Breukelen – Xerox kondigt haar nieuwe Xerox WorkCentre 7400-serie aan. De serie is de meest efficinte en innovatieve productlijn binnen de A3 kleuren multifunctionele systemen die Xerox ooit heeft ontwikkeld. De WorkCentre 7400-serie is ontworpen voor gebruikers in het klein-, midden- en grootbedrijf.

“Meer dan ooit kampen organisaties met de druk van kostenbesparingen. Dat is de reden dat we de Xerox WorkCentre 7400-serie introduceren. Bij de ontwikkeling van deze nieuwe, compacte apparaten was besparing het uitgangspunt. Besparingen in tijd, energie, doorlooptijd en ruimte en vermindering van storingen en invloed op het milieu”, aldus Martijn Brand, Director Office Solutions Group Xerox Nederland.

De WorkCentre 7400-serie voldoet aan de Energy Star en ‘Der Blaue Engel’ standaarden en is extreem stil en energiezuinig. In de slaapstand verbruikt de machine minder dan twee Watt. Het zijn de eerste printers die bioplastic onderdelen bevatten. Bij de productie heeft het toepassen van dit bioplastic, in verhouding tot de productie van traditioneel plastic, geleid tot zestien procent minder CO2-uitstoot. Interne testen geven aan dat een besparing van 50 procent in het totale energieverbruik mogelijk is ten opzichte van moderne concurrerende Multifunctionele printers (MFP’s) en ten opzichte van de voorgaande WorkCentre modellen.

De nieuwe WorkCentres beschikken over verschillende innovatieve eigenschappen die de productiviteit verhogen. Zo bevat de 7400-serie 100 procent efficint dubbelzijdig printen. Dit betekent dat dubbelzijdige documenten op dezelfde snelheid worden geprint als enkelzijdige documenten. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook papier. De printaround-functie garandeert een korte doorlooptijd zonder stilstand. Wanneer n opdracht stagneert door gebrek aan resources, dan kunnen andere printopdrachten doorgang vinden door deze functie. De Xerox Smart Kit technologie zorgt voor een constante monitoring van de verbruikscomponenten van de WorkCentre, zodat stilstand kan worden voorspeld en voorkomen.

De Workcentre 7400-serie omvat drie modellen: het WorkCentre 7425, het WorkCentre 7428 en het WorkCentre 7435. Deze modellen vervangen de WorkCentres 7328, 7335 en 7345 uit het productportfolio van Xerox. De nieuwe modellen printen tot wel 35 pagina’s per minuut in kleur en zwart-wit, gebruiken EA-HG toner en zijn uitgerust met de geavanceerde HiQ LED technologie, die 1200x2400 dpi afdrukkwaliteit levert en zorgt voor betere registratie en duidelijkere lijnen in afbeeldingen en tekst.

Alle modellen worden ondersteund door een optionele EFI Fiery Network Server. Deze server biedt productiviteitsopties, gebruiksvriendelijke kleurbeheerprogramma’s en superieure workflowtools voor professionele gebruikers. Bovendien zorgt de Xerox Extensible User Interface (EIP) ervoor dat onafhankelijke softwareleveranciers en -ontwikkelaars op maat gemaakte applicaties kunnen ontwikkelen die direct toegankelijk zijn vanaf de interface van het WorkCentre. Gebruikers besparen hiermee waardevolle tijd en vereenvoudigen terugkerende taken en de interactie met de applicaties voorkomt dat fouten in de processen gemaakt worden.

Om gebruikers te ondersteunen bij het verantwoord toepassen van kleur op de werkvloer, biedt de 7400-serie meerdere ingebouwde tools, zoals de Auditron en de Xerox Standard Accounting oplossing, die helpen bij het monitoren en bewaken van kleurkosten en kleur alleen voor geautoriseerde gebruikers toegankelijk maken of de hoeveelheid kleur per gebruiker kunnen beperken.

Prijzen en beschikbaarheid
De adviesprijs voor het WorkCentre 7425 is vanaf 7200 euro en de WorkCentre 7400-serie is per direct beschikbaar via directe verkoopkanalen, resellers en concessionairs van Xerox. De optionele EFI Fiery Network Server komt beschikbaar in het tweede kwartaal van 2009. De WorkCentre 7400-serie is met prijs-per-pagina te verkrijgen via PagePack of eClick voor respectievelijk het MKB en grote ondernemingen. Meer informatie over de WorkCentre 7400-serie is te vinden op.

- XXX -

Xerox, WorkCentre, the Xerox wordmark and the spherical connection symbol are trademarks of Xerox Corporation in the United States and/or other countries. Prices, features, specifications, capabilities, appearance and availability of Xerox products and services are subject to change without notice.

Over Xerox

Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Bijschrift bij afbeelding: Xerox WorkCentre 7435

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Bijgesloten een foto met Paul van Tol (links)en Paul Kristel (rechts), directieleden van Zelos. In het midden Evert van Hoff, account manager Xerox.

Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V
PR & Communications Manager
Patty de Jong
+31 (0)346255770
patty.dejong@xerox.com
 Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730,
xerox@marcommit.nl