Breukelen - Xerox heeft de e-Commerce specialist Eperium als strategisch partner geselecteerd. Het omvangrijke project is het begin van een langdurige samenwerking waarbij Xerox en Eperium gezamenlijk verdere invulling aan de e-Commerce strategie van Xerox geven.

Webwinkel is onmisbaar voor de printbranche

“e-Commerce is in de laatste jaren voor Xerox in strategisch belang verder toegenomen. Xerox vereenvoudigt het zakendoen voor onze klanten en om ze beter en efficinter te kunnen bedienen, optimaliseren wij continu onze webwinkels. Intutieve shopping experience, veiligheid en op maat gesneden prijzen en promoties dragen bij aan de loyaliteit aan het merk Xerox. Om deze zaken verder uit te bouwen heeft Xerox ervoor gekozen om samen met Eperium op het Intershop platform de e-Commerce strategie te realiseren. In de komende periode zullen we de vernieuwde webwinkels voor B2B, B2C, uitrollen”, aldus Onno Cleypool, European e-services manager Xerox.

Goede keuze van partner is belangrijk

“Wij realiseerden ons bij de start van het project dat het cruciaal is om een partner te kiezen die zowel qua capaciteit als qua kennis dit project aankan. Het is een complex traject dat zorgvuldig projectmanagement en consultancy vergt. Deze kwaliteiten hebben we in Eperium gevonden”, aldus Onno.

Het project is in volle gang

Ronald Vermeulen Commercieel Directeur van Eperium: “Wij zijn verheugd Xerox als klant te kunnen verwelkomen. Momenteel is het project in volle gang en ligt alles op schema. We verwachten de eerste fase, het leveren van de B2C en B2B stores in 17 landen, 12 talen, begin volgend jaar op te leveren en in beheer te nemen.”

- XXX -

Over Eperium

Al sinds 1999 is Eperium totaalaanbieder en specialist op het gebied van e-Commerce. Eperium stelt klanten in staat om het maximale resultaat te behalen uit de mogelijkheden die e-Commerce biedt. Eperium gebruikt hierbij de bewezen e-Commerce software van Intershop, waarop n of meerdere professionele webwinkels kunnen draaien. De diensten worden geleverd door 240 eigen medewerkers vanuit Nederland (Muiden) en India (New-Delhi). Eperium heeft vele succesvolle klanten zoals TomTom, De Telegraaf, BCC, Euretco, Sanoma en vele andere. Meer informatie vindt u op: http://www.eperium.com

Over Xerox

Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V
PR & Communications Manager
Patty de Jong
+31 (0)346255770
patty.dejong@xerox.com
 Marcommit
Yvonne Fisscher of Marianne van Barneveld
31 (0)35 5822730
xerox@marcommit.nl
 Eperium
Flora Wong
+31 (0)294 461325
fwo@eperium.nl