Breukelen - een hogere productiviteit, de beste kwaliteit en minder kosten. Dat waren de eisen van MultiCopy Utrecht West voor een nieuwe digitale kleurenpers. De vraag werd uitgezet bij verschillende toonaangevende fabrikanten en al snel kwam de DocuColor 7000AP (advanced productivity) van Xerox als beste keuze uit de bus. De DocuColor 7000AP is een uitstekende en betrouwbare machine, die diverse afwerkingen en zwaardere papiersoorten moeiteloos aankan tegen een snelheid van 70 A4 vellen per minuut. Deze kleurenpers draait nu volop productie, naar volle tevredenheid van Xerox, MultiCopy en diens klanten.

Sander van den Berg, bedrijfsleider van MultiCopy Utrecht West, licht toe waarom ze kozen voor Xerox: “Ten eerste: de machine. De DocuColor 7000AP kan een breed scala van toepassingen aan, garandeert een uitstekende afdrukkwaliteit (een resolutie van 2400 x 2400 x 1 dpi) en heeft een snelheid van 70 pagina’s per minuut, ongeacht het papiergewicht of het soort substraat. Hij heeft dus alles in huis wat wij nodig hebben. Bovendien is dit productiesysteem afgestemd op onze wensen: de machine heeft vier inlegstations (van elk 2000 vellen) en levert indien gewenst rechtstreeks een eindproduct af. De juiste technologie dus. Ook het kostenplaatje ziet er veel economischer uit. Van Kampen: “Maar het belangrijkste is de betrouwbaarheid. Die was eigenlijk doorslaggevend. We weten dat de apparatuur en software van Xerox betrouwbaar zijn en dat we kunnen rekenen op een uitstekende service. Die twee zaken zijn key. Wij zijn een productiebedrijf en kunnen het ons niet veroorloven om uren uit te vallen.”

Het hele aankooptraject verliep heel snel. Begin juni werd de vraag bij verschillende fabrikanten uitgezet en eind juni was de keuze gemaakt. Nauwelijks twee weken later werd het systeem geleverd. De DocuColor 7000AP is nu een zomer operationeel en klaar voor een nieuw drukseizoen.

Van den Berg: “Xerox is echt een partner. Het klinkt clich, maar het is wel zo. We praten geregeld met elkaar, zakelijk, met de commercile mensen of met de technici, of voor een onderonsje. Xerox was trouwens de eerste fabrikant die tijdig communiceerde rond de nieuwe machine en met een voorstel kwam. Dat stukje pro-activiteit kunnen we appreciren. Het toont dat Xerox onze business en behoeften kent.” Van Kampen: “We hebben beide een sterke naam en vormen een krachtige combinatie. Dat vind ik qua beeldvorming naar onze klanten toe eveneens belangrijk. Onze klanten weten dat ze kwaliteit krijgen wanneer ze bij ons binnenstappen.”

Over MultiCopy
Al meer dan 35 jaar maakt MultiCopy haar reputatie waar als marktgedreven onderneming, gericht op het brengen van oplossingen voor documentmanagement en -reproductie. Van traditioneel offset tot digitaal printen. Van een visitekaartje of een flyer in een reuzenoplage tot een gigantisch full colour billboard in een oplage van n. En van de vormgeving tot en met de aflevering bij de klant. Met 79 vestigingen in Nederland en 1100 vestigingen in 23 landen, beschikt MultiCopy over een wereldwijd netwerk met een internationaal team van meer dan 5000 deskundigen. Meer info: www.multicopy.nl

Over Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, document outsourcing, systeemontwikkeling en -beheer.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Onder de noemer ‘The New Business of Printing’ heeft Xerox het in de markt grootste portfolio ‘state-of-the-art’ digitale printsystemen, oplossingen en diensten ontwikkeld. Daartoe behoren tevens gestroomlijnde en efficinte workflow-oplossingen, alsmede een pakket oplossingen om klanten te helpen om hun business te ontwikkelen en groeimogelijkheden op de langere termijn te realiseren. In de veranderende markt voor druk- en printwerk zijn dat de drie elementen die Xerox-klanten helpen om beter te presteren en de productiviteit te verbeteren. En daardoor meer winstmogelijkheden te creren.

Xerox Graphic Arts Premier Partners zijn leden van een door Xerox genitieerd, wereldwijd netwerk van grafimediabedrijven die tot de meest geavanceerde en ervaren digitale drukkers in hun land behoren. Door hun printopdrachten bij Premier Partners onder te brengen, zijn klanten verzekerd van de levering van hoge kwaliteit digitaal vervaardigd drukwerk, uitgevoerd door vooraanstaande ondernemingen, die zijn toegerust met de nieuwste en beste technologie.Voor meer informatie over het Xerox Premier Partner netwerk kijk op www.xerox.com/xpp

XEROX, iGen3, DocuTech, Xerox NuveraTM, FreeFlow, DocuSP, Accxes en ProfitAcceleratorTM zijn handelsmerken van XEROX CORPORATION. DocuColor wordt in licentie gebruikt. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl , of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V
PR & Communications Manager
Patty de Jong
+31 (0)346255770
patty.dejong@xerox.com
 Trimedia (voor Xerox)
Petra de Jongh
+31 (0)23 750 32 10
pdejongh@trimediabenelux.com