Breukelen – Xerox en HCL Technologies hebben een strategisch partnerschap gesloten. HCL, de wereldwijde leverancier van IT-diensten, zal als system integrator de managed print services van Xerox aanbieden, die bedrijven helpen hun kantoorprinteromgeving te managen om daarmee kosten te besparen en productiviteit te verhogen. Het gezamenlijke marktaanbod, namelijk de combinatie van Xerox Office Services en systemen met de expertise van HCL op het gebied van desktop management en infrastructuur, helpt organisaties om documentgerelateerde kosten, waaronder printen en kopiren, onder controle te houden.

“Het partnerschap met HCL biedt Xerox nieuwe mogelijkheden in deze snel groeiende markt en levert nieuwe en bestaande klanten over de gehele wereld duurzame bedrijfsvoordelen”, aldus Stephen Cronin, president, Xerox Global Services.

Het effectief managen van kantoren leidt niet alleen tot het terugdringen van printkosten, het sneller en makkelijker beheren van documenten en lagere risico’s op het gebied van compliance en beveiliging, maar zorgt tegelijkertijd ook voor een hoger niveau van dienstverlening naar eindgebruikers en milieuvoordelen.

“Dit partnerschap biedt organisaties de mogelijkheid om de manier waarop zij hun printomgeving managen te veranderen”, zegt Anant Gupta, president van HCL Technologies Infrastructure Services Division. “Met onze gezamenlijke inspanningen zijn wij in staat om oplossingen met nieuwe toegevoegde waarde te creren die efficintie stimuleert voor de gehele kantooromgeving.

HCL beheert momenteel ruim 600.000 desktops en zeven miljoen helpdesk contacten. Het bedrijf benut haar uitgebreide wereldwijde offshore infrastructuur en netwerk in twintig landen om multi-service diensten te leveren aan marktsegmenten als financile dienstverlening, productie, overheid, telecommunicatie, life sciences, retail en energie.

- XXX -

Over HCL Technologies
HCL Technologies is een wereldwijde speler op het gebied van IT-dienstverlening. Na de beursgang in 1999 is het bedrijf toegetreden tot het wereldwijde IT-speelveld met een sterke focus op de markt van ‘transformational outsourcing’. Het bedrijf biedt een integraal dienstenportfolio waaronder softwaregestuurde IT-oplossingen, remote infrastructuurbeheer, engineering, R&D services and Business Process Outsourcing. Met ruim 52.000 medewerkers creert HCL toegevoegde waarde voor haar klanten en genereert een geconsolideerde omzet van 2.0 miljard. Voor meer informatie: www.hcltech.com

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl

, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Yvonne Fisscher of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl