Breukelen -- VanKetel Graphics uit Schagen en FavouriteMail uit Alkmaar hebben samen genvesteerd in een Xerox iGen3 digitale kleurenpers. De machine is ondergebracht in een joint venture. De grafische vakkennis vanuit de drukkerij en de kennis van variabele informatie en database publishing bij FavouriteMail maken deze combinatie ijzersterk. De machine is geplaatst in het gebouw van FavouriteMail in Alkmaar.

VanKetel Graphics is een goed geoutilleerd grafimediabedrijf in Schagen dat al 70 jaar bestaat. Er werken ongeveer 65 mensen. Het bedrijf heeft veel industrile opdrachtgevers, reclamebureaus en uitgevers als klant. FavouriteMail bestaat nu 5 jaar en heeft 12 medewerkers. Het bedrijf is gespecialiseerd in personaliseren, database management-oplossingen, interactieve websites en fulfillment. Belangrijke markten zijn uitgevers, reclamebureaus, telecom, automotive, drukkerijen, de industrie en de financile wereld.

Ze hebben besloten samen te investeren in een Xerox iGen3 vanwege de sterk toegenomen vraag naar de verwerking van variabele data. De plaatsing in het pand van FavouriteMail heeft direct te maken met de verwerking van data in de daar opgestelde database servers. De kwaliteitskennis zit met name aan de grafische kant bij VanKetel Graphics, de kennis van het verwerken van variabele data vooral bij FavouriteMail. Beide bedrijven kunnen zich vanuit hun achtergrond geheel vinden in de gekozen machine.

Aldo Kemink, directeur van VanKetel Graphics: "Grafici zeggen meesters te zijn in communicatie. Maar eenmaal terug in de drukkerij zijn de meesten in feite alleen maar bezig de persen te vullen. Terwijl de wijze van communiceren wezenlijk aan het veranderen is. Dit vraagt een omslag in het denken van grafici. Door samen te werken met FavouriteMail hebben wij een unieke kans om gebruik te maken van hun kennis van variabel en interactief communiceren."

Christel van de Wal van FavouriteMail: "Voor ons is de samenwerking met VanKetel Graphics van belang door hun vakkennis op kleurengebied. Samen hebben we een enorm brede markt. En door de gezamenlijke aanschaf spreiden we de risico's."

De bedrijven hebben gekozen voor de Xerox iGen3 digitale kleurenpers na gesprekken met gebruikers van diverse systemen. Van belang waren het formaat, de mogelijkheden en de kwaliteit van de iGen3. Doorslaggevend waren de oplossingen van Xerox op het gebied van procesondersteuning. Bij VanKetel Graphics kende men tevoren Xerox niet. Aldo Kemink: "Tot mijn positieve verbazing was Xerox een hele actieve en kritische sparringpartner. Ze dachten echt met ons mee. Sterker: ze denken zich in in de behoeften van nze klanten. Xerox maakt de markt van onderaf bewust van de nieuwe werkwijzen, denkwijzen en mogelijkheden rond communicatie. Heel positief!"

Christel van de Wal: "VanKetel en wij bieden samen onze klanten een toegevoegde waarde die we elk voor zich nooit hadden kunnen bereiken. Onze samenwerking heeft een enorme meerwaarde en werkt voor beide bedrijven heel efficint."

Aldo Kemink tenslotte: "Ik verwacht dat het verwerken van variabele data en interactieve communicatie de komende tijd enorm zullen toenemen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de traditionele markt van VanKetel op zal gaan schuiven in de richting waarin FavouriteMail nu al zit. Natuurlijk zijn er ook ontwikkelingen in de offset-wereld, maar met de iGen3 kunnen we een veel completer pakket bieden. De combinatie van de afdrukkwaliteit van de iGen3 met de verwerking van variabele data in dezelfde machinedoorgang biedt echte meerwaarde voor onze klanten."

Beide bedrijven zien hun samenwerking als 'het herkennen en erkennen van de behoeften van hun klanten aan gentegreerde marketing communicatieoplossingen'. En met de ondersteuning en de apparatuur van Xerox kunnen ze hun visie verwezenlijken.

Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/-beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox..com

Onder de noemer 'The New Business of Printing' heeft Xerox het in de markt grootste portfolio 'state-of-the-art' digitale printsystemen, oplossingen en diensten ontwikkeld. Daartoe behoren tevens gestroomlijnde en efficinte workflow-oplossingen, alsmede een pakket oplossingen om klanten te helpen om hun business te ontwikkelen en groeimogelijkheden op de langere termijn te realiseren. In de veranderende markt voor druk- en printwerk zijn dat de drie elementen die Xerox-klanten helpen om beter te presteren en de productiviteit te verbeteren. En daardoor meer winstmogelijkheden te creren.

Xerox Graphic Arts Premier Partners zijn leden van een door Xerox genitieerd, wereldwijd netwerk van grafimediabedrijven die tot de meest geavanceerde en ervaren digitale drukkers in hun land behoren. Door hun printopdrachten bij Premier Partners onder te brengen, zijn klanten verzekerd van de levering van hoge kwaliteit digitaal vervaardigd drukwerk, uitgevoerd door vooraanstaande ondernemingen, die zijn toegerust met de nieuwste en beste technologie.
Voor meer informatie over het Xerox Premier Partner netwerk kijk op www.xerox.com/xpp.

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 - 255 770,
email: patty.dejong@xerox.com

FavouriteMail, Christel van de Wal, tel.: 072 - 540 8 760

VanKetel Graphics, Aldo Kemink, tel.: 0224 - 210 610

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 - 229 20 05,
email: hav@verkroostpr.nl