Breukelen – eind juli heeft Xerox, specialist in printapparatuur en document management, de U.S. National Medal of Technology uitgereikt gekregen door President George W. Bush. Xerox heeft de onderscheiding ontvangen voor haar vijftig jaar printinnovatie. Door continu te investeren in innovatie ontwikkelt Xerox nieuwe technologien, waarmee zij ook in de toekomst een vooraanstaande rol en groei kan blijven realiseren. Xerox maakt door de benoeming deel uit van de illustere groep waar IBM, Bell Labs, DuPont en Dow Chemical ook deel van uit maken.

Sophie Vandebroek, Chief Technology Officer van Xerox en President van de Xerox Innovation Group, heeft de medaille eind juli in ontvangst mogen nemen. “Xerox is en zal altijd een innovator en belangrijke architect van het informatietijdperk zijn. Van de eerste simpele kopieermachine tot aan de huidige documentprocessen. Een revolutie voor de productiviteit van mensen en bedrijven overal ter wereld. Deze Medal is een fantastische erkenning van het werk van alle medewerkers, waaronder de vele wetenschappers en technici die werken bij Xerox.”
Zie hier het Fortune Magazine interview met Sophie Vandebroek:


National Medal of Technology
De National Medal of Technology is de hoogste eer die uitgereikt wordt door de President van de Verenigde Staten aan Amerikaanse ‘innovatoren’. De medaille wordt jaarlijks toegekend aan individuen, teams en/of bedrijven / divisies voor hun uitstekende bijdrage aan de economie, het milieu en het sociale welzijn, door de ontwikkeling en verkoop van technische producten, processen en concepten, technische innovatie en ontwikkeling van technische mankracht. Meer informatie: http://www.technology.gov/Medal/default.htm

Proces
De National Medal of Technology Evaluation Committee bekijkt en evalueert alle nominaties en beveelt deze bevindingen aan de Secretary of Commerce. Deze zal vervolgens de definitieve bevindingen aan de President aanbevelen.

Innovator Xerox
Xerox Corporation is een van 's werelds grootste technologische vernieuwers en heeft onderzoeks- en ontwikkelingscentra in de Verenigde Staten, Canada en Europa. In deze centra wordt onderzoek gedaan op het gebied van kleurtechniek, computers, systemen, nieuwe materialen en andere takken van wetenschap die raakvlakken hebben met de expertise van Xerox op het gebied van afdrukken en documentbeheer. Xerox neemt haar uitvindingen op in Xerox-producten en -oplossingen, gebruikt deze als basis voor nieuwe activiteiten en geeft deze in licentie of verkoopt ze aan derden.

De Xerox Innovation Group (XIG) verkent het onbekende, vindt de ‘volgende generatie’ technologie uit, ontwerpt productplatforms, beheert de intellectuele eigendom en creert nieuwe zakelijke mogelijkheden via haar onderzoekscentra en daaraan gekoppelde werkzaamheden. Bij XIG werken meer dan 1.000 onderzoekers, wetenschappers, technici, octrooi- en IP-deskundigen, alsmede bedrijfsontwikkelingsmanagers die zich richten op O&O op de volgende sleutelgebieden: markeringssystemen, materialen, digitale beeldverwerking, en oplossingen en services. Voor meer informatie, bezoek www.xerox.com/innovation

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V
Patty de Jong
PR & Communications Manager
+31 (0)346 255 770
patty.dejong@xerox.com

Trimedia Benelux (voor Xerox)
Arlette Warmerdam
+31 (0)23 750 32 10
awarmerdam@trimediabenelux.com