Breukelen - Door continu te investeren in innovatie ontwikkelt Xerox nieuwe technologien waarmee zij ook in de toekomst een vooraanstaande rol en groei kan blijven realiseren. Enerzijds wil Xerox het marktleiderschap op het gebied van printtechnologien, documentbeheer en services, anderzijds loopt Xerox ook voorop bij de strijd voor een duurzame samenleving.

The Xerox Foundation
Naast het ontwikkelen van technologien staat investeren in medewerkers en in de leefomgeving centraal. Met het bestaan van the Xerox Foundation wordt jaarlijks geld gedoneerd aan onderzoek en projecten van gerenommeerde universiteiten. Investeren in de samenwerking tussen het bedrijfsleven en academici zijn belangrijk voor zowel de ervaringen van de studenten als voor de innovatie en de behoeften binnen het bedrijfsleven.

Onderzoekers aan de State University of New York zijn bezig aan een project waarbij onderzoek wordt gedaan naar de biologisch afbreekbare plastics.

Het project is een van de vele projecten waarin the Xerox Corporation investeert. Doel van Xerox is om onderzoek naar milieuvriendelijke producten en de productieprocessen te vereenvoudigen en daarmee ook functioneel te maken.Volgens Dr. Terry Bluhm, onderzoeker bij Xerox en de sponsor bij dit project, is het de bedoeling dat verbruiksartikelen en verpakkingsmaterialen bij Xerox milieuvriendelijker maar ook kostenbesparend zijn. De productie van de huidige afbreekbare plastics is te duur om in te zetten in het bedrijfsleven. Het doel van dit project is om een goedkope oplossing te zoeken waarbij op een goedkope manier van de “milieubewuste” plastics gebruikt kan worden gemaakt. Voor bijvoorbeeld onderdelen en verpakkingsmaterialen voor de consumentenmarkt.

Green Polymers
Een polymeer is een molecuul die bestaat uit een of meer identieke dan wel soortgelijke delen die aan elkaar gekoppeld zijn. Bij het onderzoek naar groene polymeren wordt bekeken of met bacterin diezelfde moleculen kunnen worden nagebootst. Door gebruik te maken van bacterin worden de moleculen die gezamenlijk plastic vormen, een biologisch afbreekbaar materiaal.

Serviceketen
Het grote voordeel voor Xerox is dat deze oplossing past bij de duurzame supply chain waarbij Xerox haar onderdelen voor kopieerapparaten en printers blijft hergebruiken, haar chauffeurs gebruikte onderdelen laat meenemen en waarbij bij het ontwerp van een product al rekening gehouden wordt met het het milieu.

Al sinds de jaren zeventig heeft Xerox al beleid ontwikkeld om, ter bescherming van het milieu, producten terug te nemen. In de loop der jaren behoren ook de retourstroom en de voorraadlijst tot de serviceketen. Daardoor is Xerox niet alleen goed in het hergebruiken van haar producten, maar zorgt zij er tevens voor dat onnodige transport wordt voorkomen.

De nieuwste generatie tonerfabriek
In oktober 2007 opende Xerox haar nieuwste generatie tonerfabriek. Deze energiezuinige fabriek is gebouwd voor de productie van EA-toner. Het is een ontwikkeling die de groei van het aantal kleurenpagina’s in de digitale printmarkt moet ondersteunen, maar tegelijkertijd is het ook beter voor het milieu. Doordat er minder afval wordt geproduceerd tijdens het productieproces en doordat de EA-toner zelf zuiniger is.

Groene producten een duurzame samenleving
De stap naar milieuvriendelijke verbruiksartikelen is een logisch vervolg.Het maakt de producten weer groener en het laat Xerox voorop staan in haar strijd voor een duurzame samenleving.

State University of New York, Faculty Environmental Science and Forestry

The Central New York Business Journal

GreenBiz.com

The Xerox Corporation
Xerox funds research green polymers


Xerox Innovators find ways to make manufacturen greener

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl , of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V
PR & Communications Manager
Patty de Jong
+31 (0)346255770
patty.dejong@xerox.com
 Trimedia (voor Xerox)
Petra de Jongh
+31 (0)23 750 32 10
pdejongh@trimediabenelux.com