Breukelen -- DigiPrint in Den Haag, onderdeel van DeltaHage, heeft de Nederlandse primeur met hun investering in een Xerox Nuvera 288 Digital Perfecting System. Voordat een innovatief product als de Nuvera 288 op de markt wordt gebracht doorloopt het product een intensieve testperiode in de ontwikkelingscentra van Xerox. Wanneer het einde van de testperiode nadert, wordt de test uitgebreid met opstellingen bij echte klanten die het product in de dagelijkse praktijk op de proef te stellen. Voor het testen van de Nuvera 288 zocht Xerox in Nederland specifiek naar een klant die ook offset in huis heeft. Xerox ziet het vervangen van offsetvolume als de belangrijkste doelmarkt voor de Nuvera 288.

Bij DigiPrint heeft de Nuvera 288 twee maanden proefgedraaid. Wim Moerkerken, Manager DigiPrint: "De machine is ons zeer goed bevallen. De kwaliteit van de prints is uitstekend en overtreft in veel gevallen de kwaliteit van offset. Daarnaast is de machine zeer stabiel. We hebben er dan ook niet lang over getwijfeld en ja gezegd tegen de investering. De Nuvera vervangt de Xerox DocuTech 6155, waardoor we nu met minder vierkante meters een hogere productie kunnen draaien."

Patrick Bont, Business Manager Xerox: "Ik heb al diverse keren een testopstelling van een nieuw te lanceren product begeleid, maar zo soepel als bij deze keer is het nooit geweest. Alles verliep vanaf het begin goed. En het goede nieuws is dat we deze signalen bij alle testopstellingen in Europa krijgen."

Moerkerken: "We zien duidelijk een verschuiving van offset naar print, omdat onze klanten meer behoefte hebben aan kleinere aantallen. Ook de uitgevers bewegen meer richting print. De kwaliteit van print wordt ook steeds beter, we hadden daar al goede ervaringen met de Xerox Nuvera mee, omdat we sinds vorig jaar de 144 hebben."DeltaHage, het in 2003 geprivatiseerde voormalige Sdu Grafisch Bedrijf, is een hybride organisatie met een volledig uitgeruste offsetdrukkerij en een complete digitale drukkerij (DigiPrint). DigiPrint is een zelfstandig renderend bedrijfsonderdeel en heeft minimaal hetzelfde rendement als de drukkerij. Een belangrijk deel van de klanten van DigiPrint bestaat uit informatieve en educatieve uitgeverijen.

De Nuvera 288
Dit baanbrekende, 'zelfdenkende' zwart/wit printsysteem zet met 288 afdrukken per minuut het snelheidsrecord van digitale plano printsystemen weer een stuk scherper. De Nuvera 288 biedt de kracht van twee printers, echter met een veel kleinere afmeting en de beheersbaarheid en eenvoud van een enkele machine. Net zoals parallelle architecturen voor data-opslag en voor processoren de ICT-wereld op z'n kop hebben gezet, zal dit nieuwe printerontwerp een ongevenaarde productiviteit en betrouwbaarheid bieden op het gebied van digitaal drukken.

De parallelle printerarchitectuur TIPP (Tightly Integrated Parallel Printing) betekent, dat de hardware en de software het mogelijk maken dat twee afdrukeenheden zich gezamenlijk net zo gedragen als een enkelvoudig systeem. Het nieuwe systeem staat echter ook toe, dat beide individuele afdrukeenheden geheel onafhankelijk van elkaar kunnen functioneren, met als gevolg een - zeer hoge - beschikbaarheid (uptime). Deze flexibiliteit en maximale uptime bieden grafimediabedrijven en reprocentra/huisdrukkerijen de mogelijkheid om optimaal te profiteren van deze nieuwe 'dual-engine' technologie.

Xerox Europe

Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/–beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Onder de noemer ‘The New Business of Printing' heeft Xerox het in de markt grootste portfolio ‘state-of-the-art' digitale printsystemen, oplossingen en diensten ontwikkeld. Daartoe behoren tevens gestroomlijnde en efficinte workflow-oplossingen, alsmede een pakket oplossingen om klanten te helpen om hun business te ontwikkelen en groeimogelijkheden op de langere termijn te realiseren. In de veranderende markt voor druk- en printwerk zijn dat de drie elementen die Xerox-klanten helpen om beter te presteren en de productiviteit te verbeteren. En daardoor meer winstmogelijkheden te creren.

Xerox Graphic Arts Premier Partners zijn leden van een door Xerox genitieerd, wereldwijd netwerk van grafimediabedrijven die tot de meest geavanceerde en ervaren digitale drukkers in hun land behoren. Door hun printopdrachten bij Premier Partners onder te brengen, zijn klanten verzekerd van de levering van hoge kwaliteit digitaal vervaardigd drukwerk, uitgevoerd door vooraanstaande ondernemingen, die zijn toegerust met de nieuwste en beste technologie.Voor meer informatie over het Xerox Premier Partner netwerk kijk op www.xerox.com/xpp.

XEROX, iGen3, DocuTech, Xerox NuveraTM, FreeFlow, DocuSP, Accxesen ProfitAcceleratorTMzijn handelsmerken van XEROX CORPORATION. DocuColorwordt in licentie gebruikt. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 455 of kijk op www.xerox.nl.


VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost,
tel.: 030 - 229 20 05,
email: hav@verkroostpr.nl