Breukelen -- Xerox heeft vandaag een nieuwe zwart/wit netwerk-laserprinter aangekondigd. De printer beschikt over geavanceerde functionaliteit en is ontwikkeld om kantoorwerkgroepen van klein tot groot tegen een concurrerende prijs efficinter te laten werken.

De Xerox Phaser 4510 begint bij een prijs van € 999 exclusief btw voor het basismodel en beschikt over een functionaliteit en mogelijkheden, die normaal gesproken alleen bij duurdere printers worden gevonden. De 'Smart Duplex' functie bijvoorbeeld selecteert automatisch pagina's die slechts aan een zijde hoeven te worden bedrukt waardoor de printsnelheid wordt verhoogd. De functie 'Personal Print' stelt de gebruikers in staat om afdruktaken naar de eigen mailbox op de harde schijf van de printer te downloaden. Daarna kunnen de diverse print jobs achter elkaar worden afgedrukt, waardoor ze niet kunnen worden vermengd met documenten van collega's. Het printergeheugen is tweemaal zo groot als dat van qua prijs vergelijkbare concurrerende printers, hij heeft een snellere 533 MHz processor, beschikt standaard over een 700-vels papiercapaciteit, en handelt complexe afdruktaken snel af.

"In werkgroepen met een hoge werkdruk dient de kantoorapparatuur gelijke tred te houden met het werktempo", aldus Martijn Brand, Director Office Systems, SMB & Channels van Xerox (Nederland). "De Phaser 4510 kantoorprinter biedt daartoe een ideale basis dankzij zijn robuustheid, intelligentie en compactheid. Bekommer je niet om de printer en de techniek - hij voert gewoon de taken uit waarvoor hij is gemaakt."

De installatie van de Phaser 4510 geschiedt automatisch via slechts een viertal benodigde muisklikken. Met een printsnelheid tot 43 pagina's per minuut en een eerste afdruk al na 8.5 seconden, is deze printer buitengewoon geschikt voor toepassing in drukke kantooromgevingen waar veel printwerk moet worden verricht. Voor de papiertoevoer beschikt hij over zogenaamde 'smart paper trays' die automatisch het voor de print job benodigde papierformaat selecteren. De papierdoorvoer is eenvoudig en kort waardoor eventuele papierstoringen tot een minimum worden beperkt. Wanneer het papier of de toner op raakt waarschuwt de PrintingScout™ functie de gebruikers via een pop-up melding op hun PC. Voor informatie over andere zaken beschikt de Phaser 4510 over PhaserSMART - een online troubleshooting tool.

Organisaties kunnen kiezen uit een viertal Phaser 4510 configuraties, vanaf een basis 'non-network' versie tot een compleet uitgeruste printer met een extra 500-vels aflegbak en een 40GB harde schijf. De Phaser 4510 heeft een resolutie van 1.200 dpi voor scherpe tekst en fijne details, en beschikt over Adobe PostScript 3.

Bescherming van het milieu
De print cartridges van de Phaser 4510 zijn opgenomen in het Xerox Green World Alliance supplies recycling program. Voor het terugsturen naar Xerox van de verbruikte cartridges hoeven gebruikers in alle landen slechts het daartoe meegeleverde adreslabel op de verpakking te plakken. Het logo en de recyclingwebsite informatie zijn zowel op de suppliesverpakking als in de gebruikersdocumentatie vermeld. Dit Green World Alliance programma is belangrijk omdat het voorkomt dat onder andere de Phaser 4510 supplies op vuilstortplaatsen en in de bodem terechtkomen. De naar Xerox geretourneerde supplies worden gerecycled - dus niet verbrand of ergens gestort!

Ook kunnen gebruikers normale onderhoudsmaterialen ter recycling naar Xerox terugsturen. De verzendkosten komen voor rekening van de gebruiker, maar Xerox betaalt de kosten voor het recyclen.

Verkrijgbaarheid
De Phaser 4510 is per direct te verkrijgen bij de Xerox resellers. De printer kan worden aangeschaft via een dual-service model, via het standaard 'pay as you go'-model, of via PagePack en eClick kosten-per-pagina contracten voor het midden- en kleinbedrijf respectievelijk grote bedrijven. Voor meer informatie: bel naar 0346 - 255 255 of kijk op www.xerox.nl..

Xerox Europe

Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 455 of kijk op www.xerox.nl.


VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost,
tel.: 030 - 229 20 05,
email: hav@verkroostpr.nl