Breukelen – Met de introductie van zeven zwart-wit printers en multifunctionele systemen biedt Xerox nieuwe printoplossingen voor kleinere en middelgrote organisaties. Met een beperkt budget toch hogere productiviteit.

De toevoegingen aan het portfolio lopen uiteen van de Xerox Phaser 3100MFP multifunctional die print, kopieert, faxt en scant (adviesprijs vanaf € 155) tot een Xerox Phaser 3635 MFP multifunctional die tot 33 pagina’s per minuut kan printen (adviesprijs € 1.599). Deze laatste printer heeft ook geavanceerde beveiligingsfuncties zoals image overwrite.

Voor organisaties die nog zwaardere eisen stellen aan hun multifunctionals zijn er de WorkCentres 5225/5230 (adviesprijs vanaf € 4.490). Deze machines zijn uitgerust met het Extensible Interface Platform (EIP) en bieden dus alle features van dit web-based ontwikkelplatform van Xerox. Onder meer bieden deze WorkCentres een uitgebreide set van beveiligingsopties, zoals scannen naar met wachtwoord beveiligde pdf, hard disk overwrite en data encryptie.

“Van alle bedrijven wordt vandaag de dag verwacht meer te doen voor minder geld,” weet Rogrio Fangueiro, senior vice president, Office Group, Xerox Europe. “Het is een uitdaging die speciaal voor het MKB relevant is. Zij moeten investeren om te kunnen groeien. Met deze nieuwe uitbreiding van het Xerox assortiment krijgt het MKB meerdere solide keuzes die aansluiten bij de eisen die de business stelt, zonder te veel te hoeven uit te geven.”

De nieuwe zwart-wit Phaser printers en MPF’s worden toegevoegd aan het brede assortiment, speciaal geschikt voor het MKB en dat sluit aan bij hoe Xerox zich als strategische partner wil binden aan kleinere en middelgrote ondernemingen. Niet alleen breidt Xerox het productportfolio uit, maar ook wordt het aantal distributiepartners vergroot. Daarmee is het voor het MKB nog eenvoudiger om met Xerox producten te werken.

Het vorig jaar overgenomen Global Imaging Systems in Amerika en de aangekondigde intentie tot acquisitie van Veenman B.V. – in Nederland marktleider als het gaat om de verkoop van kantoorprinters, kopieerapparaten en multifunctionals – spelen hierbij een belangrijke rol. In de hele wereld verkopen meer dan 7.000 medewerkers en 40.000 ‘technology resellers’ Xerox producten.

Betrouwbaar, betaalbaar

Bij het ontwikkelen van de Phaser 3100 MFP heeft Xerox gebruiksgemak, betrouwbaarheid en lage kosten centraal gesteld. Deze machine is de goedkoopste A4-MFP van Xerox, met een adviesprijs vanaf € 155. De machine print met een snelheid van 20 pagina’s per minuut en heeft functies zoals ‘scan-to-email’ en een volledig toetsenbord voor de faxfuncties. Ook is de Phaser 3100 uitgerust met Optical Character Recognition (OCR) software zodat in documenten na scanning in de tekst met een zoek-functie kan worden gewerkt. De Phaser 3100 MFP is ook beschikbaar met VoIP-adapter, zodat faxen via een IP-netwerk mogelijk is. Ook een draadloze USB adapter maakt deel uit van de uitrusting, zodat ook draadloos kan worden gewerkt. Ook de digitale telefoon die bij deze MFP hoort is draadloos en het is mogelijk hiermee te bellen over dezelfde lijn.

De Phaser 3635MFP is een A4 desktop multifunctional met ultramoderne scan-technologie, netwerk-capaciteiten en naast een aantal goede beveiligings functionaliteiten ook een kleurenaanraakscherm. Voor de eerste keer wordt de prijswinnende ‘user interface’ dat Xerox veel gebruikt bij A3-machines, bij een A4-machine ingezet. Dit betekent ook dat de Phaser 3635MFP een breed scala aan third party applicaties kan ondersteunen. Equitrac in ‘accounting’ en Captaris en iXware als het gaat om faxen bijvoorbeeld. En voor Nuance en X-solutions bij het scannen. De adviesprijs van deze machine is € 1.599 en daarmee kunnen groepen via het netwerk printen in zwart-wit met 33 pagina’s per minuut en faxen en scannen in kleur.

Voor de gebruiker die alleen werkt of voor kleine teams is er de Xerox Phaser 3250 (adviesprijs vanaf € 229), een printer met een kleine omvang, maar met veel functies; inclusief automatisch dubbelzijdig printen en een snelheid tot 28 pagina’s per minuut.

Met een adviesprijs vanaf € 379 is er de Phaser 3600 laserprinter die een snelheid heeft van maximaal 38 pagina’s per minuut. Zowel kleinere als middelgrote teams kunnen met deze printer prima uit de voeten. Deze printer heeft uitstekende beveiligingsfuncties en met Xerox CentreWare Internet Service technologie is hij gemakkelijk in het gebruik en onderhoud.

