Breukelen – Xerox introduceert haar meest voordelig geprijsde zwart-wit multifunctionele printer (MFP). Met een prijs van €329 exclusief btw voor het basismodel richt Xerox zich met deze MFP speciaal op de kleinere kantoren. In een compact, voordelig ontwerp combineert de Phaser 3200MFP de gemakkelijk te bedienen functies printen, kopiren, faxen en kleurscannen.

“De mensen willen hun werk sneller af hebben met zo weinig mogelijk handelingen en zonder zich van hun werkplek te moeten begeven”, aldus Martijn Brand, Director Office Systems, SMB & Channels van Xerox (Nederland). “Voor ongeveer dezelfde prijs als die van een stand-alone printer brengt de Phaser 3200MFP alle benodigde functies binnen handbereik, en stelt daarmee de kantoormedewerker in staat om zo productief mogelijk haar of zijn werk te doen.”

De Phaser 3200MFP biedt hoge kwaliteit afdrukken, snelheid en scanningfaciliteiten met functies die het systeem veiliger en ‘groener’ maken. De resolutie van 1200 dpi (dots per inch) zorgt voor scherpe afdrukken van tekst en fijne details. De MFP heeft een 64MB geheugen en een 300MHz processor, en heeft een afdruksnelheid van maximaal 24 pagina’s per minuut. Daarmee is deze MFP een van de snelsten in zijn klasse. Met een faxgeheugen van 4MB en een duty cycle van 10.000 afdrukken per maand, kan de Phaser 3200MFP hogere volumes aan dan zijn concurrenten.

De Xerox Phaser 3200MFP is uitgerust met de allernieuwste ‘Scan to PC Desktop’ software en scant kleurdocumenten tot 4800 dpi. Deze scanningsoftware maakt het de gebruikers gemakkelijk om documenten rechtstreeks naar hun PC te scannen en ze vervolgens te bekijken, te bewerken, op te slaan en/of te delen met anderen. Scans kunnen worden gemaakt in zowel zwart-wit als in kleur en in verschillende formaten, inclusief Microsoft Word en Excel documenten, en als PDF, JPEG en TIFF bestanden.

De Phaser 3200MFP biedt verbeterde faxfunctionaliteit inclusief beveiligingen. Binnenkomende faxen worden in het geheugen opgeslagen totdat de bevoegde ontvanger ze met zijn persoonlijke pincode oproept. Met ‘Fax Forward to E-mail’ kunnen faxen worden doorgestuurd naar een e-mail adres, waarbij de informatie afgeschermd blijft voor vreemde ogen.

Om kantoren te helpen om meer milieuvriendelijk te opereren, beschikt de Phaser 3200MFP over functies waarmee het papierverbruik wordt gereduceerd. Via de functie ‘PC Fax Send’ kunnen gebruikers een faxdocument direct vanaf de PC verzenden, waardoor er om te kunnen faxen niet eerst een afdruk behoeft te worden gemaakt. Via ‘ID Card Copy’ kunnen beide zijden van een document (zoals een identiteits-, toegangs- of verzekeringsbewijs) op n zijde van het papier worden gekopieerd. Deze functie is nuttig voor bijvoorbeeld organisaties in de gezondheidszorg; het aantal handelingen voor de aanmaak van patintendossiers wordt daarmee beperkt, terwijl tevens papier wordt bespaard.

De Phaser 3200MFP is compatible met Microsoft Vista, is ENERGY STAR compliant* en is opgenomen in Xerox’ Green World Alliance supplies recycling programma. De MFP kan door grote organisaties desgewenst worden aangeschaft op basis van een eClick kosten-per-pagina contract. Dit contract omvat verbruiksartikelen, onderdelen en onderhoud en stelt klanten in staat om de kosten omlaag te brengen door een betere beheersing van de lopende kosten. De Phaser 3200MFP is per direct verkrijgbaar via Xerox resellers.

--- einde persbericht ---

* Opmerking voor de redactie
ENERGY STAR: ENERGY STAR is een gezamenlijk programma van de U.S. Environmental Protection Agency en het U.S. Department of Energy, ontwikkeld om gebruikers geld te laten besparen en het milieu te beschermen via energiezuinige producten en activiteiten.

Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 – 255 255 of kijk op www.xerox.nl

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 – 255 770,email: patty.dejong@xerox.com

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 – 229 20 05, email: hav@verkroostpr.nl