Breukelen -- Xerox heeft vandaag haar meest aantrekkelijk geprijsde desktop zwart-wit en kleuren laserprinters en multifunctionele producten (MFP's) gentroduceerd. De nieuwe producten zijn ontwikkeld ter vervanging van inkjetprinters en om all-in-one apparaten in kleinere kantooromgevingen te introduceren. Met het Xerox WorkCentre 3119, de Phaser 6110 hoogkwaliteit laserprinter en de Phaser 6110MFP richt Xerox zich op de kostenbewuste zakelijke gebruiker.

Xerox WorkCentre 3119
Het Xerox WorkCentre 3119, een multifunctioneel product voor zwart-wit afdrukken, biedt een uitgebreide reeks functies en neemt slechts weinig ruimte in beslag. Dit ruimtebesparende kantoorapparaat is krachtig, veelzijdig, en toch economisch in gebruik en combineert print-, kopieer- en kleurenscanfuncties in n betaalbaar en gebruiksvriendelijk ontwerp. Deze efficinte 'plug and play' (inpluggen en werken) machine biedt maximale productiviteit tegen de laagste kosten.

Het WorkCentre 3119, dat tot 18 A4-pagina's per minuut (ppm) print en kopieert, en een first-page-out tijd heeft van 11 seconden, scant kleurendocumenten tot maximaal 4.800 dots per inch (dpi). Het apparaat wordt geleverd inclusief de meest recente Nuance scanning software, PaperPort SE 10.0, die het proces vereenvoudigt door documenten direct naar een pc te scannen om te bekijken, te bewerken, op te slaan en uit te wisselen. Scans kunnen in verschillende bestandsformaten worden gemaakt, waaronder Microsoft Word en Excel documenten, PDF, JPEG en TIFF-bestanden.

"We hebben een betaalbaar multifunctioneel product voor kleinere bedrijven ontwikkeld, waarbij we niet hebben ingeleverd op productiviteit of functionaliteit", aldus Martijn Brand, Director Office Systems, SMB & Channels van Xerox (Nederland) B.V. "Dat is het WorkCentre 3119 geworden."

Er zijn ook belangrijke kosten- en milieubesparende functies, zoals de toner save modus en N-Up printing, waarmee afbeeldingen kunnen worden verkleind en meerdere pagina's op n vel papier kunnen worden afgedrukt. Dit is een ENERGY STAR compliant systeem* met een verbeterde Power Saver Mode die slechts 6 Watt verbruikt, waardoor het apparaat energiezuiniger is. Een van de meest waardevolle eigenschappen is de beheerfunctie. Met een fraai front panel-display en onderdelen die uit n component bestaan, is het WorkCentre 3119 eenvoudig te bedienen en te onderhouden. Het Xerox WorkCentre 3119 is per direct verkrijgbaar via Xerox resellers en distributeurs, De adviesprijs bedraagt € 205,00 ex btw.

De Xerox Phaser 6110 en de Phaser 6110MFP
De Xerox Phaser 6110 kleuren laserprinter/MFP print vier ppm in kleur en 16ppm in zwart-wit met een printresolutie van 2400 x 600 dots per inch (dpi). Met hoogwaardige laserprints in kleur en een aantal geavanceerde functies zoals het afdrukken van boekjes en posters, biedt de Phaser 6110 kleinere bedrijven grote flexibiliteit voor het maken van documenten, vanaf verkoopoffertes en -presentaties tot reclamefolders.

"Kleinere bedrijven willen kleurendocumenten, maar raken gefrustreerd door trage inkjetapparaten en dure cartridges", zegt Wim Harmsen, business manager Xerox Office, Nederland. "Deze bedrijven kunnen het zich nu permitteren om documenten van hoge kwaliteit af te drukken." De vier configuraties van de Phaser 6110 serie stellen de klant in staat te kiezen tussen een direct connect of netwerkprinter, of tussen twee multifunctionele modellen voor kleurkopiren en -scannen, terwijl het geavanceerde MFP-model ook faxfuncties biedt.

Met slechts 20,5 kg is de Phaser 6110MFP n van de kleinste en lichtste kleuren laser MFP's op de markt. De krachtige multifunctionele functies omvatten een Automatische originelen Doorvoer voor 50-pagina's, kleurscannen naar netwerk, e-mail en pc, naast de in het frontpaneel gentegreerde USB-poort voor direct afdrukken vanaf een USB-stick. Andere geavanceerde functies zijn Nuance PaperPort, waarmee gescande documenten naar bewerkbare bestanden kunnen worden geconverteerd, en ID Card Copy, waarmee de klant beide zijden van een identificatiekaart of andere (plastic) kaart op n pagina kan kopiren - een functie waarmee papier kan worden bespaard.

De Phaser 6110 is gemakkelijk te installeren. Er zijn slechts vier muisklikken nodig om de driver te installeren; binnen enkele minuten kan al worden gestart met afdrukken. Ook het wisselen van de toner is simpel dankzij de eenvoudige toegang via het frontpaneel. De Phaser 6110 heeft geen ventilator, waardoor het apparaat stil is en men rustig kan werken. Het kan op een bureau worden geplaatst en zal geen storend effect hebben. Prijzen vanaf € 274,00 ex btw voor het basismodel. De Phaser 6110 kleurenprinter is per direct verkrijgbaar bij de Xerox resellers.

Nieuwe diensten
Xerox heeft ook de after sales uitgebreid en biedt nu Proactive Consumables Management (PCM), een softwaretool waarmee de klant, wanneer nodig, verbruiksmaterialen kan bestellen bij de leverancier van zijn keuze. Als de machine door zijn verbruiksmaterialen heen dreigt te raken, verschijnt er een pop-up menu waarmee de gebruiker wordt uitgenodigd om de artikelen direct daar te bestellen waar hij of zij het apparaat heeft gekocht. De printer geeft het serienummer van het product door aan een Xerox-database en krijgt met behulp van de Xerox SMARTer distributie-infrastructuur toegang tot de wederverkoper en zijn webpagina waar de verbruiksmaterialen kunnen worden besteld.

"De klant helpen zijn producten snel en efficint te kopen betekent minder tijdverlies en minder overlast voor de klant", aldus tenslotte Martijn Brand. "Zo kan hij de manier waarop hij zijn voorraad verbruiksmaterialen aanvult vereenvoudigen en beschikt hij over een snelle methode om verbruiksmaterialen aan te vullen."

PCM is ontwikkeld om de Phaser 6110 printer en MFP te ondersteunen, en is verkrijgbaar bij het apparaat vanaf februari 2007.

* Opmerking voor de redactie
ENERGY STAR: ENERGY STAR is een gezamenlijk programma van de U.S. Environmental Protection Agency en het U.S. Department of Energy, ontwikkeld om gebruikers geld te laten besparen en het milieu te beschermen via energiezuinige producten en activiteiten.

Xerox Europe

Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 – 255 255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 – 255 770,
email: patty.dejong@xerox.com

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost,
tel.: 030 - 229 20 05,
email: hav@verkroostpr.nl