Breukelen - Ter consolidatie van haar leidende rol binnen Managed Print Services (MPS), kondigt Xerox vandaag Enterprise Print Services (EPS) aan. EPS is de eerste oplossing die ondernemingen helpt hun documenten over de gehele printinfrastructuur te beheren, van kantoor tot repro tot virtuele werkplek. EPS biedt organisaties een compleet overzicht van hun wereldwijde printinfrastructuur en ziet er op toe dat document-output voldoet aan zowel veiligheidsvoorschriften als budgettaire en duurzaamheidsdoelstellingen.

"Door de uitbreiding van Managed Print Services krijgen bedrijven controle over de totale printkosten in de gehele organisatie", aldus Ken Weilerstein, Vice President Research bij Gartner Inc. "Dit is belangrijk omdat de kosten van interne en externe repro's vaak hoger zijn dan die van afdrukken binnen de kantooromgeving. Het optimaliseren van alle printomgevingen, inclusief de repro, zal dus meer mogelijkheden tot kostenbesparing zichtbaar maken."

Xerox EPS helpt bedrijven bij het vinden van nieuwe mogelijkheden om de kosten te verlagen en de efficiency te verhogen over de gehele printinfrastructuur. Dit aan de hand van de volgende functionaliteiten binnen de MPS-portefeuille:
  • Ondersteuning voor thuis en virtueel printen: werknemers die thuis of vanuit een andere locatie werken profiteren van hetzelfde systeem als op kantoor. Xerox monitort off-site de apparatuur en biedt per telefoon, e-mail of webgebaseerde technische ondersteuning. Universele printdrivers geven mobiele werkers eenvoudig toegang tot de printers op het moment dat ze zich in een kantooromgeving bevinden.
  • Afdrukbeleid voor het besparen van geld, papier en tijd: op basis van een analyse van de gewoontes van werknemers helpt Xerox organisaties met het opstellen van een printbeleid. Hierbij gaat het om richtlijnen waarbij documenten rechtstreeks naar de meest geschikte machine worden gestuurd. Dit is gebaseerd op specifieke vereisten, zoals kosten, doorlooptijd en locatie.
  • Effectiever gebruik van de repro: om de kosten in de productieomgeving beter te beheren biedt EPS kantoormedewerkers de mogelijkheid hun complexe afdruktaken rechtstreeks vanaf hun desktop aan te bieden aan de interne repro. Medewerkers krijgen automatisch opties aangeboden zoals binden en nieten en ontvangen een preview van de definitieve versie van het document. Dit vermindert de extra stappen die gewoonlijk nodig zijn voor de voorbereiding van documenten alvorens ze worden geleverd aan de repro.
Klanten als Dow Chemical Company, EMC, Procter & Gamble en de University of Pittsburgh Medical Center (UPMC) gebruiken EPS om de kostenbesparing die ze binnen de kantooromgeving al hadden gerealiseerd, uit te breiden en meer te halen uit hun wereldwijde printinfrastructuur, waarin ze reeds hebben genvesteerd. Klanten van Xerox profiteren van een consistente aanpak, ongeacht de grootte of locatie. "Door het printen binnen de gehele organisatie te vereenvoudigen, heeft Xerox de wijze waarop we werken veranderd en hebben zij een sterke invloed op onze business", zegt Robert A. DeMichiei, Senior Vice President en Chief Financial Officer van UPMC.

Xerox monitort op dit moment wereldwijd ongeveer 1,5 miljoen machines van meerdere leveranciers. Eerder dit jaar maakte Xerox ook haar MPS-aanbod via haar wereldwijde netwerk van channelpartners beschikbaar voor het midden- en kleinbedrijf.

"Bedrijven hebben vertrouwen in onze aanpak en ons vermogen deze ook te leveren. Hierdoor is voor ons de weg vrijgemaakt voor nieuwe mogelijkheden binnen Managed Print Services", aldus Rajiv Agarwala, Directeur Xerox Global Services Nederland. "Enterprise Print Services vertegenwoordigt de manier waarop bedrijven op de juiste manier moeten kijken naar printen. Een uitgebreid overzicht van de wereldwijde infrastructuur leidt tot kostenefficint printen, verhoging van de productiviteit en tegelijkertijd tot duurzaamheid. Niet alleen in een kantooromgeving, maar door de gehele organisatie, of die nu wereldwijde of lokale vestigingen heeft. EPS bereikt alles."

Het EPS-aanbod bouwt verder op het leiderschap van Xerox in MPS, naar aanleiding van haar positionering in het Leaders Quadrant van het in augustus 2009 gepresenteerde Gartner Magic Quadrant voor Managed Print Services (MPS). En de positie als MPS marktleider in Quocirca Europese MPS rapport van oktober 2009.

- XXX -

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ellis Akkermans of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl