan naadloos worden ingepast in de bestaande workflow van een drukwerkleverancier in uiteenlopende omgevingen. De Xerox FreeFlow Digital Workflow Collection en de DocuColor 5000AP bieden op elk moment van de dag printertoegankelijkheid, kostenreductie en ondersteuning voor nieuwe toepassingen en inkomstenstromen, zoals het rendabel afdrukken van hoogwaardige, variabele gegevens met een korte doorlooptijd.

Klanten die de DocuColor 5000AP aanschaffen, krijgen ook toegang tot het Profit Accelerator Business Development Portfolio van Xerox. Met de ruim 75 hulpmiddelen en bronnen in dit portfolio, kunnen drukwerkleveranciers hun digitale drukwerkservices promoten en uitbreiden.

Beschikbaarheid
De DocuColor 5000AP kan vanaf begin juli 2008 wereldwijd worden besteld. Voor DocuColor 5000 Digitale Press-producten die tussen juni 2006 en 1 juli 2008 zijn aangeschaft, kan vanaf het derde kwartaal een productiviteitskit worden gekocht. Met deze kit kan de digitale pers alle typen invoer hanteren met de nominale snelheid en kunnen zware dragers automatisch dubbelzijdig worden afgedrukt (tot 300 gsm). Ook kunnen huidige klanten hun productiviteit verhogen en grotere oplagen produceren.

- XXX -

Over Xerox Europe
Xerox Europe, Europese tak van Xerox Corporation, brengt een uitgebreid assortiment Xerox-producten, -oplossingen en -diensten en de bijbehorende toebehoren en software op de markt. De producten en diensten richten zich op drie hoofdgebieden: kantoren van klein tot groot, productieomgevingen voor drukwerk en grafische vormgeving en diensten als consultancy, systeemdesign en -beheer en documentoutsourcing.

Xerox Europe heeft ook productie- en logistiekafdelingen in Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland en een faciliteit voor onderzoek en ontwikkeling (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Ga voor meer informatie naar www.xerox.com

Xerox Graphic Arts Premier Partners is een exclusieve wereldwijde gemeenschap van innovatieve digitale bedrijven op het gebied van drukwerk, grafische vormgeving en communicatie die de toekomst van de drukwerkbranche bepaalt. Samen geven zij vorm aan de New Business of Printing om hun klanten een voorsprong te geven op hun concurrenten. Ga voor meer informatie over het Xerox Premier Partner netwerk naar www.xerox.com/xpp www.xerox.com/xpp

Xerox, het Xerox-logo en het ronde verbindingssymbool zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, functies, specificaties, mogelijkheden, uiterlijk en verkrijgbaarheid van producten en diensten van Xerox kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:
Xerox (Nederland) B.V
PR & Communications Manager
Patty de Jong
+31 (0)346255770
patty.dejong@xerox.com
 Trimedia Benelux (voor Xerox)
Sara Meulenbroek
+31 (0)23 750 32 10
smeulenbroek@trimedia.nl