Breukelen -- Met de grootste introductie van betaalbare desktop kleurenprinters en multifunctionele producten (MFP's) zet Xerox een belangrijke stap in haar streven om bij het midden- en kleinbedrijf (MKB) een voorkeurspositie als leverancier van kleurenproducten te verwerven. De uitbreiding van het assortiment kleurenproducten omvat n nieuw multifunctioneel desktopsysteem en drie nieuwe kleurenprinters, waaronder de snelste A4-kleurenlaserprinter die op dit moment verkrijgbaar is.

Met een afdruksnelheid van maximaal 40 pagina's per minuut biedt Xerox nu acht kleurenproducten met een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding, speciaal bedoeld voor het hoge eisen stellende en kostenbewuste MKB. Daarnaast breidt Xerox haar productportefeuille ook uit met draadloze netwerkmogelijkheden voor printers en MFP's en de 'Self-Assessment Value Estimator' (SAVE), een gratis online inkooptool dat voor gebruikers de voordeligste opties berekent bij de aanschaf van apparatuur.

Volgens het onderzoeksbedrijf IDC maakt de markt voor betaalbare kleurenproducten een snelle groei door. "In West-Europa groeide de markt voor A4 kleuren MFP's met 45%, terwijl de markt voor A4 kleurenprinters in het derde kwartaal van 2006 met 38% steeg. De vraag naar betaalbare kleurenprinters en MFP's is duidelijk enorm toegenomen. Met deze nieuwe producten verkeert Xerox in een goede positie om marktaandeel te veroveren", aldus Matt Marshall van IDC.

"Het MKB wil betaalbare kleurenafdrukfaciliteiten", zegt Martijn Brand, Director Office Systems, SMB & Channels van Xerox (Nederland) B.V. "Deze producten, die Xerox-kwaliteit bieden met door het MKB gevraagde prijzen en snelheden, zijn onderdeel van de strategie van Xerox om MKB-klanten betere alternatieven te bieden. Tegelijkertijd zijn we onze distributiekanalen voor deze producten aan het uitbreiden en tevens bieden we waardetoevoegende documentoplossingen en -diensten via ons eigen, groeiende wereldwijde partnernetwerk aan."

Afdrukken in kleur
De Phaser 6360 zit aan de bovenkant van de kleurenlaser portefeuille, en is geschikt voor MKB-bedrijven en grote organisaties die hoge volumes afdrukken. Deze laserprinter is ook zeer geschikt voor toepassing binnen grote werkgroepen. Met 1 Gigahertz verwerkingscapaciteit is de Phaser 6360 printer zeer geschikt voor meervoudige, complexe afdruktaken. De first-page-out tijd bedraagt 9 seconden; de capaciteit bedraagt 40 kleurenpagina's per minuut. Dat is 33 procent meer dan de dichtstbijzijnde concurrent in dit segment, maar tegen een aanzienlijk lagere aanschafprijs.

Networking zit standaard op alle configuraties en via een softwaretool kunnen beheerders vaststellen wie de printer gebruikt en zo de printkosten aan de betreffende afdeling in rekening brengen. PrintingScout™ software meldt de gebruiker op zijn PC wanneer een printopdracht niet kan worden afgedrukt. De Phaser 6360 wordt geleverd met PhaserSMART - een online troubleshooting tool. Deze printer ondersteunt ook CentreWare Web desktop management software, waarmee IT-beheerders of kantoormedewerk(st)ers een printer/MFP-park op afstand kunnen klonen, configureren en beheren. Adviesprijzen zijn vanaf € 1.299,00 ex btw.

De Phaser 8560 printer is de print-only versie van de Phaser 8560MFP, die wordt geleverd met een aantrekkelijk prijsniveau vanaf € 799,00 ex btw. Voor de milieu- en prijsbewuste gebruiker die gebruiksgemak zoekt zonder aan outputkwaliteit in te leveren, gebruikt het systeem de gepatenteerde Xerox solid ink technologie: het 'groene' alternatief voor apparaten die tonercartridges gebruiken. De basismodellen hebben een lage aanschafprijs en zijn zo ontworpen dat de onderhoudskosten zo laag mogelijk zijn. Onderdelen zijn gemakkelijk en snel te vervangen.

