Breukelen – Pondres is een van de tien winnaars van de internationale Best-of-the-Best competitie. Met deze competitie geeft Xerox haar Premier Partners de kans om elkaar hun beste printwerk te laten zien en strijden zij in meerdere categorien om de felbegeerde award. Uit alle inzendingen uit dertig landen won Pondres in de categorie ‘Direct Marketing’ met de persoonlijke fotokaarten die ze produceren voor Hallmark Cards Nederland. De jury keek onder meer naar de printkwaliteit, het zakelijk succes van het product en het creatieve gebruik van Xerox technologien.

Het innovatieve aan de producttechnologie is dat de kaarten volledig zelfstandig online zijn samen te stellen. Men kan onder meer foto’s opladen, teksten invoeren, zelf lettertypes en kaartsjablonen kiezen. Pondres print de Hallmark-kaarten vervolgens dagelijks op de hoogvolume iGen kleurenpers, ongeacht het parpierformaat of -soort. Op deze manier kan per post een echte, persoonlijke en unieke kaart worden verstuurd. Alle kaarten die voor 15.00 uur zijn besteld, worden nog dezelfde dag geproduceerd en verzonden.

Gert-Jan ten Klei, algemeen directeur van Pondres. “Ik ben enorm trots op deze prijs. Het bevestigt dat we met de Xerox iGen4 de juiste keuze hebben gemaakt en dat wij in staat zijn het beste uit deze machines te halen. Vanwege de efficiency en constante kwaliteit van de machine en de continue groei in full color printwerk hebben we recent een derde Xerox iGen4 genstalleerd. Ons totale iGen machinepark bestaat nu uit vijf machines.”

“Als marktleider in wenskaarten streven wij ernaar voorop te lopen als het gaat om kwaliteit en innovatie”, aldus Olivier Meltzer, director e-business bij Hallmark Cards Nederland. De Best-of-the-Best award bewijst dat wij met Pondres de juiste partner in huis hebben gehaald.”

“Het aantal inzendingen dat Xerox heeft ontvangen is overweldigend. Stuk voor stuk bewijzen deze winnende producten dat onze Premier Partners voorop lopen met innovatie binnen de grafische industrie. En daar plukken onze klanten de vruchten van,” aldus Marcel Martens van Xerox Nederland.

De winnende inzendingen werden getoond tijdens Print ’09 in Chicago en zullen ook te zien zijn tijdens de IPEX in Birmingham in mei 2010.

- XXX -

Over Pondres
Pondres is een professionele en kwaliteitsgerichte full service partner op het gebied van de productie en verwerking van interactieve direct mail en fulfilment projecten. Het bedrijf behoort tot de top in Nederland en biedt mogelijkheden om alle werkzaamheden zoals print, mail, fulfilment, datamanagement, e-diensten, web-2-print en responsmanagement op n adres onder te brengen. Vanuit n locatie in Tilburg bedient Pondres nationale en internationale klanten. Pondres voldoet aan het kwaliteitsmanagement systeem ISO 9001 en aan het milieuzorgsysteem ISO 14001. Pondres heeft 180 medewerkers en schakelt daarnaast ruim 100 freelancers in. De bedrijfscultuur kenmerkt zich door klantgerichtheid, innovatie, kwaliteit, betrokkenheid en openheid. Het leveren van toegevoegde waarde staat bij Pondres hoog in het vaandel.

Over Hallmark Cards
Hallmark Cards Nederland is onderdeel van Hallmark Cards Continental Europe. De grootste leverancier van wenskaarten in Nederland en Belgi is marktleider in de Benelux. Jaarlijks vinden miljoenen wenskaarten van Hallmark Cards hun weg naar de consument. Met een assortiment van meer dan 5.000 verschillende producten van topkwaliteit onderscheidt Hallmark Cards zich van de overige aanbieders op deze markt. Door middel van wenskaarten wil Hallmark Cards een bijdrage leveren aan het bevorderen van de communicatie tussen mensen en het tonen van gevoelens, zoals liefde en vriendschap. Hallmark Cards Continental Europe is onderdeel van het Amerikaanse Hallmark Cards - concern.

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Over het Premier Partner Netwerk
De Xerox Premier Partners zijn bedrijven die opvallen in de grafische markt door hun innovatie, creativiteit en zakelijk succes, en die daarbij gebruik maken van Xerox technologie. http://www.xerox.com/digital-printing/graphic-arts-printing/enus.html

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ellis Akkermans of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl