Breukelen -- Xerox en Esko hebben bekendgemaakt dat Xerox Europees distributeur is geworden van een aantal hardware- en software-oplossingen van Esko, als onderdeel van een complete digitale printoplossing voor de verpakkingswereld. De Esko-producten zullen verkocht worden in alle landen waar Xerox Europa actief is - dus ook in Nederland - terwijl Esko de service en ondersteuning op zich neemt. De overeenkomst tussen de twee bedrijven betreft onder andere een serie digitale frontend-producten uit de Esko Scope-softwarelijn. Deze dienen als aanvulling op de Xerox iGen3 digitale productiepers en de Xerox DocuColor 8000/7000/5000 productlijn om kleine oplagen verpakkingen te vervaardigen.

Het Esko oplossingenpakket voor Xerox omvat DeskPack, de prepress-omgeving die Adobe Illustrator CS2 aanvult tot een volledig verpakkingsontwerp en pre-productie-instrument. Met DeskPack kan de ontwerper een verpakking of doosje driedimensionaal visualiseren. Ook zijn Plato en BackStage in de productlijn opgenomen. Plato is een door Adobe gecertificeerde 'step-and-repeat' applicatie voor vouwkarton en etiketten, en BackStage is de workflow server van Esko. Bovendien zal Xerox de Kongsberg XE10 en i-XE10 digitale ril- en vouwapparatuur van Esko distribueren. Deze apparaten worden gebruikt voor het maken van modellen van verpakkingen, proefverpakkingen voor klantenpresentaties en kleine oplagen verpakkingen.

De nieuwe samenwerking combineert de verpakkingservaring van Esko met de variabele data-mogelijkheden van de Xerox iGen3, aangevuld met afwerkingsmogelijkheden zoals een inline UV-coater, die voor een permanente en krasvrije coating op de verpakking zorgt.

Met de Scope softwaremodules van Esko en de Kongsberg XE10 en i-XE10 afwerkapparatuur biedt Xerox nu pre- en postprint mogelijkheden voor verpakkingen, waardoor de iGen3 en de DocuColor-familie zijn in te zetten voor kleine oplagen verpakkingen. Producenten van consumentenartikelen en farmaceutische bedrijven staan steeds zwaarder onder druk om hun distributielijn van ontwerp tot eindproduct te optimaliseren. De creatie van verpakkingen in het kader van testmarketing, de productie van monsters en proefverpakkingen van consumentenartikelen of het maken van beperkte aantallen verpakkingen ten behoeve van het testen van medicijnen voor een kleine doelgroep, is duur en tijdrovend bij toepassing van traditionele afdrukmethoden. Ook is er in de markt een toenemende vraag naar kleine oplagen verpakkingen, bijvoorbeeld ten behoeve van de export van producten waar per exportland kleine specifieke onderdelen moeten worden toegevoegd. Ook bij Direct Mail activiteiten wordt toenemend gebruik gemaakt van gepersonaliseerde driedimensionale mailpacks. Door het gebruik van de DeskPack-modules van Esko kunnen ontwerpers professionele verpakkingen op hun Mac of PC creren met de Adobe Creative Suite, het populairste ontwerpgereedschap voor verpakkingsontwerpers. Door digitaal te drukken op de iGen3 digitale pers of de DocuColor-persen zijn doosjes en verpakkingen in kleine oplagen of in gepersonaliseerde of genummerde (b.v. via barcodes) uitvoeringen te produceren. Daarna kan men ze offline rillen, snijden en vouwen op de Kongsberg XE10 of i-XE10 nabewerkingsapparatuur van Esko. Deze oplossing voor kleine oplagen verpakkingen geeft een belangrijke besparing in kosten en in doorloop- en levertijden.

Digitale printbedrijven die met de Xerox iGen3 of met de DocuColor 8000/7000/5000 werken, ontwikkelen heel snel nieuwe toepassingen die ze in kleine oplagen digitaal kunnen afdrukken en nabewerken. In de verpakkingswereld maakt de Esko Kongsberg XE10 nabewerkingsapparatuur het mogelijk om snel en efficint nieuwe wegen te zoeken voor gepersonaliseerde kleine oplagen en just-in-time levering van verpakkingen.

"Onze overeenkomst met Esko is een voorbeeld van onze strategie om nieuwe zakelijke kansen te creren door samen te werken met strategische partners", zei Valentin Govaerts, directeur productiesystemen en grafische industrie van Xerox Europa. "De Xerox iGen3 is een uitstekend middel om nieuwe test-applicaties of zeer specifieke verpakkingen te printen voor producten in bijvoorbeeld de farmaceutische industrie, de speelgoed-, gezondheids- en schoonheidssectoren. Zijn grote digitale afdrukformaat (36 x 57 cm) en zijn capaciteit om sulfaatkartonsoorten tot en met 350 gram eventueel volledig variabel te bedrukken maken de iGen3 tot een uitstekend stuk gereedschap bij het vervaardigen van allerlei varianten van verpakkingsontwerpen voor bijvoorbeeld test-marketing doeleinden."

"Met Esko hebben gebruikers van de Xerox digitale apparatuur nu toegang tot de meest geavanceerde technologie voor de pre-productie van verpakkingen", aldus Carsten Knudsen, president en ceo van Esko. "Hiermee kunnen zij efficinter en professioneler fabriceren, en hun workflow optimaliseren door tijd en kosten te besparen en het risico van fouten uit hun proces te halen."De hard- en software van Esko zijn in Nederland per direct verkrijgbaar via het verkoopnetwerk van Xerox.

Over Esko

Esko is wereldwijd marktleider op het gebied van pre-productie oplossingen voor verpakkingen. Belangrijkste productlijnen zijn een serie software-modules voor de workflow - die de complete supply chain omvatten en die zowel grafisch ontwerp, structuur als projectmanagement integreren -, Computer-to-Plate systemen voor de flexo-industrie en ril- en snijapparatuur voor kleine oplagen en modelmaken in de verpakkings- en sign & display-markten.Het hoofdkantoor van Esko staat in Gent, Belgi. Wereldwijd werken er bij Esko ongeveer 700 mensen. R&D- en productievestigingen bevinden zich in Belgi, Duitsland, Noorwegen, de USA en Tsjechi. Esko heeft regionale verkoop- en supportorganisaties in diverse landen in Europa, Noord-Amerika en in Azi, waaronder Japan en China. De producten van Esko worden verder gedistribueerd via een wereldwijd netwerk van resellers.

Voor meer informatie kijk op www.esko.com.

Xerox Europe

Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/–beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Onder de noemer ‘The New Business of Printing' heeft Xerox het in de markt grootste portfolio ‘state-of-the-art' digitale printsystemen, oplossingen en diensten ontwikkeld. Daartoe behoren tevens gestroomlijnde en efficinte workflow-oplossingen, alsmede een pakket oplossingen om klanten te helpen om hun business te ontwikkelen en groeimogelijkheden op de langere termijn te realiseren. In de veranderende markt voor druk- en printwerk zijn dat de drie elementen die Xerox-klanten helpen om beter te presteren en de productiviteit te verbeteren. En daardoor meer winstmogelijkheden te creren.

Xerox Graphic Arts Premier Partners zijn leden van een door Xerox genitieerd, wereldwijd netwerk van grafimediabedrijven die tot de meest geavanceerde en ervaren digitale drukkers in hun land behoren. Door hun printopdrachten bij Premier Partners onder te brengen, zijn klanten verzekerd van de levering van hoge kwaliteit digitaal vervaardigd drukwerk, uitgevoerd door vooraanstaande ondernemingen, die zijn toegerust met de nieuwste en beste technologie.Voor meer informatie over het Xerox Premier Partner netwerk kijk op www.xerox.com/xpp.

XEROX, iGen3, DocuTech, Xerox NuveraTM, FreeFlow, DocuSP, Accxesen ProfitAcceleratorTMzijn handelsmerken van XEROX CORPORATION. DocuColorwordt in licentie gebruikt. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 – 255 255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 – 255 770,
email: patty.dejong@xerox.com

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost,
tel.: 030 - 229 20 05,
email: hav@verkroostpr.nl