Breukelen 2009 - Jonge Helden heeft twee Xerox iGen4's aangeschaft om de stormachtige groei van het volume het hoofd te bieden. De twee iGen4's vervangen een iGen3 en een HP Indigo 5000. "Door de verregaande automatisering van de iGen4's zijn we nu in staat om relatief gemakkelijk een constante kwaliteit te leveren", aldus Mark ter Hoeven, directeur-eigenaar van Jonge Helden.

"De iGen's verwerken de door onze applicatie gegenereerde PPML-bestanden snel en betrouwbaar, wat zeer snelle leveringen mogelijk maakt. En doordat de iGen4's aanzienlijk minder onderhoud nodig hebben is de productiviteit ook aanzienlijk hoger dan voorheen", vervolgt Mark ter Hoeven. De nieuwe persen verwerken zonder problemen zo'n 24000 vel (SRA3+) dubbelzijdig per shift van 8,5 uur. De afdrukkwaliteit en kleurconsistentie lijkt hier niet onder te lijden. "Hierdoor kunnen wij ook nog steeds onze volledige productie - dus inclusief verpakken en verzenden - verzorgen met slechts n paar handjes."

Helemaal klaar voor 2010 zijn de Jonge Helden echter nog niet. Mark ter Hoeven: "Bij de huidige groei is het een kwestie van maanden tot wij opnieuw onze capaciteit zullen moeten uitbreiden. Ons nieuwe pand in Arnhem en onze software en infrastructuur bieden hiervoor de ruimte." In de eerste twee weken van december 2009 werden meer dan 1,2 miljoen A4-afdrukken gemaakt op de nieuwe iGen4's. "Dat redden we niet meer in n shift", stelt logistiek manager Gerke de Vries van Jonge Helden.

Het concept van Jonge Helden - SMIC genaamd - draait om een innovatieve, webgebaseerde applicatie voor verenigingen, scholen en clubs, waarmee meerdere mensen tegelijk online een periodiek, zoals een clubblad of een schoolkrant kunnen samenstellen, opmaken, printen en verzenden. Zowel grote als kleine klanten kunnen nu publicaties maken van professionele kwaliteit, zowel voor print als online. Sinds de oprichting in 2006 maken nu meer dan 1000 clubs, verenigingen en bedrijven gebruik van SMIC.

- XXX -

Bijgevoegd
Foto met onderschrift: Opstelling twee nieuwe Xerox iGen4 in drukkerij van Jonge Helden

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ellis Akkermans of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl