Breukelen -Xerox versterkt zijn toonaangevende positie in de branche met de introductie van de iGen4. Een aantal belangrijke innovaties in de iGen4 betekenen een sterke verbetering van de 'uptime'. Resultaat van deze geavanceerde automatisering: een productiviteitsverhoging van 25 tot 35 procent, dus meer kleurendrukwerk met minder arbeid en dus meer winst voor het grafimediabedrijf.

"We bouwen voort op het enorme succes van de Xerox iGen3, onze toonaangevende hoog volume digitale kleurenpers, en introduceren nu de iGen4 als volgende generatie pers met een ongevenaarde kleurkwaliteit en automatisering," aldus Anne Mulcahy, voorzitter en CEO bij Xerox. "Deze innovatie biedt precies wat de branche van ons verwacht: technologie waarmee drukwerkleveranciers meer winst maken met elke kleurenpagina die uit de pers rolt."

Drukkerijen, albumprinters, boekdrukkers, direct-mail-producenten en service bureaus zijn bij de productie van boeken, foto applicaties, direct-mail campagnes, gepersonaliseerde brochures en ander kleurendrukwerk in kleine oplagen afhankelijk van digitale productiepersen. In een branche die al tientallen jaren alleen op offsetdrukwerk heeft vertrouwd, hebben de digitale productiepersen van Xerox de markt een ander aanzien gegeven.

De iGen4 produceert drukwerk in offset- en fotokwaliteit met consistente kleuren van de eerste tot en met de laatste afdruk. Het is de ideale pers voor hoogwaardige brochures, direct-marketing en speciale fotografieproducten - het type opdrachten dat drukwerkleveranciers gewoonlijk de hoogste winstmarges oplevert.

De productiviteit van digitale persen - de hoeveelheid 'uptime' die grafische bedrijven hebben om pagina's voor hun klanten te produceren - is een belangrijke factor bij het verbeteren van de winst. De iGen4 levert een substantile productiviteitsverhoging op van ongeveer 25 tot 35 procent. Dit wordt bereikt door verregaande automatisering van een aantal vaak complexe bedieningstaken, waardoor de kleurenpers minder vaak hoeft te worden gestopt voor aanpassingen en de algehele gebruikskosten worden verlaagd. Daardoor verbetert de iGen4 het break-even punt tussen digitaal en traditioneel offsetdrukwerk en kunnen meer drukwerkopdrachten sneller en rendabeler digitaal worden uitgevoerd.

"Nu steeds kortere doorlooptijden vereist zijn en de vraag naar kleine oplagen toeneemt, zijn grafische bedrijven op zoek naar manieren om allerlei soorten opdrachten sneller en efficinter te kunnen uitvoeren in de best mogelijke afdrukkwaliteit.

Door de verwachtingen van hun klanten te overtreffen, kunnen zij een winstgevend bedrijf opbouwen," aldus Andy Tribute, managing partner van Attributes Associates, een internationaal georinteerd adviesbureau gespecialiseerd in marketing en technologie voor de drukwerk-, uitgevers- en mediabranche. "Juist daarvoor is de iGen4 ontwikkeld. Deze pers biedt een afdrukkwaliteit, automatisering en productiviteit van een ongekend niveau. Met de Xerox iGen4 zal de digitale drukwerkmarkt voorgoed veranderen. Grafimediabedrijven kunnen hiermee nog beter inspelen op de vele zakelijke kansen in deze lucratieve markt."

De iGen4 is geschikt voor grafische bedrijven die maandelijks honderdduizenden tot miljoenen pagina's drukwerk produceren.

"De voordelen van overstappen op digitaal produceren zijn duidelijk in onze branche: de mogelijkheid tot personaliseren, snellere doorlooptijden en rendabelere kleine oplagen, om er maar een paar te noemen," aldus Mireille Paasen, directeur Xerox Productiesystemen in Nederland. "Met de high-definition kwaliteit en de productiviteit van de iGen4 kunnen meer drukwerkopdrachten digitaal worden uitgevoerd, zoals fotoapplicaties waarbij de afdrukkwaliteit op elke pagina perfect moet zijn. Als marktleider leveren wij niets minder dan dat, zodat onze klanten nog meer kunnen profiteren van de mogelijkheden van digitaal drukken en nog beter kunnen concurreren."

