Breukelen –Grafinex heeft bij Flyerprint het XMPie softwarepakket Personal Effect e-media van Xerox gemplementeerd. De full service drukkerij in Joure investeerde als eerste in Europa in dit multimediale softwarepakket voor communicatie via web, sms, e-mail en print. Hiermee speelt Flyerprint in op de toenemende behoefte bij opdrachtgevers aan promotionele crossmedia campagnes met de nadruk op een gepersonaliseerde aanpak. Flyerprint maakte al gebruik van de digitale printers en de XMPie software van Xerox. Op basis van adviezen van Grafinex, aanbieder van grafische en documentproductie oplossingen, heeft de drukkerij besloten meer aandacht te besteden aan e-media, verbetering van de attentiewaarde en daadwerkelijke meetbaarheid van de respons van campagnes.

Stef Kuindersma, directeur van Flyerprint: “Wij zijn al zeker vijftien jaar bezig met digitaal printen, maar met dat alleen kom je in een neerwaartse spiraal. Bedrijven willen namelijk opvallen bij hun klanten. Steeds vaker kiezen ze daarom voor een nieuwe manier van communiceren die gerichter en persoonlijker is en daardoor een hogere respons oplevert. Wij helpen ze daarbij en geven ze met behulp van de nieuwe XMPie software daadwerkelijk inzicht in de respons. Onze klanten zijn laaiend enthousiast over de nieuwe, crossmediale toepassingen. Omdat de mogelijkheden zo divers zijn, komen we de klant tegemoet door, zeker in de beginfase, ook de concepten voor ze te ontwikkelen.”

Rob Stokmans, Business Manager bij Xerox: “Bedrijven hebben veel geld uitgegeven aan dagbladadvertenties en mooie folders, maar de respons daarvan is erg moeilijk meetbaar. Met behulp van de e-media XMPie software kan Flyerprint met n mailpiece de doelgroep bereiken en via gepersonaliseerde response website (RURL’s) verschillende gegevens verzamelen, waarna deze gegevens worden teruggekoppeld naar de database van de klant. Via het Management Dashboard worden de acties gemonitord en op basis van de analyses van Flyerprint zijn de campagnes vervolgens veel gerichter en via verschillende media in te zetten. Return On (Marketing) Investment wordt steeds belangrijker voor bedrijven die hun hoofd boven water moeten houden. Bedrijven willen zien wat hun investeringen in communicatie opleveren en hiermee wordt dit inzicht geboden.”

“De focus op crossmediale en gepersonaliseerde media heeft de toekomst en is d manier om je te onderscheiden in de zeer concurrerende grafische markt. Flyerprint kiest als eerste drukkerij in Europa voor het crossmedia XMPie softwarepakket PersonalEffect e-Media en loopt daarmee voorop in het aanbod van gepersonaliseerde crossmediale campagnes”, aldus Jan Jouke Boonstra, accountmanager bij Grafinex. De eerste implementatiefase is inmiddels afgerond en de trainingen vinden plaats. “We vinden het belangrijk Flyerprint goed te begeleiden bij de invoering van de software. De mogelijkheden zijn legio en erg divers. Door een goede training van de medewerkers kan Flyerprint optimaal gebruikmaken van de toepassingen en goed inspelen op de behoeften van haar klanten.”

- XXX -

Over Flyerprint
Flyer Print is een full service drukkerij die in 1982 in Joure enthousiast van start ging. Het bedrijf profileert zich door de levering van kwaliteitsdrukwerk, het gemotiveerde team van mensen, de wijze van omgang met klanten en haar uitgebreide service.

Flyerprint houdt de ontwikkelingen goed in de gaten en investeert regelmatig in nieuwe digitale technieken. Hiermee biedt ze haar klanten uit de zakelijke markt en uit de particuliere sector een scala aan mogelijkheden voor drukwerk, digitaal printen of kopiren in zwart/wit, zwart met steunkleur(en) of full colour. Meer informatie op www.flyerprint.nl

Over Grafinex
Grafinex is een businesspartner die heldere oplossingen biedt voor kleine en grote grafimedia bedrijven. Grafinex helpt deze partijen met het verbeteren van hun productieproces, efficiency en concurrentiekracht door breed deskundig advies, oplossingen op maat, specialistische hardware- en softwareoplossingen en verbruiksmaterialen. Met een goede combinatie van digitale printtechnieken, proofing, workflow, colormanagement en afwerkingsoplossingen beheerst Grafinex het complete proces van beeldscherm tot output. Grafinex is gevestigd in Almelo en Groningen. Meer informatie is te vinden op www.grafinex.nl

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

--------------------------------------------

Noot voor de redactie

Voor meer informatie neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox en Grafinex)
Ellis Akkermans of Ingeborg Schrijver +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl