Breukelen-Varsseveld -- Bij Global Print Media in Hillegom, onderdeel van Smit Media Groep, is kortgeleden de grootste Xerox iGen3-configuratie in Nederland tot nu toe geplaatst: maar liefst zes inlegstations en drie uitlegstations met palletwagens. Bovendien is daar een inline Epic UV-coater aan vastgekoppeld, de eerste installatie van dat soort in Europa.

Global Print Media is een bedrijf dat nu anderhalf jaar bestaat, en dat zich tot op heden met name heeft gericht op de markt van bloembollen- en plantenkwekers en -exporteurs. Global Print Media heeft daartoe de beschikking over een gigantische database aan foto's en afbeeldingen van bloemen, planten en bomen. Door de aanschaf van de iGen3 kunnen vanaf heden echter ook allerhande andere afnemers terecht bij Global Print Media. Met name de mogelijkheden van direct inline UV-gelakte materialen, onder andere kunststoffen, zijn uniek voor dit bedrijf.

Door de Xerox iGen3 in huis te halen kan Global Print Media zich richten op kleine oplagen en snelle leveringen van - eventueel gendividualiseerd of gepersonaliseerd en, indien gewenst, UV-gelakt - drukwerk. Er wordt thans gewerkt aan het online beschikbaar komen van een automatisch bestelsysteem, waardoor relaties van Global Print Media zelf hun bestellingen rechtstreeks kunnen invoeren. Deze werkwijze zal de bestelprocedure aanzienlijk vergemakkelijken en tevens de toch al korte levertijden verder terugbrengen.

De keuze is op de Xerox iGen3 gevallen omdat dat de enige machine bleek te zijn die probleemloos en met uitstekende kleurbeheersing op 350 grams kunststof kan drukken. De enorme snelheid van deze machine biedt bovendien de mogelijkheid om de nieuwe markten razendsnel te laten groeien. Door de aansturing via een Creo-rip zijn zware grafische bestanden probleemloos te verwerken.

De aanvulling met inline UV-lakken toont opnieuw dat Xerox een voortrekkersrol vervult bij de omschakeling van de markt van offset naar digitaal, met Global Print Media als eerste gebruiker van deze combinatie in Europa.

Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/-beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox..com

Onder de noemer 'The New Business of Printing' heeft Xerox het in de markt grootste portfolio 'state-of-the-art' digitale printsystemen, oplossingen en diensten ontwikkeld. Daartoe behoren tevens gestroomlijnde en efficinte workflow-oplossingen, alsmede een pakket oplossingen om klanten te helpen om hun business te ontwikkelen en groeimogelijkheden op de langere termijn te realiseren. In de veranderende markt voor druk- en printwerk zijn dat de drie elementen die Xerox-klanten helpen om beter te presteren en de productiviteit te verbeteren. En daardoor meer winstmogelijkheden te creren.

Xerox Graphic Arts Premier Partners zijn leden van een door Xerox genitieerd, wereldwijd netwerk van grafimediabedrijven die tot de meest geavanceerde en ervaren digitale drukkers in hun land behoren. Door hun printopdrachten bij Premier Partners onder te brengen, zijn klanten verzekerd van de levering van hoge kwaliteit digitaal vervaardigd drukwerk, uitgevoerd door vooraanstaande ondernemingen, die zijn toegerust met de nieuwste en beste technologie.

Voor meer informatie over het Xerox Premier Partner netwerk kijk op www.xerox.com/xpp.

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 - 255 770,
email: patty.dejong@xerox.com

Global Print Media, Willem de Mol, directeur, telefoon 0252 - 623 090,
email: w.mol@globalgreenmedia.com

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 - 229 20 05,
email: hav@verkroostpr.nl