Breukelen – Hogeschool Utrecht, met 35.000 studenten n van de grootste instellingen in het hoger onderwijs in Nederland en producent van zo’n 20 miljoen zwart-wit afdrukken per jaar, heeft haar interne services rondom print- en kopieerapparaten uitbesteed aan Xerox. Xerox Global Services beheert en onderhoudt de 159 kantoormachines verdeeld over 11 locaties en zorgt bovendien voor het personeel om deze dienstverlening uit te voeren. Hogeschool Utrecht bereikt hiermee een hoge mate van efficiency en een up-time van de machines van bijna 100 procent.

Het verbeteren van documentprocessen staat bij Hogeschool Utrecht hoog op de agenda. Om de veelheid aan verschillende contracten met diverse partijen terug te dringen, zocht de hogeschool naar n aanspreekpunt voor alle aspecten rondom het printen en kopiren, met continuteit en efficiency als belangrijkste doelen. Xerox neemt alle bestaande machinecontracten, contracten met leveranciers van betaalsystemen en andere aanverwante diensten over. Vanuit de helpdesk in Breukelen worden alle machines op afstand gemonitord en kan real-time in de machines de status worden gecheckt. Hogeschool Utrecht betaalt hiervoor een prijs per afdruk, waarbij de verantwoordelijkheid voor de ‘juiste printer op de juiste plaats’ bij Xerox komt te liggen.

Joost Innemee, Senior Buyer bij Hogeschool Utrecht: “Ons Shared Service Center Facilities is continu bezig met vernieuwing van de diensten binnen onze hogeschool. Hierbij wordt altijd gekeken naar de meest praktische oplossing met een duidelijke toegevoegde waarde voor de gebruiker. Xerox neemt ons alle activiteiten uit handen. Er is geen onduidelijkheid meer over verantwoordelijkheden en de kosten zijn inzichtelijk door duidelijke managementrapportages. Xerox denkt continu met ons mee om ook het printgedrag van gebruikers logisch en kostenbesparend te laten zijn. Xerox en de Hogeschool Utrecht hebben er beiden baat bij dat de dienstverlening aan de student en medewerker ook cht dienstverlening wordt.”

- XXX -

Over Hogeschool Utrecht
Hogeschool Utrecht is het resultaat van fusies en verbindingen tussen hogescholen. Dit leidde uiteindelijk in 1995 tot de Hogeschool van Utrecht (HvU). Vanaf september 2005 is de naam Hogeschool Utrecht (HU).

Hogeschool Utrecht is een bloeiende, sterk groeiende hogeschool. Op dit moment studeren er 35.500 studenten, op 11 locaties in Utrecht en Amersfoort. Het onderwijs en onderzoek zijn ondergebracht in zes faculteiten. Daarnaast zijn er tien regiokantoren verspreid door het land.

Bij de HU werken ruim 3200 mensen. Divers in achtergrond, divers in functie. Docenten maar ook teamleiders, projectleiders en onderzoekers werken in onze kennisorganisatie samen. Beleidsmedewerkers, secretarile krachten en andere medewerkers in ondersteunende diensten zorgen er samen met hen voor dat het onderwijs en de organisatie goed op elkaar zijn afgestemd. Met de voordelen van een grote organisatie en tegelijkertijd persoonlijke aandacht in een plezierige en informele organisatie.

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Bijgevoegd een foto [is er fotomateriaal beschikbaar?]

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:
Xerox (Nederland) B.V
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl