Breukelen – Met het vervaardigen van vervalste toegangskaarten, geboorteakten en identiteitskaarten valt veel geld te verdienen. Sinds de afgelopen zomer echter hebben de speciale imaging-functies van Xerox FreeFlow VI Suite drukkerijen en hun klanten geholpen dit ergerlijke probleem te bestrijden.

Nu heeft een vooraanstaand vakblad aandacht besteed aan de documentverificatiefuncties van de FreeFlow-software. R&D Magazine, een toonaangevend tijdschrift op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, heeft aan de reeks technologien van de FreeFlow VI-software als “een van de 100 belangrijkste nieuwe technologieproducten van het jaar” een R&D 100 Award toegekend.

De FreeFlow-suite beschikt over vier unieke lettertypen waarmee gendividualiseerde tekst, lijnen en afbeeldingen kunnen worden gemaakt, waardoor vervalsing wordt bemoeilijkt. Drukkerijen en grafisch ontwerpers kunnen ervoor kiezen om een of meer van deze lettertypen aan een document toe te voegen om meerdere beveiligingslagen te creren.

De speciale lettertypen worden ondersteund door drie patenten, terwijl diverse andere aanvragen in behandeling zijn. Aangezien de speciale lettertypen kunnen worden gemaakt zonder speciale inkten of apparatuur, hoeven er geen extra benodigdheden te worden aangeschaft en zijn er geen extra stappen vereist tijdens het afdrukken. Gebruikers kunnen de beveiligingsfunctie integreren als een normaal onderdeel van hun afdrukproces.

De vier speciale tekstsoorten zijn:
  • MicroText™: drukt tekst af die slechts 1/100e inch (0,254 mm) klein is, klein genoeg om een boek van 100 pagina's af te drukken op n A4'tje.
  • GlossText: drukt tekst af die niet zichtbaar is als deze op een normale manier wordt bekeken, maar die als glans zichtbaar wordt onder strijklicht. De GlossText kan niet worden gekopieerd of gedupliceerd.
  • Correlation Mark™: drukt tekst af die alleen zichtbaar is wanneer er een 'sleuteltransparant' overheen wordt gelegd. Ook dit biedt de garantie dat dit een origineel document is.
  • FluorescentText: drukt tekst af die nagenoeg onzichtbaar is bij normaal licht, maar die zichtbaar wordt onder UV-licht. Deze tekst is echter niet onder UV-licht zichtbaar als het document is gekopieerd of gewijzigd.
"Deze award is een erkenning van de buitengewone beveiligingsmogelijkheden van de FreeFlow Collection en het voortdurende streven van Xerox naar innovatie," aldus Quincy Allen, president Xerox Production Systems Group. "Deze technologie betekent een nieuwe inkomstenstroom voor drukkerijen, in de vorm van extra afdrukwerkzaamheden zoals beveiligingsbadges, waardecoupons en uitnodigingen."

Met de krachtige FreeFlow Print Server 6.0, de FreeFlow VI Interpreter-software en de paginabeschrijvingstaal VIPP Pro zijn de speciale beeldteksttechnologien van Xerox 100 procent variabel. Printbedrijven kunnen beveiligingsfuncties toevoegen die uniek zijn voor elk afzonderlijk document. Met de conventionele beveiligingsmethoden kan met n nagemaakt document vele vervalsingen worden gemaakt. Wanneer de Xerox-beveiligingselementen worden gekoppeld aan het afdrukken van variabele gegevens, is elk document uniek en zou een poging tot vervalsing resulteren in slechts n nagemaakte kopie. Met deze nieuwe technologie wordt het voor vervalsers uiterst kostbaar om documenten op grote schaal na te maken, en wordt mogelijke schade door plagiaat en fraude tot een minimum beperkt.

De afgelopen 45 jaar hebben de prestigieuze R&D 100 Awards bedrijven die belangrijke eerste zet gegeven die een product nodig heeft om een plaats binnen de markt te veroveren. Het winnen van een R&D 100 Award wordt door het bedrijfsleven, de overheid en de academische wereld gezien als een teken van uitmuntendheid en als bewijs dat het product een van de meest innovatieve van het jaar is.

-XXX-

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl , of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V
PR & Communications Manager
Patty de Jong
+31 (0)346255770
patty.dejong@xerox.com
 Trimedia (voor Xerox)
Petra de Jongh
+31 (0)23 750 32 10
pdejongh@trimediabenelux.com