Breukelen – Ingersoll Rand kiest Xerox voor het beheer van de printomgevingen wereldwijd. Door beter beheer van de printkosten bespaart deze industrile organisatie wereldwijd miljoenen. Het negenjarige Enterprise Print Services (EPS) contract brengt meerdere outputapparaten, printbudgetten en ondersteuning van systemen onder het beheer van Xerox. Als gevolg hiervan verwacht Ingersoll Rand de operationele kosten tot dertig procent te verlagen en de productiviteit te verhogen. Dit wordt gerealiseerd door snellere en eenvoudigere manieren om hoogvolume documenten, zoals facturen, service overeenkomsten, producthandleidingen en marketingmaterialen te beheren.

Ingersoll Rand zal in samenwerking met Xerox een documentstrategie ontwikkelen die twee corporate initiatieven zal ondersteunen: een volledige integratie van de bedrijven die in juni 2008 zijn overgenomen van Trane en het centraliseren en standaardiseren van de gehele technologische infrastructuur. Dit maakt het werkproces consistenter en efficinter voor werknemers. In Europa zal Xerox de printdiensten van Ingersoll Rand beheren op locaties in Nederland, Oostenrijk, Belgi, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Itali, Noorwegen, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

“Xerox deelt onze lange termijn visie voor een goed beheerde printomgeving over ons hele bedrijf”, aldus William B. Gauld, Senior Vice President bij Ingersoll Rand. “Xerox houdt zich bezig met de optimalisering van onze printomgeving, wat leidt tot kostenbesparingen, ecologische duurzaamheid en helpt ons bij het behalen van onze klanttevredenheid doelstellingen. Hierdoor kunnen wij ons blijven concentreren op onze primaire visie om innovatieve vooruitgang voor onze klanten te realiseren.”

Met behulp van een Lean Six Sigma-aanpak, zal Xerox een printomgeving ontwerpen met het juiste aantal outputapparaten, zoals printers, faxen, kopieerapparaten en scanners, om zo medewerkers te helpen efficinter te werken. De werknemers van Ingersoll Rand zullen door middel van een Xerox managementtraining en support programma’s geholpen worden deze nieuwe technologie en werkprocessen beter te begrijpen en efficint te gebruiken.

“Dit is niet een typische klant-leverancier opdracht, het is een partnership dat de sterke punten van beide bedrijven combineert om de productiviteit van medewerkers te verhogen en de communicatie met onze klanten effectiever te laten verlopen”, aldus Diane Richter, Global Supplier Manager bij Ingersoll Rand. “De samenwerking met Xerox verliep eenvoudig en heeft geleid tot een businessmodel dat zal zorgen dat we concurrerend, betrouwbaar en vooruitstrevend blijven.”

Xerox zal ook de ecologische duurzaamheidsdoelstellingen van Ingersoll Rand ondersteunen. Het bedrijf heeft als doelstelling het energieverbruik, de uitstoot van broeikasgassen en gifvrij afval met 15 procent te reduceren. Met hulpmiddelen zoals de Xerox Sustainability Calculator die maandelijks opnieuw wordt uitgevoerd, zullen de twee bedrijven de vooruitgang meten en nieuwe mogelijkheden traceren voor vermindering van papier, energie en afval.

“Het economische klimaat maakt dat bedrijven van elke omvang naar kostenbesparingen zoeken. Enterprise Print Services biedt deze kostenbesparingen”, aldus Rajiv Agarwala, directeur Xerox Global Services (XGS) Nederland. “Klanten zoals Ingersoll Rand zijn steeds op zoek naar een strategische partner als Xerox voor het realiseren van lange termijn groei door innovatie.”

Het EPS-aanbod bouwt verder op het leiderschap van Xerox in Managed Print Services, naar aanleiding van haar positionering in het Leaders Quadrant van het in augustus 2009 gepresenteerde Gartner Magic Quadrant voor Managed Print Services (MPS). En de positie als MPS-marktleider in het Quocirca Europese MPS rapport van oktober 2009.

- XXX -

Over Ingersoll Rand
Ingersoll Rand is een wereldwijd vooruitstrevende industrile organisatie die producten, diensten en oplossingen levert ter verbetering van; de kwaliteit en het comfort van de lucht in woningen en gebouwen; vervoer en bescherming van levensmiddelen en bederfelijke goederen; veiligheid binnen woonhuizen en commercieel onroerend goed; en verbetering van de industrile productiviteit en efficintie. Gedreven door een honderd jaar oude traditie van technologische innovatie, biedt Ingersoll Rand bedrijven en hun klanten vooruitgang. Voor meer informatie, bezoek http://www.ingersollrand.com

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl