Breukelen -- Xerox heeft haar portfolio zwart-wit productieprinters grondig vernieuwd met een reeks nieuwe innovatieve producten om grafimediabedrijven van groot tot klein te helpen complexe drukwerkopdrachten te kunnen verwerken en te zorgen voor continuteit in groei. Een substantile verbetering van de afdrukkwaliteit maakt deze nieuwe zwart/wit productiesystemen geschikt om een nog groter aandeel van het zwart-wit offsetwerk voortaan digitaal te produceren.

"De zwart-wit markt blijft een belangrijk aandachtsgebied voor Xerox en ook een belangrijke bron van inkomsten voor onze klanten", aldus Valentin Govearts, Senior Vice-President, Production and Graphic Arts Industry, Xerox Europe. "Van kleine drukwerkopdrachten tot massaproducties en alle gradaties daartussen in, onze producten, workflow tools en ondersteuning zijn afgestemd op de behoefte van onze klanten aan kwalitatief hoogwaardig drukwerk en aan hun behoefte aan nieuwe kansen en mogelijkheden om hun bedrijf te laten groeien."

De introducties omvatten een mix van innovatieve nieuwe technologie en verbeteringen in de zwart-wit productieportefeuille van Xerox:
  • Het Xerox Nuvera 100/120/144 EA Digital Production System, een nieuw platform dat gebruikmaakt van de nieuwe Emulsion Aggregation (EA) toner. Met dit modulaire platform kunnen gebruikers nu exact die configuratie samenstellen die het meest optimaal aansluit op hun afdrukwensen.

  • Het Xerox Nuvera™ 288 Digital Perfecting System dat 288 dubbelzijdige afdrukken per minuut produceert en daarmee de snelste printer voor planovellen ter wereld is. De nieuwe EA-toner is een belangrijk kenmerk van de nu officieel gentroduceerde Nuvera™ 288 DPS, wat de output van dit baanbrekende 'tandem-engine' zwart-wit afdruksysteem een echte offset uitstraling geeft.
Nieuwe generatie Nuvera EA-platform
Xerox maakt ook de nieuwe generatie van haar Nuvera-platform bekend: de serie Xerox Nuvera EA Digital Production Systems, die afdrukken in offsetkwaliteit biedt en een nog grotere flexibiliteit in te bedrukken papiersoorten, zoals gestreken (gecoat) papier.

Het Nuvera EA-platform maakt gebruik van EA-toner, de nieuwe gepatenteerde toner van Xerox. De toner heeft uiterst fijne deeltjes, wat resulteert in een zeer fraaie matte afdrukkwaliteit met de 'look en feel' van offset, en met een scherpere detailering van bijvoorbeeld fonts en foto's dan bij traditionele toner. EA-toner verbetert bovendien de algehele betrouwbaarheid van de machine, vereist minder energie bij de fabricage en produceert minder afval.

Het nieuwe Nuvera EA-platform verschaft bedrijven met een gemiddelde of hoge productiebehoefte 'mix-and-match' mogelijkheden, waardoor klanten exact die configuratie kunnen samenstellen die het beste aansluit op hun wensen. Het platform is modulair en op te waarderen, zodat producten kunnen worden afgestemd op huidige en toekomstige afdrukwensen. Klanten kunnen nu een systeem samenstellen door hun printercontroller, scan-, invoer- en afwerkingsopties te kiezen evenals diverse afdruksnelheden: 100, 120 en 144 pagina's per minuut. De intelligente antikrulwals, die afhankelijk van het soort substraat of het gramsgewicht automatisch zorgt dat de vellen papier volkomen vlak worden gestapeld, is ook in dit nieuwe platform opgenomen.