Met een capaciteit van 30ppm, zowel in kleur als zwart-wit, en een first-page-out afdruktijd van slechts vijf seconden, geeft dit model aan hoe Xerox in staat is een product- en outputniveau dat aanvankelijk werd beschouwd als zeer hoog, toe te passen in een 'entry-level' product. De Phaser 8560 wordt geleverd inclusief PrintingScout en PhaserSMART en ondersteunt CentreWare Web.

De Phaser 6180 kleurenprinter heeft een 400 MHz engine, waarmee 20 kleurenpagina's of 25 zwart-wit pagina's per minuut (ppm) kunnen worden geprint; een ideale printer voor gebruikers die van zwart-wit op kleur willen overstappen. Met de 'Emulsion Aggregation High Gloss' toner heeft dit apparaat een heldere kleurenoutput van 600x600x4 dots per inch (dpi), fotokwaliteit en Pantone-gecertificeerde nauwkeurige kleuren. De Phaser 6180 is gemakkelijk te installeren en wordt geleverd met PrintingScout software. De adviesprijs bedraagt € 499,00 ex btw.

De Phaser 6115MFP is een multifunctioneel kleuren desktopsysteem met een uitstekende afdrukkwaliteit, 2400 dpi en Pantone kleurnauwkeurigheid. Met een fraaie front panel interface waarmee heel eenvoudig opdrachten kunnen worden gegeven, hebben gebruikers toegang tot complexe eigenschappen. Zelfs driver installers, foutmeldingen en CentreWare IS (embedded web server) zijn gemakkelijk te begrijpen. Daarnaast is dit apparaat zuinig in gebruik. Er kan dubbelzijdig worden afgedrukt en de gebruiker kan eenvoudig switchen tussen kopiren in kleur en zwart-wit. Dit apparaat drukt 20 ppm af in zwart-wit, en 5 ppm in kleur. De adviesprijs van de Phaser 6115MFP bedraagt in de basisuitvoering € 849,00 exclusief btw.

Verkrijgbaarheid
De Phaser 6360, de Phaser 8560, de Phaser 6180 en de Phaser 6115MFP zijn direct te verkrijgen bij de Xerox resellers. De Phaser 8560 en Phaser 6360 kunnen worden aangeschaft via een dual-service model, via het standaard 'pay as you go'-model, of via PagePack en eClick kosten-per-pagina contracten voor het midden- en kleinbedrijf respectievelijk grote bedrijven. Deze contracten omvatten verbruiksartikelen, onderdelen en onderhoud en stellen klanten in staat om de kosten omlaag te brengen door een betere beheersing van de lopende kosten.

In aanvulling op de PagePack aanbieding kondigde Xerox vandaag ook de Self-Assessment Value Estimator (SAVE) aan, een gratis online inkooptool waarmee berekend kan worden wat de voordeligste servicevorm voor gebruikers is om apparatuur aan te schaffen. SAVE, dat beschikbaar is via sites van door Xerox geaccrediteerde partners, helpt klanten bij het bepalen of zij een 'kosten-per-pagina'-contract willen aanschaffen, of dat wellicht een 'pay as you go'-optie voordeliger is. SAVE neemt de complexiteit en onzekerheid weg uit het besluitvormingsproces en stelt gebruikers en partners in staat om hiermee op een efficintere wijze om te gaan.

Uitbreiding van het Office aanbod
De Wireless Network Adapter completeert de reeks nieuwe producten in het Xerox Office assortiment. Dit is een belangrijke aanvulling op de productportefeuille omdat eindgebruikers, vooral diegenen die slechts over beperkte ruimte beschikken, steeds meer behoefte hebben aan een draadloze afdrukoptie. Deze draadloze netwerkadapter, die specifiek is ontworpen voor gebruikers van Xerox printers en MFP's, ondersteunt software beheertools zoals PrintingScout en PhaserSMART. De adviesprijs bedraagt € 219,00 ex btw.

Xerox Europe

Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 – 255 255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 – 255 770,
email: patty.dejong@xerox.com

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost,
tel.: 030 - 229 20 05,
email: hav@verkroostpr.nl