Breukelen -- Xerox opende IPEX, de grootste bijeenkomst van grafische professionals die dit jaar plaatsvindt, met een hele reeks nieuwe producten en een urgente boodschap aan alle bezoekers: 'pas uw bedrijf aan om succesvol te kunnen zijn in de hedendaagse digitale economie en om te profiteren van de significante groeikansen'.

Xerox ondersteunt deze boodschap met zeven nieuwe digitale productiesystemen, workflow software en hulpmiddelen voor business development die grafimediabedrijven helpen om nieuwe omzet aan te boren en hun efficiency en winstgevendheid te verhogen.

In de meest uitgebreide presentatie van digitale druktechnologie en zakelijke diensten die er op de IPEX 2006 tentoonstelling te vinden is, introduceerde Xerox het nieuwste model iGen3 dat gebruik maakt van de met rond 300 patenten beschermde Image-Over-Image (IOI) Smartpress technologie: een 90 pagina's per minuut digitale kleurenpers die sneller kwalitatief hoogwaardige afdrukken produceert dan concurrerende machines en de mogelijkheden voor digitale kleurendruk in het hogere kwaliteitssegment nog betaalbaarder maakt. Het bedrijf kondigde eveneens een nieuwe afwerkmodule aan voor haar Xerox Nuvera™ digitale zwart-wit productieprinters, die grafimediabedrijven in staat stelt om te voldoen aan de groeiende vraag naar professioneel afgewerkte boeken in offsetkwaliteit, naar handleidingen vol afbeeldingen en gepersonaliseerd marketingmateriaal.

Xerox demonstreerde op haar stand ook een workflowoplossing die het voor grafimediabedrijven gemakkelijker maakt om drukwerkopdrachten gentegreerd af te handelen en op het allerlaatste moment te kiezen voor productie door een offsetpers via de aansturing van een CTP systeem, of productie direct door een digitale (kleuren)pers. Deze inspanningen zijn het resultaat van een afstemming tussen de Xerox FreeFlow en Heidelberg's Prinect workflow architectuur.

Xerox Chairman en CEO Anne M. Mulcahy adviseerde de IPEX bezoekers dringend om de digitale technologie in te zetten als aanvulling op offsetdruk. "Digitaal is geen vrijblijvende optie", benadrukte Mulcahy. "Grafimediabedrijven zien zich geconfronteerd met uitdagingen in de vorm van schaalvergroting en de algemene beschikbaarheid van technologien. Om te overleven en succes te boeken moeten zij een meerwaarde bieden die gebaseerd is op slimmere systemen, oplossingen en diensten. De juiste digitale keuze is van cruciaal belang."

In een open forum op IPEX 2006 treedt Xerox vandaag op als gastheer voor een panel van hoog kaliber dat de verborgen kansen en uitdagingen in de toekomst van de grafimediabranche en de grafische communicatie belicht. Bij dit evenement wordt Anne Mulcahy bijgestaan door Bernhard Schreier, Chairman en CEO van Heidelberger Druckmaschinen, Barry Hibbert, CEO van de Polestar Group, n van Europa's toonaangevende zelfstandige grafimediabedrijven en Edward Carr, business affairs redacteur van The Economist. De forumdiscussie wordt geleid door Jeremy Paxman, bestseller auteur en TV-presentator.

Niet alleen wordt er nagedacht en gediscussieerd over de bredere economische trends en de trends in de bedrijfstak zelf, maar Xerox introduceert ook een nieuwe reeks producten. Deze maken het de grafimediabedrijven mogelijk om de juiste technologien, workflows en systemen, die zij in de hedendaagse concurrentiestrijd nodig hebben, te integreren.

De juiste technologie
De zeven nieuwe producten van Xerox omvatten het hele scala van zwart-wit tot kleur, vandigitale persen tot grootformaatsystemen en afwerkopties met veel toegevoegde waarde:
  • De Xerox iGen3 90 digitale kleurenpers biedt hetzelfde grote afdrukformaat (max. 36 x 57 cm), dezelfde afdrukkwaliteit, toepassingsflexibiliteit en betrouwbaarheid als de toonaangevende Xerox iGen3 110 kleurenpers. Het 90-ppm model maakt het voor grafimediabedrijven met kleinere (digitale) printvolumes mogelijk om het hogere marktsegment voor digitale druk te betreden tegen lagere investeringskosten. Het vlaggenschip, de iGen3 110 pers, heeft sinds de introductie in 2002 wereldwijd al meer dan 3 miljard pagina's bij een groot aantal grafimediabedrijven gedrukt.


  • Met de introductie van de Basic Finisher Module Plus lost Xerox haar belofte in om additionele afwerkmogelijkheden beschikbaar te stellen voor de Xerox Nuvera 100/120 digitale productiesystemen. De module stapelt en hecht afgedrukte documenten en optimaliseert de productiviteit van grafimediabedrijven die boeken, handleidingen en marketingmateriaal op een professionele manier willen afwerken. Dankzij deze module zijn de Nuvera productiesystemen bovendien in staat om substraten tot en met 250 grams te verwerken. Daarnaast is nu ook een groot scala aan in-line afwerkoplossingen van derden met deze module te combineren. De Xerox Nuvera 100/120 systemen worden aangestuurd door een krachtige nieuwe processor en de Xerox FreeFlow DocuSP printer controller. Deze bieden een grotere capaciteit om drukwerkopdrachten te ontvangen, afbeeldingen op te slaan en complexe producten met een hoog grafisch gehalte af te drukken.


