Breukelen – Full-service mailingbedrijf MailVision uit Almere heeft een nieuwe koud fixeer rotatieve printer in productie genomen die in n machinegang tweezijdig print met de snelheid van enkelzijdig. Sinds de aanschaf van deze Xerox 495 Continuous Feed printer stroomt het dubbelzijdig printwerk binnen. Service en kwaliteit waren voor de heer Menno de Bruin van MailVision doorslaggevend bij zijn keuze. Maar de klik, die maakte het verschil.

Sinds juli 2007 draait de nieuwe rotatieve printer op volle toeren. De Bruin: “De zomer is voor veel bedrijven in de sector een rustige periode. Maar niet voor ons. De nieuwe printer moest zich meteen van zijn beste kant laten zien. We hebben er in de eerste weken maar liefst 600.000 formulieren mee gedraaid. Het was wel even wennen voor de medewerkers: de bediening van het apparaat is net even anders en enkelzijdig printen gaat niet meer zo snel. Maar opvallend genoeg kregen we bijna uitsluitend – en steeds meer – dubbelzijdige printopdrachten binnen. En dat doet de Xerox 495 dubbel zo snel als onze oude printer. Daarbij heeft de Xerox 495 een resolutie van 600 dpi, wat garant staat voor een uitstekende afdrukkwaliteit. De reacties van medewerkers n klanten waren dan ook ronduit positief.”

MailVision richt zich – uit strategische overwegingen – op middelgrote opdrachten met oplages van 50 tot circa 300.000 stuks. De typische toepassingen die aan de mailactiviteiten zijn verbonden, leiden tot een heel specifiek machinepark. Naast apparaten voor de nabewerking van producten, (vouwen, afrollen, perforeren, kappen, snijden, couverteren, sealen, enzovoort) heeft MailVision professionele laser- en inkjetapparatuur in huis. Ter vervanging van de oude kettingprinter was MailVision op zoek naar een koud fixeerprinter die snel, dubbelzijdig en in n printgang kan printen en ook rasters moeiteloos aan kan. Koud fixeer omdat dit het beste resultaat geeft in de genoemde nabewerking. “Voor wat wij zochten was er eigenlijk maar n oplossing: de Xerox 495”, aldus De Bruin.

“Een dag zonder kettingprinter is in onze sector een probleem. Een week zonder is ronduit ‘killing’. Vandaar dat service en kwaliteit voor ons z belangrijk zijn. Xerox zet op dat vlak net dat stapje harder. De verhouding kwaliteit en service ten opzichte van kosten is uitstekend. En Xerox hecht ook veel belang aan ontwikkeling in de toekomst. Bovendien heeft het bedrijf een eigen serviceafdeling met kennis van zaken en voorraad in Nederland. Als er dus een probleem is, zijn we snel geholpen.

Over MailVision
MailVision, opgericht in 2001, is een full-service mailingbedrijf dat kwaliteit en klantgerichtheid hoog in het vaandel heeft staan. MailVision verzorgt de mailverwerking, het personaliseren en mailmergen van briefteksten, de postale of handmatige verwerking, en de verwerking van response en telemarketing voor middelgrote opdrachtgevers in heel Nederland. Het bedrijf is gevestigd in Almere en telt 25 medewerkers. Daarnaast zijn er permanent 90 tot 125 thuiswerkers voor MailVision aan de slag. Meer info: www.MailVision.nl

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 255 of kijk op www.xerox.nl

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 - 255 770, email: patty.dejong@xerox.com

Trimedia (voor xerox), Petra de Jongh, tel. 023 – 750 32 10, email: pdejongh@trimediabenelux.com

MailVision B.V., Menno de Bruin, tel. 036 – 538 22 90 of mail: menno.de.bruin@MailVision.nl