Tandem-engine Nuvera 228 nu leverbaar
Door een volledig gentegreerde tandem-engine architectuur produceert het nieuwe Xerox Nuvera Digital Perfecting System dubbelzijdige afdrukken tweemaal zo snel, met de afdrukkwaliteit van offset. Het Xerox Nuvera™ 288 Digital Perfecting System kan ook boeken, catalogi, facturen, bankafschriften en andere grafisch intensieve documenten produceren met een snelheid van 288 dubbelzijdige afdrukken per minuut (144 tweezijdige pagina's) - 's werelds snelste dubbelzijdige digitale printer voor planovellen. De innovatieve 'Pass Through Programming' technologie van Xerox - waardoor de Nuvera 288 DPS blijft functioneren ook als n van de engines wordt uitgeschakeld - zorgt voor continue productiviteit en de maximale uptime die grafimediabedrijven en huisdrukkerijen tegenwoordig vragen. Het systeem, de afgelopen maanden getoond tijdens technologie-demonstraties, is nu per direct beschikbaar voor klanteninstallaties en maakt eveneens gebruik van de nieuwe Xerox EA-toner. Met een resolutie van 4800 x 600 dots per inch en 156 lijnen per inch is de Nuvera 288 DPS tevens het zwart-wit digitale productiesysteem met de hoogste resolutie op de markt. De offsetkwaliteit van de afdrukken plus de mogelijkheid om gestreken (gecoat) papier te gebruiken maken dit systeem uitermate geschikt voor transactieafdrukken (facturen e.d.) en de productie van boeken, vooral wetenschappelijke, technische en medische handboeken met gedetailleerde tekeningen en afbeeldingen.

Andere belangrijke kenmerken zijn: uitgerust met de nieuwe 'intelligente' antikrulwals; een Xerox FreeFlow DocuSP printercontroller (RIP) inclusief een optionele tweede dual-core processor om extreem complexe drukwerkopdrachten af te handelen; en een parallelle RIP met nieuwe software die verschillende tijdrovende taken tegelijkertijd kan verwerken.

Twee klanten die bij de eerste gebruikers behoorden die de nieuwe machine hebben getest, hebben de Nuvera 288 DPS nu definitief aangeschaft.

"Ons monochroom volume groeit", zegt Wim Moerkerken, manager van DigiPrint in Nederland, een dochtermaatschappij van DeltaHage. "En de Nuvera 288 is precies goed voor onze toepassing, die voornamelijk het uitgeven van boeken behelst. De afdrukkwaliteit is uitstekend; zelfs de mensen die offsetdruk voor ons bedrijf verkopen zeiden dat het er vaak zelfs beter uitzag dan offset."

Stieber Druck GmbH in Duitsland gebruikt de Nuvera 288 DPS voor allerlei toepassingen, waaronder kranten en reclamemateriaal. "De schitterende afdrukkwaliteit, het gemak van afdrukken overzetten van offset naar digitaal en de unieke 'Pass Through Programming' technologie waren de belangrijkste factoren bij onze beslissing deze machine aan te schaffen, waar wij zeer tevreden over zijn," aldus Volker Bier, algemeen directeur van Stieber Druck GmbH.

Verkrijgbaarheid
De Xerox Nuvera EA DPS is vanaf 15 mei verkrijgbaar. De Xerox Nuvera 288 DPS is per direct leverbaar. De producten worden verkocht via het directe verkoopapparaat van Xerox, partners en de Xerox Document Houses.

Xerox Europe

Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/–beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Onder de noemer ‘The New Business of Printing' heeft Xerox het in de markt grootste portfolio ‘state-of-the-art' digitale printsystemen, oplossingen en diensten ontwikkeld. Daartoe behoren tevens gestroomlijnde en efficinte workflow-oplossingen, alsmede een pakket oplossingen om klanten te helpen om hun business te ontwikkelen en groeimogelijkheden op de langere termijn te realiseren. In de veranderende markt voor druk- en printwerk zijn dat de drie elementen die Xerox-klanten helpen om beter te presteren en de productiviteit te verbeteren. En daardoor meer winstmogelijkheden te creren.

Xerox Graphic Arts Premier Partners zijn leden van een door Xerox genitieerd, wereldwijd netwerk van grafimediabedrijven die tot de meest geavanceerde en ervaren digitale drukkers in hun land behoren. Door hun printopdrachten bij Premier Partners onder te brengen, zijn klanten verzekerd van de levering van hoge kwaliteit digitaal vervaardigd drukwerk, uitgevoerd door vooraanstaande ondernemingen, die zijn toegerust met de nieuwste en beste technologie.Voor meer informatie over het Xerox Premier Partner netwerk kijk op www.xerox.com/xpp.

XEROX, iGen3, DocuTech, Xerox NuveraTM, FreeFlow, DocuSP, Accxesen ProfitAcceleratorTMzijn handelsmerken van XEROX CORPORATION. DocuColorwordt in licentie gebruikt. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 455 of kijk op www.xerox.nl.


VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost,
tel.: 030 - 229 20 05,
email: hav@verkroostpr.nl