Breukelen : Xerox brengt kantoorproductiviteit op een hoger plan met de uitbreiding van de reeks multifunctionele producten (MFP's) voor A3-formaat. Zij kunnen worden gentegreerd met webgebaseerde applicaties en afgestemd op de specifieke workflowbehoeften van afzonderlijke gebruikers of werkgroepen. De geavanceerde multifunctionele kleursystemen van de WorkCentre 7300-serie en de WorkCentre 7675, die nu in Europa worden gentroduceerd, zijn de nieuwste kantoorproducten van Xerox. Het zijn tegelijkertijd de eerste kleurensystemen die gebruikmaken van het Extensible Interface Platform (EIP). EIP, dat is gebaseerd op standaard-webtools die snelle softwareontwikkeling mogelijk maken, biedt vele voorzieningen die kunnen worden aangepast en gebruikt op de nieuwe systemen.

De WorkCentre 5600-serie, de snelste multifunctionele zwart-witsystemen van Xerox, wordt eveneens op dit moment uitgebracht. Dit systeem, dat ook gebruikmaakt van het EIP-softwareplatform van Xerox, werkt met afdruksnelheden van 32 tot maar liefst 87 pagina's per minuut en heeft een totale papiercapaciteit van 8700 vel.

Xerox is ervan overtuigd dat de nieuwe combinatie van hardware en EIP-software van invloed zal zijn op twee belangrijke bedrijfsgebieden. In de eerste plaats zullen de nieuwe systemen in de kantooromgeving de workflow verbeteren en een extra niveau van gegevenstoegang toevoegen, met meer snelheid en in kleur. Dit leidt tot grotere mobiliteit van medewerkers, toegenomen kwaliteit en hogere productiviteit. In de tweede plaats kunnen gemakkelijk kioskapplicaties worden ontwikkeld in openbare en verticale privsectoren zoals de reis- en transportsector – bij logistieke knooppunten en op luchthavens voor frequent flyers. In de gezondheidszorg wordt de gegevensuitwisseling tussen artsen en patinten verbeterd. Bij landelijke en lokale overheden, waar openbare informatie van wezenlijk belang is, kan sneller informatie worden verstrekt. In verkoopomgevingen kunnen product- en klantengegevens beter worden beheerd.

“In combinatie met EIP vertegenwoordigen de WorkCentre 7300-, 7675- en 5600-serie een nieuwe generatie multifunctionele systemen. Met deze nieuwe systemen maken we definitief een einde aan de opvatting dat een kantoor-MFP slechts een stuk hardware is,” aldus Martijn Brand, Director Office Systems, SMB & Channels. “Xerox loopt niet alleen voorop bij de overgang naar kleur, maar herdefinieert de werkplek met nieuwe webgebaseerde diensten voor de MFP. Nu kan de MFP worden aangepast aan de manier waarop u werkt, in plaats van andersom."

Met software van Xerox en haar Alliance Partners krijgt u rechtstreeks vanuit de MFP toegang tot veelgebruikte bedrijfsformulieren, kunt u on-demand afdrukken vanuit documentenbibliotheken, kunt u scannen naar e-mail en nog veel meer. Medewerkers kunnen bijvoorbeeld zojuist gescande documenten op het scherm van de MFP op nauwkeurigheid controleren en deze vervolgens opslaan in Xerox DocuShare, in Microsoft SharePoint of in Windows-mappen, zonder dat ze een voorgedefinieerde sjabloon hoeven te gebruiken. Ze kunnen vervolgens het aanraakscherm van het MFP gebruiken om in deze documenten te bladeren en ze af te drukken.

In de woorden van Brand: "We bieden de degelijkheid en betrouwbaarheid die men van het merk Xerox verwacht in combinatie met ongevenaarde prestaties en gebruiksvriendelijke ontwikkeltools en softwareapplicaties. De EIP-component speelt hierbij een belangrijke rol. Deze biedt organisaties uit de private en publieke sector betere informatietoegang, meer veiligheid, productiviteit en mobiliteit, en opent de deur voor een nieuwe generatie kioskachtige applicaties."

Prijs en beschikbaarheid

De Xerox WorkCentre 7300-serie, de Xerox WorkCentre 7655/7665/7675-productlijn en de WorkCentre 5600-reeks zijn onmiddellijk leverbaar bij Xerox-resellers en kunnen worden aangeschaft met PagePack en eClick: contracten op basis van kosten per pagina voor respectievelijk het midden- en kleinbedrijf en grote ondernemingen. Deze contracten omvatten verbruiksartikelen, onderdelen en onderhoud, en stellen klanten in staat om de totale kantoorkosten te verlagen door een beter beheer van de lopende kosten.

De Xerox WorkCentre 7300-serie heeft een instapprijs van € 8.800,-, de Xerox WorkCentre 7655 van € 18.485,- en de WorkCentre 5600-systemen hebben een instapprijs van € 5.080,-.

- xxx -

OPMERKINGEN VOOR DE REDACTIE

Persberichten

Afzonderlijke persberichten zijn beschikbaar voor elk van de WorkCentre-systemen (WorkCentre 7300-familie, WorkCentre 7655/7665/7675 en WorkCentre 5600-reeks). Bel naar 0346-255770 of kijk op www.xerox.nl, surf naar Nieuws voor alle uitgebrachte persberichten.

Xerox en het Extensible Interface Platform (EIP)

Het Extensible Interface Platform (EIP) van Xerox, dat in oktober 2006 werd aangekondigd, is een softwareplatform waarmee ontwikkelaars serverapplicaties voor multifunctionele printers kunnen maken die kunnen worden geconfigureerd voor de gebruikersinterface van het aanraakscherm van de MFP. Via deze interface kunnen medewerkers op de MFP een wachtwoord invoeren en/of een smartcard gebruiken, waarna ze toegang krijgen tot aantal functies en opties die speciaal zijn afgestemd op hun zakelijke behoeften. Een ziekenhuis kan bijvoorbeeld het aanraakscherm van het systeem zo aanpassen dat patintformulieren beter kunnen worden beheerd. Door een pictogram op het scherm aan te raken krijgt een gezondheidsmedewerker toegang tot het webgebaseerde documentbeheersysteem van het ziekenhuis en kan deze in een lijst met patintformulieren bladeren.

Door Xerox en haar Alliance Partners zijn al diverse softwaretoepassingen voor document- en workflowbeheer ontwikkeld om organisaties te helpen hun kosten te beheersen, de productiviteit te verhogen en de efficintie te verbeteren. Xerox, een op diensten gerichte technologiepartner, herdefinieert de werkplek met nieuwe webgebaseerde diensten voor het MFP, waarbij commercile toepassingen van ondernemingen als iXware, Equitrac, Nuance, NSi, Omtool, Streem Communications en X-Solutions kunnen worden geleverd. Softwareontwikkelaars, onafhankelijke softwareleveranciers, systeemintegrators en interne ontwikkelaars krijgen de beschikking over een geavanceerde, complete en gebruiksvriendelijke SDK (Software Development Kit). Applicaties kunnen snel worden gemaakt met behulp van standaard-webontwikkelingstools, modulaire API's (Application Programming Interface) en diverse EIP-webdiensten.

Ga voor een exemplaar van het Xerox EIP White Paper naar: http://www.office.xerox.com/eip/prnt/enus

Over Xerox Europe

Xerox Europe, Europese tak van Xerox Corporation, levert een uitgebreid assortiment producten, oplossingen en diensten van Xerox, alsmede de bijbehorende benodigdheden en software. Het aanbod is gericht op drie hoofdgebieden: kleine en grote kantoren, bedrijven voor drukwerk en grafische vormgeving en diensten als advisering, systeemontwikkeling en -beheer en documentoutsourcing.

Xerox Europe heeft daarnaast productie- en logistiekvestigingen in Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland, en een centrum voor onderzoek en ontwikkeling (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Meer informatie vindt u op www.xerox.com.

Xerox is een handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve ondernemingen. Prijzen, functies, specificaties, mogelijkheden, uiterlijk en beschikbaarheid van producten en diensten van Xerox kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd.

Klantcontacten

Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten

Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 - 255 770, email: patty.dejong@xerox.com

Trimedia, Petra de Jongh, tel. 023 – 750 32 10, email: pdejongh@trimediabenelux.com

Ga naar www.xerox.com/news voor meer informatie over Xerox, productfoto's en als u RSS-feeds met nieuws over Xerox wilt ontvangen. XEROX en WorkCentre zijn handelsmerken van XEROX CORPORATION. Prijzen, functies, specificaties, mogelijkheden, uiterlijk en beschikbaarheid van producten en diensten van Xerox kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd. ENERGY STAR en het ENERGY STAR-handelsmerk zijn geregistreerde handelsmerken in de VS.