Marktleiderschap versterken
Volgens schattingen van InfoTrends, een toonaangevend onafhankelijk onderzoeksbureau, is Xerox marktleider in de digitale productie van kleurenpagina's. Van alle digitaal geproduceerde kleurenpagina's ter wereld wordt 50 procent afgedrukt met Xerox DocuColor- en iGen3-persen - meer dan twee keer zoveel als de naaste concurrent.

Xerox stond twintig jaar geleden aan de wieg van de on-demand drukwerkindustrie en heeft nog steeds het grootste aanbod aan digitale productiepersen, nu uitgebreid met de iGen4.

"De iGen4 levert samen met onze recente annonceringen van tientallen tools, technologien en hulpmiddelen het bewijs dat Xerox de grafische industrie blijvend is toegewijd," voegt Mireille toe. "Wij blijven investeren in innovatie om deze positie zowel nu als tot in de verre toekomst te behouden."

Innovaties met iGen4
De iGen4 bevat behalve 400 nieuwe onderdelen en subsystemen ook nieuw gepatenteerde technologien en levert daarmee een high-definition afdrukkwaliteit met haarscherpe afbeeldingen en levendige kleuren. Dit wordt mogelijk gemaakt door verschillende nieuwe innovatieve componenten:
  • Automatische densiteits- en antistrepen controle systeem : een gepatenteerde technologie waarbij een sensor over de volledige afdrukbreedte afwijkingen in de densiteit en strepen detecteert en corrigeert, zonder dat de pers hoeft te worden gestopt. Strepen zijn inherent aan de meeste afdrukprocessen. Tussenkomst van een operator of zelfs een onderhoudsmonteur is vrijwel altijd nodig om dit lastige kwaliteitsprobleem op te lossen. Met deze nieuwe technologie worden strepen en densiteitsverschillen gecorrigeerd en blijft de iGen4 gewoon vol in productie.

  • Automatisch doseringssysteem voor de ontwikkelaar : een nieuwe methode om toner te combineren met een zeer stabiele drager, in plaats van met de traditionele ontwikkelaar. Hierdoor blijven de kleuren consistent uniform, van de eerste tot de laatste afdruk en van opdracht tot opdracht. Met het auto doseringsysteem voor de ontwikkelaar hoeft het systeem voortaan niet meer te worden gestopt om de ontwikkelaar te vervangen.

  • High Definition Linearisatie : een gepatenteerd proces waarmee de tijdrovende kalibratie van grijswaarden niet langer nodig is. Dit levert betere neutrale grijstinten en duidelijkere schaduwen op. Ook foto's van vooral gezichten kunnen hiermee nog egaler worden afgedrukt, terwijl de details op de achtergrond scherp blijven. Met high-definition linearisatie is de gebruiker verzekerd van stabiele kleuren van opdracht tot opdracht, zelfs op verschillende iGen4 systemen.

  • Geavanceerde kleurprofilering : een innovatie waarmee een betere kleurconsistentie wordt bereikt en waarmee kritisch beeldmateriaal als gezichten, huidtinten en blauwe luchten realistischer worden afgebeeld. Deze tool past automatisch de kleuren aan, zodat in enkele minuten een afdrukkwaliteit kan worden bereikt die vrijwel niet onderdoet voor hoogwaardig offsetdrukwerk. De kwaliteit voldoet hiermee geheel aan de GRACoL-standaard (General Requirements for Applications in Commercial Offset Lithography) en maakt gebruik van DeviceLink Profilering van ICC (International Colour Consortium) voor nog betere prestaties. GRACoL, de benchmark in kleurmanagement standaardisatie, biedt een nieuwe optie voor bronprofielen voor de meest veeleisende drukwerkopdrachten. ICC DeviceLink Profilering maakt een snellere verwerking en betere weergave van kleurbestanden mogelijk.

De iGen4 beschikt bovendien over een snelle fotospectraalmeter die is gentegreerd in de papierbaan (inline). Dit apparaat creert volledig automatisch tijdens productieruns speciale proefafdrukken met densitometrische, colorimetrische en spectrale data, controleert of deze correct zijn en verwerkt de gegevens, geheel binnen de nominale snelheid van de iGen4, en voert de benodigde handelingen uit om de kleurenpers aan te passen. Dit levert drukwerk op van offset- en fotokwaliteit met perfect nauwkeurige kleuren.

