Breukelen – Voor kleine en middelgrote bedrijven met beperkte budgetten die streven naar hoogwaardige documenten met levendige en professionele kleuren, introduceert Xerox de laaggeprijsde A4 kleurenprinter Phaser 6280. De nieuwe Xerox machine is ideaal voor bedrijven die hun eigen promotiemateriaal zoals marketinguitingen en klantcommunicatie printen. Het is bewezen dat het printen in kleur de attentie van de lezer verhoogt en de kans op opnieuw lezen vergroot met maar liefst 82 procent*. De verkoop kan zelfs worden verhoogd met 80 procent** wanneer er gebruik wordt gemaakt van kleur in brochures en andere klantencommunicatie.

De Phaser 6280 heeft een instapprijs van slechts €499 en levert hoogwaardig afdrukken met een snelheid van 25 pagina’s per minuut in kleur en 30 pagina’s per minuut in zwart-wit. De eerste pagina wordt binnen 10 seconden afgeleverd. De machine levert exceptionele beeldkwaliteit in 600 x 600 x 4 dpi resolutie, gebruikt Adobe PostScript 3 en de kleurenprints voldoen aan de Pantone standaard. De printer maakt gebruik van de energiezuinige EA-HG (Emulsion Aggregation High Gloss) Toner, die bovendien een tonerbesparing mogelijk maakt ten opzichte van de traditionele toner. De printer heeft een krachtige 400MHz processor, 256MB geheugen en heeft een duty cycle van 70.000 pagina’s per maand. Hierdoor is de Phaser 6280 in staat op gebruikvriendelijke wijze complexe documenten te behandelen.

“Xerox maakt een hoge printkwaliteit steeds toegankelijker binnen het MKB”, aldus Martijn Brand, Directeur Xerox Office Solutions Group. “De Phaser 6280 is ontwikkeld voor klanten die op zoek zijn naar een kleurenprinter die op efficinte en rendabele wijze uiteenlopende opdrachten kan verwerken, van offertes tot promotiemateriaal. De voordelen van kosteneffectieve en efficinte kleurenprints is hiermee niet alleen maar voorbehouden aan grote bedrijven.”

De Phaser 6280 drukt spreadsheets, PowerPoint-presentaties en complexe documenten met afbeeldingen en grafieken probleemloos af. De printer gebruikt Printer Scout om gebruikers via pop-upberichten op hun computer in te lichten over afdrukproblemen. Daarnaast geven meters aan de voorkant van het apparaat aan of er bijvoorbeeld voldoende toner aanwezig is voor een omvangrijke afdruktaak.

De printer bevat een papierlade voor 250 vellen en drukt af op uiteenlopende mediatypen en -formaten, zoals etiketten, briefkaarten, visitekaartjes en enveloppen. Met optionele print cartridges voor hoge capaciteiten – tot 7000 prints per zwarte cartridge en 5900 per kleuren cartridge – biedt de Phaser 6280 hoogvolume gebruikers nog lagere kosten per print.

Als onderdeel van het recycleprogramma Xerox Green World Alliance zijn de tonercartridges en benodigdheden voor het routineonderhoud herbruikbaar. Xerox recyclet gratis gebruikte cartridges voor haar klanten. De duplex/netwerk versie van de printer is Energy Star compliant en produceert automatisch dubbelzijdige prints om de klanten te ondersteunen bij het terugdringen van verspillingen en broeikasgassen.

Beschikbaarheid
De Phaser 6280 is compatibel met Microsoft Vista, MAC OS (versie 10 of hoger) en verscheidene Linux systemen. De printer is direct verkrijgbaar bij Direct Marketing Resellers en E-Tailers, IT Resellers, Xerox Concessionaires en Corporate Resellers.

De printer kan worden aangeschaft via het standaard 'pay as you go toner out’-model, of via PagePack en eClick cost-per-page contracten voor respectievelijk het MKB en grote bedrijven. In PagePack en eClick contracten zijn verbruiksartikelen, supplies en onderhoud inbegrepen. Hierdoor kunnen klanten de overall kosten verminderen door een betere controle van de printkosten.

* Bron: White, Jan V., Color for Impact, Strathmoor Press,
** Bron: Green, Ronald E., "The Persuasive Properties of Color," Marketing Communications, and "Grasp Facts Fast with Color Copying,” Modern Office Procedures

- XXX -

Over Xerox

Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl