Breukelen -- Wetenschappers van Xerox hebben een font ontwikkeld dat zo klein is, dat je er een vergrootglas bij moet halen om de tekst te kunnen lezen. Het nieuwe MicroText™ Specialty Imaging Font heeft een hoogte van slechts 1/100 inch, oftewel 0,254 millimeter. Het font is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat belangrijke documenten met persoonlijke informatie, zoals bijvoorbeeld geboorte- en persoonsbewijzen, waardepapieren en dergelijke, ng moeilijker zijn na te maken.

Microscopisch kleine woorden zijn al verborgen in het ontwerp van credit cards, cheques en bankbiljetten om vervalsing te bemoeilijken. Xerox' nieuwe innovatie tilt microprinten nu naar een ng hoger niveau omdat belangrijke documenten veiliger kunnen worden gemaakt door het individualiseren van de uiterst kleine letters en cijfers.

De handtekeninglijn op cheques wordt vaak met de hele kleine woorden 'authorised signature' aangegeven en wordt keer op keer afgedrukt op blanco voorbedrukte cheques. Wanneer daarvoor echter een digitale printer wordt gebruikt, kan ieder element op zo'n document - regels, tekst, afbeeldingen - specifiek op de persoon van de ontvanger worden afgestemd. Bij toepassing van het Xerox MicroText font kunnen uw naam en adres steeds worden herhaald voor de handtekeninglijn. Ondernemingen of overheidsorganisaties die cheques uitgeven - voor betalingen, kortingscheques, uitkeringen sociale voorzieningen e.d. - kunnen tevens de waarde van de cheque in zowel microtekstformaat als in een normaal leesbaar font printen.

"Door variabele informatie te microprinten kunnen gendividualiseerde documenten zelfs nog sneller worden vervaardigd, of het nu gaat om geboortebewijzen, diploma's, certificaten, rijbewijzen, cheques of betalingsbewijzen", aldus Reiner Eschbach, senior wetenschapper bij de Xerox Innovation Group. "Door het toevoegen van een extra niveau van beveiliging worden documenten nog veiliger en wordt het nog moeilijker gemaakt voor vervalsers om ze na te maken of te kopiren."

Het nieuwe Xerox font kon worden ontwikkeld dankzij de huidige geavanceerde digitale printtechnologie en de steeds verder verbeterde afdrukkwaliteit van de huidige generatie digitale printers van Xerox. De op microscopisch formaat geprinte informatie is zo klein, dat wanneer een boek van 100 bladzijden zou worden omgezet naar het MicroText font, het geheel zou kunnen worden afgedrukt op n velletje standaard A4 papier.

Microprinten is een van meerdere speciale afdruktechnologien die Xerox' wetenschappers hebben ontwikkeld om het kritische ontvangers mogelijk te maken om vast te stellen welke cheques, certificaten of andere documenten authentiek zijn. Het nieuwe speciale font is opgenomen in de nieuwe Xerox FreeFlow Variable Information Suite 5.0 software en is bij uitstek geschikt voor grafimediabedrijven of andere omgevingen waar gepersonaliseerde documenten worden vervaardigd. Door continu te investeren in innovatie ontwikkelt Xerox nieuwe technologien, waarmee zij ook in de toekomst een vooraanstaande rol en groei kan blijven realiseren.

Xerox innovatie

Xerox Corporation verricht onderzoek op het gebied van kleuren- en computertechnologie, digitale beeldverwerking, elektromechanische systemen, innovatieve materialen en andere disciplines die verband houden met de Xerox-expertise op het gebied van printen en documentbeheer. Het bedrijf zet uitvindingen op een consistente manier om in zakelijke activiteiten, door deze in te bedden in Xerox producten en oplossingen. Zij worden gebruikt als fundament voor nieuwe eigen activiteiten of worden aan andere juridische entiteiten in licentie gegeven of verkocht. Bezoek voor meer informatie www.xerox.com/innovation.

Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/-beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 - 255 770,
email: patty.dejong@xerox.com

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 - 229 20 05,
email: hav@verkroostpr.nl