Specificaties iGen4
De iGen4-pers bereikt een snelheid van 110 A4 pagina's per minuut en biedt de volgende toonaangevende voorzieningen:
  • grootste vel formaat (364mm x 571mm) van alle digitale kleurenpersen

  • grootste keuze aan inline afwerksystemen, inclusief UV lakken

  • grootste scala aan te verwerken substraten, inclusief sulfaatkartonsoorten tot en met 350 gram en een groot aantal synthetische materialen

  • grootste aantal verschillende afdrukmaterialen in n enkele drukwerkopdracht (maximaal 12 verschillende substraten)

  • totale papier inlegcapaciteit van maximaal 80.000 vel

De iGen4 is ontworpen met duurzaamheid (milieuvriendelijkheid) als uitgangspunt en maakt gebruik van droge inkten (toners) die niet giftig zijn en zo min mogelijk afval opleveren. Meer dan 97 procent van de onderdelen zijn recyclebaar of herbruikbaar.

Makkelijker en sneller drukken met de iGen4 en de Xerox workflowtools
Ook voor de iGen4 is de zeer krachtige en flexibele FreeFlow Print Server beschikbaar die bij uitstek geschikt is voor de productie van grote volumes en het beheer van zelfs de meest complexe printopdrachten. Ook de CX kleurenserver (RIP) 'powered by Creo' en de EX kleurenserver (RIP) 'powered by Fiery' zijn beschikbaar voor de iGen4.

De kleurenpers kan probleemloos overweg met een groot aantal toepassingen, van statische kleine oplagen tot variabele data opdrachten waarbij gebruik gemaakt wordt van toonaangevende sofware oplossingen voor one-to-one marketing, multi-channel/cross media communicatie zoals de FreeFlow VI Suite en het zeer succesvolle XMPie.

De combinatie van Xerox FreeFlow Process Manager met de iGen4 levert een verdere productiviteitsverhoging op, doordat de prepress voorbereiding van drukwerkopdrachten verregaand wordt geautomatiseerd. Hierdoor hoeven minder taken handmatig te worden uitgevoerd door de operator. Met de Xerox FreeFlow Digital Workflow-verzameling kunnen grafimediabedrijven de iGen4 eenvoudig integreren in hun bedrijfsvoering en gebruik maken van de bestaande workflows als vertrouwd centraal besturingspunt voor zowel digitale als offset opdrachten.

Alle Xerox kleurenpersen ontvangen onze bekroonde klantenservice en ondersteuning. Daarnaast biedt het Xerox Printeract systeem bewaking op afstand, real-time gegevens en informatie over de prestaties van de pers, zodat lokale serviceteams, helplijn medewerkers en gespecialiseerde iGen4 onderhoudsmonteurs sneller nauwkeurigere diagnoses kunnen stellen en klanten daardoor kunnen rekenen op een zeer hoog percentage uptime (beschikbaarheid).

Xerox biedt meer dan 75 tools en hulpmiddelen aan in het portfolio van Profit Accelerator Digital Business Resources om grafische bedrijven te helpen een maximaal rendement op hun investeringen te behalen. Hiermee kunnen klanten het afdrukvolume vergroten en hun omzet en inkomsten verhogen.

Beschikbaarheid
De Xerox iGen4 digitale pers is vanaf september 2008 wereldwijd beschikbaar voor installatie.

Over Xerox Europe
Xerox Europe, Europese tak van Xerox Corporation, brengt een uitgebreid assortiment Xerox-producten, -oplossingen en -diensten en de bijbehorende toebehoren en software op de markt. De producten en diensten richten zich op drie hoofdgebieden: kantoren van klein tot groot, productieomgevingen voor drukwerk en grafische vormgeving en diensten als consultancy, systeemdesign en -beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft ook productie- en logistiekafdelingen in Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland en een faciliteit voor onderzoek en ontwikkeling (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Ga voor meer informatie naar www.xerox.com.

Xerox Graphic Arts Premier Partners is een exclusieve wereldwijde gemeenschap van innovatieve digitale bedrijven op het gebied van drukwerk, grafische vormgeving en communicatie die de toekomst van de drukwerkbranche bepaalt. Samen geven zij vorm aan de New Business of Printing om hun klanten een voorsprong te geven op hun concurrenten. Ga voor meer informatie over het Xerox Premier Partner netwerk naar www.xerox.com/xpp.

Xerox, het Xerox-logo en het ronde verbindingssymbool zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, functies, specificaties, mogelijkheden, uiterlijk en verkrijgbaarheid van producten en diensten van Xerox kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Voor verdere informatie, kijk op www.xerox.nl , of neem contact op met:

Mediacontact
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Opmerking:. Ga voor open commentaren en industrie-inzichten naar
http://www.xerox.com/blogs of http://www.xerox.com/podcasts.