  • De nieuwe Xerox 4590 en 4110 Enterprise Printing Systems bieden grafimediabedrijven meer flexibiliteit om alle mogelijke drukwerk te maken van publicaties in kleine oplages (zoals brochures en boekjes) tot transactieapplicaties zoals facturen, bankafschriften, polissen en financile rapportages. Deze nieuwste toevoegingen aan het portfolio van Xerox zwart-wit productieprinters zijn ontworpen voor grafimediabedrijven, huisdrukkerijen en datacentra. Deze systemen zijn leverbaar in 90 ppm en 110 ppm uitvoeringen en behoren tot de snelste in de zogenaamde 'lichte productieklasse'. Ook deze nieuwe productiesystemen maken weer gebruik van een controller/RIP die wordt aangestuurd met de universele Xerox Document Services Platform (DocuSP) software. Ongeacht de soort Xerox printer werken operators daardoor altijd met dezelfde logische en slimme gebruikersinterface.


  • Om de aanwezigheid in de markt voor grootformaatprinters doelgericht te versterken worden vier nieuwe grootformaatkleurenprinters op de markt gebracht. De Xerox 8265 en 8290 Eco Solvent grootformaatsystemen zijn enerzijds ideaal voor kwalitatief hoogwaardige producten voor gebruik in binnenruimtes zoals fotovergrotingen, posters, uithangborden, banners, bewegwijzeringsmaterialen en displays met achtergrondverlichting, en anderzijds voor duurzame producten voor gebruik in de buitenlucht zoals reclameborden, presentatiesystemen voor tentoonstellingen, gevelreclame, bewegwijzering en (vracht)autobelettering. De Xerox 8365 and 8390 Mild Solvent groot formaat kleurenprinters zijn specifiek ontworpen voor de 'outdoor' markt, waarbij van grafische producten in de buitenlucht een levensduur van soms wel drie jaar wordt verwacht.
De juiste workflow
Op de IPEX beurs heeft Xerox laten zien waarom drukkers niet langer twee aparte workflows nodig hebben om in een zogenaamde 'hybride' drukkerij zowel offsetpersen als digitale apparatuur aan te kunnen sturen. De Xerox FreeFlow Print Manager 4.0 software maakt het in combinatie met de Prinect Digital Print Manager software van Heidelberg mogelijk om voor elke drukwerkopdracht het juiste drukproces te kiezen. Deze op JDF gebaseerde oplossing versnelt de workflow van begin tot eind door n enkele bedieningsinterface te bieden voor de afhandeling van de drukwerkopdrachten, het voorbereiden van de pers, het drukken en de afwerking.

Het juiste zakelijke model
Xerox breidt haar portefeuille van business development diensten voor professionals op het gebied van grafische communicatie verder uit via de introductie van de Xerox Digital Assessment Readiness Tool (DART) . Deze 'DART' analyse is gebaseerd op de expertise van het bedrijf op het gebied van de gerenommeerde Lean Six Sigma methodologie. Dit hulpmiddel helpt ondernemers om manieren te vinden waarop digitale toepassingen kunnen worden gecreerd, de omzet kan worden verhoogd en de voordelen van digitale druk optimaal kunnen worden benut. Na enkele overlegsessies met de klant analyseert Xerox 17 kritische elementen in de bedrijfsvoering van een klant en vergelijkt deze met de gegevens die bekend zijn van de meest succesvolle grafische bedrijven ter wereld. De uitgebreide rapportage bevat een beperkt aantal zeer concrete aanbevelingen over wat het bedrijf moet doen om de winst te verhogen en groei te realiseren.

Te zien op IPEX 2006
De Xerox stand huisvest de grootste digitale tentoonstelling van IPEX en omvat technologie, workflowoplossingen, live gedemonstreerde toepassingen van klanten en het unieke Xerox aanbod voor business development. Met 16,5 duizend vierkante meter heeft de Xerox stand ongeveer het formaat van een voetbalveld. Er worden meer dan 70 verschillende apparaten en producten tentoongesteld, waaronder de series Xerox Nuvera productiesystemen, de Xerox grootformaatprinters en de Xerox iGen3 kleurenpersen. De tentoonstelling legt de nadruk op de integratie van offsetdruk en digitale druk, print-on-demand, boekdruk, personalisatie en het produceren van transactiedrukwerk.

Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/-beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox..com

Onder de noemer 'The New Business of Printing' heeft Xerox het in de markt grootste portfolio 'state-of-the-art' digitale printsystemen, oplossingen en diensten ontwikkeld. Daartoe behoren tevens gestroomlijnde en efficinte workflow-oplossingen, alsmede een pakket oplossingen om klanten te helpen om hun business te ontwikkelen en groeimogelijkheden op de langere termijn te realiseren. In de veranderende markt voor druk- en printwerk zijn dat de drie elementen die Xerox-klanten helpen om beter te presteren en de productiviteit te verbeteren. En daardoor meer winstmogelijkheden te creren.

Xerox Graphic Arts Premier Partners zijn leden van een door Xerox genitieerd, wereldwijd netwerk van grafimediabedrijven die tot de meest geavanceerde en ervaren digitale drukkers in hun land behoren. Door hun printopdrachten bij Premier Partners onder te brengen, zijn klanten verzekerd van de levering van hoge kwaliteit digitaal vervaardigd drukwerk, uitgevoerd door vooraanstaande ondernemingen, die zijn toegerust met de nieuwste en beste technologie.

Voor meer informatie over het Xerox Premier Partner netwerk kijk op www.xerox.com/xpp.

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 - 255 770,
email: patty.dejong@xerox.com

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 - 229 20 05,
email: hav@verkroostpr.nl