Breukelen -- Xerox heeft bekendgemaakt dat er per direct een nieuw instapmodel digitaal grootformaatsysteem beschikbaar is: het Xerox 6204 monochroom grootformaatsysteem is eenvoudig in gebruik en gericht op applicaties voor architecten, constructeurs en technisch ontwerpers. Hiermee kunnen gebruikers profiteren van de snel groeiende grootformaatmarkt, waarvan voorspeld wordt dat die in de komende drie jaar met circa eenderde (32%) zal toenemen. De 6204 is n van de snelste printers in zijn soort en is een betaalbaar alternatief voor bedrijven die willen overstappen van analoog naar digitaal printen of voor hen die voor het eerst de grootformaatmarkt betreden.

InfoTrends is een toonaangevend onderzoeksinstituut voor de printindustrie. De directeur van de onderzoeksgroep voor de grootformaatmarkt van InfoTrends, Tim Greene, stelt dat Xerox een belangrijke speler is in de markt van monochroom grootformaatafdrukken, met een van de grootste installed bases. "Xerox heeft nu een complete lijn producten om technische documenten te printen: voor kleine en middelgrote bedrijven, grote ondernemingen en commercile printbedrijven."

De omzet aan de onderkant van de digitale grootformaatmarkt zal in Europa naar verwachting groeien van 87 miljoen dollar in 2005 naar 115 miljoen dollar in 2009, waarmee dit volgens InfoTrends verreweg het snelst groeiende segment is van de digitale grootformaatmarkt.

Valentin Govaerts, Senior Vice President voor productiesystemen en de grafische industrie van Xerox Europe stelt: "Grootformaat is een interessante groeimarkt voor Xerox. Vanaf het moment dat we besloten om de eens onafhankelijke XES-groep volledig in Xerox op te nemen, hebben we flink genvesteerd in de integratie van hun productlijn in onze Production Group. Hoewel er de afgelopen twee jaar wel groei zat in deze markt, betekent de lancering van de 6204 ons eerste nieuwe model van een hele serie toonaangevende producten. Hiermee zal de groei nog sneller gaan, doordat we ons richten op marktsegmenten waar onze klanten uitbreiding van ons portfolio willen zien."

Twee snelle en flexibele uitvoeringen

De Xerox 6204 is verkrijgbaar in twee netwerkuitvoeringen, namelijk een printer- en een printer/copier-versie, met beide een scala aan uitbreidingsmogelijkheden. Buiten de verschillende configuratiekeuzes heeft de 6204 een aantal standaardeigenschappen die van het systeem een uiterst productieve oplossing maken. Die eigenschappen zijn:
 • Snelheid: het is n van de snelste producten aan de onderkant van de markt van zwartwit grootformaatprinters. De Xerox 6204 print vier A1- of twee A0-afbeeldingen per minuut. Een upgrade naar vijfmaal A1 of 2,5 maal A0 per minuut is mogelijk. De scanner van de 6204 op de printer/copier is de snelste in zijn klasse met een scansnelheid van drie inches per seconde. Bovendien kan de 6204, in tegenstelling tot vergelijkbare concurrerende apparatuur, rechtstreeks naar het netwerk scannen.
 • Geweldige afdrukkwaliteit: de Xerox 6204 print grote documenten met fijn lijnwerk zoals technische tekeningen, geografische kaarten en ontwerp- en architectuurtekeningen bij substraatbreedtes van 11 tot 36 inch met een resolutie van 600 bij 600 dpi.
 • Formaat: de 6204 neemt minder dan een vierkante meter ruimte in beslag en is daarmee kleiner dan die van concurrerende producten. Door de papieruitvoer aan de voorzijde is het makkelijk om de afdrukken uit de machine te halen. Dit maakt het tevens mogelijk de printer dicht tegen een muur te plaatsen, om werkruimte en dus kosten te besparen.
 • Workflow-integratie: de ingebouwde printcontroller, de processor die de printbestanden verwerkt en doorgeeft aan het printgedeelte, zorgt voor eenvoudige integratie in de bestaande netwerkomgeving van de klant. Via de gebruikersinterface met aanraakscherm en door de gentegreerde scanner is het systeem eenvoudig en intutief te bedienen. Men kan kiezen voor een optie met dubbele rollen voor een grotere printcapaciteit, om de printtijd zonder operator-ingrijpen te verlengen.


 • Bescherming van de investering

  "Uit marktonderzoek van onderzoeksbureau IDC blijkt dat wij Europees marktleider in het middensegment van de zwartwit grootformaatprinters zijn. Onze 510 en 60X0-systemen hebben in dat middensegment een marktaandeel van 55 procent", aldus Rob Stokmans, in Nederland marketing verantwoordelijk voor de Xerox grootformaatsystemen. Bedrijven blijken deze producten in hoofdzaak te kopen vanwege de flexibele mogelijkheden om de systemen aan te passen of te wisselen, afhankelijk van de ontwikkeling van de behoeften van de gebruikers. Ondanks het feit dat het een instapproduct betreft biedt de 6204 eenzelfde veilige investering, omdat deze machines modulair zijn uit te breiden met opties als een tweede papierrol, 25 procent snelheidsupgrade, PostScript en scannen naar het netwerk. Door de lancering van de 6204 verwacht Xerox eveneens marktleider te worden aan de onderkant van het digitale marktsegment voor grootformaatprinters.

  Prijs en verkrijgbaarheid

  De prijs van de Xerox 6204 bedraagt voor de basisuitvoering 13.995 euro exclusief btw. De Xerox 6204 en andere grootformaat oplossingen worden in Nederland geleverd via TEPEDE Graphics B.V. en via een aantal Xerox Document House vestigingen. Voor informatie over verkoopadressen bel 0346-255255 of surf naar www.xerox.nl en kies vervolgens 'Concessionairs/partners, grootformaat'.

  Xerox Europe
  Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/-beheer en document outsourcing.

  Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox..com

  Onder de noemer 'The New Business of Printing' heeft Xerox het in de markt grootste portfolio 'state-of-the-art' digitale printsystemen, oplossingen en diensten ontwikkeld. Daartoe behoren tevens gestroomlijnde en efficinte workflow-oplossingen, alsmede een pakket oplossingen om klanten te helpen om hun business te ontwikkelen en groeimogelijkheden op de langere termijn te realiseren. In de veranderende markt voor druk- en printwerk zijn dat de drie elementen die Xerox-klanten helpen om beter te presteren en de productiviteit te verbeteren. En daardoor meer winstmogelijkheden te creren.

  Xerox Graphic Arts Premier Partners zijn leden van een door Xerox genitieerd, wereldwijd netwerk van grafimediabedrijven die tot de meest geavanceerde en ervaren digitale drukkers in hun land behoren. Door hun printopdrachten bij Premier Partners onder te brengen, zijn klanten verzekerd van de levering van hoge kwaliteit digitaal vervaardigd drukwerk, uitgevoerd door vooraanstaande ondernemingen, die zijn toegerust met de nieuwste en beste technologie.

  Voor meer informatie over het Xerox Premier Partner netwerk kijk op www.xerox.com/xpp.

  Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.

  Klantcontacten
  Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 255 of kijk op www.xerox.nl.

  Mediacontacten
  Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 - 255 770,
  email: patty.dejong@xerox.com

  VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 - 229 20 05,
  email: hav@verkroostpr.nl