Vanuit het prijswinnende Phaser 5500 platform is de Phaser 5550 laserprinter ontwikkeld. De Phaser 5550 heeft het gebruiksgemak van een volledig geautomatiseerde installatie. Deze printer biedt PhaserSMART, een online ‘troubleshooting’ systeem dat gebruikers het gemak biedt van online diagnose en oplossing van het printprobleem. Dat beperkt het aantal bezoeken van onderhoudsmonteurs en vergroot de inzetbaarheid van deze machine. De adviesprijs van de Phaser 5550 is vanaf € 2.239 en deze machine print tot 50 pagina’s per minuut; enkelzijdig en dubbelzijdig!

Het WorkCentre 5020 print en kopieert tot 20 pagina’s per minuut. Deze A3 multi-functionele printer beschikt over een krachtige 400 MHz processor en een papiercapaciteit van maar liefst 800 vel. En daarmee is deze machine heel geschikt om continu te draaien en dus hoge volumes te verwerken.Het WorkCentre 5020 heeft een zeer eenvoudig icoon gebaseerd gebruikersinterface en is daardoor te gebruiken met elke taal. Andere functionaliteiten zijn een energiestand en een ‘Toner Save stand om het gebruik van energie te verminderen en de levensduur van de tonercartridge te verlengen. Ook kan met deze machine met de functie ID Card Kopiren een dubbelzijdig bedrukt document op n kant van een pagina worden afgedrukt.

Ook presenteert Xerox de WorkCentres 5225/5230, multifunctionals die printen en kopiren met respectievelijk 25 en 30 pagina’s per minuut. Deze machines zijn zeer rijk uitgerust met opties en ‘high-end’ functies en daarmee zijn deze WorkCentres meer dan gewone printers voor een team. Dit productiviteitsmonster heeft als basis een adviesprijs vanaf € 4.490 met de opties scannen, faxen en printen. Scannen met de 5225 of de 5230 betekent dat documenten direct worden omgevormd tot volwaardige digitale documenten die niet alleen goed kunnen worden gearchiveerd, maar ook kunnen worden bewerkt. Daarmee introduceren de 5225/5230 de mogelijkheid voor een hoger niveau van documentenworkflow om daarmee de productiviteit te verbeteren.

Deze A3-machines zijn uitgerust met EIP en dat betekent dat een scala aan handige applicaties reeds beschikbaar is of nog kan worden ontwikkeld. Deze applicaties zijn te bedienen via het gemakkelijk naar wens aan te passen aanraakscherm. Vanzelfsprekend is deze machine uitgerust met uigebreide beveiligings-functies, zoals scannen naar met wachtwoord beveiligde pdf en data encryptie, zodat gebruikers er van verzekerd zijn dat er echt niet wordt meegelezen door mensen voor wie de content niet is bedoeld. Dat laatste geldt dan zowel voor informatie op het netwerk als in de machine zelf. Xerox heeft de 5225/5230 aangeboden voor volledige ISO 15408 (Common Criteria) certificering.

Recycling

De Phaser 3625MPF, Phaser 3100MPF, Phaser 5550, Phaser 3250, Phaser 3600, het WorkCentre 5020 en de WorkCentres 5225/5230 zijn allemaal ondergebracht in het programma Xerox’s Green World Alliance. Dit is een wereldwijd initiatief om klanten (groot en klein) te stimuleren hun oude verbruiksmaterialen en machines in te leveren, zodat ze een minimale belasting voor het milieu veroorzaken. Deze samenwerking met klanten heeft er voor gezorgd dat meer dan 1,2 miljoen tonercartridges in 2006 werden geretourneerd. Xerox heeft ruim 0,3 miljoen kilo toner weten te hergebruiken uit toner afvalbakjes. Ook werd een groot deel van de tonerafvakbakjes (ca. 100.000 stuks!) waarmee tonerafval werd geretourneerd, voor hergebruik geschikt gemaakt.

Beschikbaarheid

De Phaser 3635MFP, Phaser 5550, Phaser 3250, Phaser 3600 en WorkCentre 5225/5230 zijn met onmiddellijke ingang wereldwijd beschikbaar via ‘Direct Marketing Resellers’, webresellers, IT resellers, Xerox Concessionaires en Corporate Resellers.

De Phaser 3100 MFP is wereldwijd vanaf begin juni beschikbaar. Voor het WorkCentre 5020 geldt dat deze vanaf 16 juni kan worden uitgeleverd.

De Phaser 3635MFP, Phaser 5550, het WorkCentre 5020 en de WorkCentres 5225/5230 kunnen ook worden verkregen met PagePack en eClick; dat zijn ‘cost-per-page’ contracten die specifiek zijn bedoeld voor kleinere tot middelgrote respectievelijk grote organisaties. Deze contracten omvatten de verbruiksartikelen en de service. De doelstelling van dit soort contracten is het reduceren van de totale kosten van het printen, scannen, faxen en kopiren in de organisatie. De Phaser 3600 kan worden verkregen in combinatie met eClick.

- XXX -

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software.

Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

---------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:
Xerox (Nederland) B.V
PR & Communications Manager
Patty de Jong
+31 (0)346255770
patty.dejong@xerox.com
 Trimedia Benelux (voor Xerox)
Theo Loth
+31 (0)23 750 32 10
tloth@trimedia.nl