Breukelen -- Xerox heeft vandaag zeven krachtige kleuren A4 printers en multifunctionele producten (MFP's) aan haar productportefeuille toegevoegd, evenals een reeks nieuwe diensten gericht op het maximaliseren van de voordelen van deze producten voor de klant. De nieuwe producten en diensten omvatten:
 • Entry-level kantoorproducten

 • - WorkCentre 3119 - 18 ppm A4 zwart-wit MFP (laser)
  - Phaser 6110 - 4 ppm A4 kleurenprinter (laser)
  - Phaser 6110MFP - 4 ppm A4 kleuren MFP (laser)
 • Kantoorproducten

 • - Phaser 6115MFP - 5 ppm A4 kleuren (laser)
  - Phaser 6180 - 20 ppm A4 kleurenprinter (laser)
  - Phaser 8560 - 30 ppm A4 kleurenprinter (solid ink)
  - Phaser 6360 - 40 ppm A4 kleurenprinter (laser)
 • Draadloze netwerkadapter

 • Diensten

 • - Proactive Consumables Management (PCM) voor automatische aanvulling van verbruiksartikelen
  - Self Assessment Value Estimator (SAVE) voor het inzichtelijk maken van de kosten per pagina
  - Xerox Office Productivity Advisor (XOPA) verbeteringen voor documentoplossingen
"De klant heeft nu een grotere keuze uit Xerox-producten en wij hebben een oplossing voor elke bedrijfstoepassing", aldus Martijn Brand, Director Office Systems, SMB & Channels van Xerox (Nederland) B.V. "Deze producten hebben een indrukwekkend niveau aan output in 'plug and play' (inpluggen en werken) desktopsystemen. We bieden hoogwaardige technologie tegen 'MKB-vriendelijke' prijzen. Tegelijkertijd introduceren we nieuwe tools voor klanten om hun behoeften op het gebied van documentbeheer juist in te schatten, te bepalen of een kosten-per-pagina contract goedkoper is of niet, en ervoor te zorgen dat printerstoringen worden voorkomen."

Entry-level producten
De nieuwe producten voor het midden- en kleinbedrijf bieden een hoogwaardige kwaliteit laseroutput tegen lage kosten. De Phaser 6110 kleurenprinter, de Phaser 6110MFP en het WorkCentre 3119 zijn ontwikkeld ter vervanging van de business inkjetprinters en voor de introductie van all-in-one apparaten in de kleinere kantooromgeving. Kleinere bedrijven kunnen zich nu de hoogwaardige documentafdrukken permitteren die tot op heden buiten hun bereik lagen.

Het WorkCentre 3119, een zwart-wit MFP waarmee maximaal 18 A4-pagina's per minuut (ppm) kunnen worden geprint en gekopieerd, biedt veel functies en neemt ondanks dat weinig ruimte in beslag. Deze ruimtebesparende machine is sterk en veelzijdig en toch economisch in gebruik, en combineert print-, kopieer- en kleurenscanfuncties in n aantrekkelijk geprijsd en gebruiksvriendelijk apparaat. Deze efficinte 'plug and play' machine biedt maximale productiviteit tegen de laagste kosten.

De Xerox Phaser 6110 kleuren laserprinter/MFP biedt vier configuraties en laat de klant de keus tussen een direct connect of netwerkprinter, of tussen twee multifunctionele modellen met kopieer- en scanfuncties voor kleurendocumenten, terwijl het geavanceerde MFP-model ook faxmogelijkheden biedt. Met slechts 20,5 kg is de Phaser 6110MFP n van de kleinste en lichtste kleuren laser MFP's op de markt.

De Xerox Phaser 6110 printer/MFP drukt maximaal 4 ppm af in kleur en 16 ppm in zwart-wit met een printresolutie van 2400 x 600 dots per inch (dpi). Met hoogwaardige laserprints in kleur en verschillende geavanceerde functies zoals het afdrukken van boekjes en het maken van posters, biedt de Phaser 6110 kleinere bedrijven flexibiliteit in het aanmaken van documenten, van verkoopoffertes en -presentaties tot reclamefolders.

De adviesprijzen zijn vanaf € 274,00 ex btw voor de Phaser 6110 printer en vanaf € 205,00 ex btw voor het WorkCentre 3119. Deze producten zijn per direct verkrijgbaar bij de Xerox resellers.

Kantoorproducten
Het Office assortiment van Xerox voldoet aan verschillende behoeften. Nieuw gentroduceerde producten betreffen de Phaser 6115MFP, de Phaser 6180, de Phaser 8560 en de Phaser 6360. Een Wireless Network Adaptor (draadloze netwerkadapter) completeert de nieuwe toevoegingen aan de productportefeuille.

De Phaser 6115MFP is een kleuren MFP met een uitstekende afdrukkwaliteit, te weten 2400 dpi en Pantone kleurnauwkeurigheid. Via een fraaie front panel interface waarmee heel eenvoudig opdrachten kunnen worden gegeven, hebben gebruikers toegang tot veelzijdige eigenschappen.Zelfs driver installers, foutmeldingen en CentreWare IS (embedded web server) zijn gemakkelijk te begrijpen. Daarnaast is dit apparaat zuinig in gebruik. Er kan dubbelzijdig worden afgedrukt en de gebruiker kan eenvoudig switchen tussen kopiren in kleur en zwart-wit. De afdruksnelheid bedraagt 20 ppm in zwart-wit en 5 ppm in kleur. De adviesprijs van de Phaser 6115MFP bedraagt in de basisuitvoering € 849,00 exclusief btw.

De Phaser 6180 kleurenprinter heeft een 400 MHz engine, waarmee 20 kleurenpagina's of 25 zwart-wit pagina's per minuut kunnen worden afgedrukt; een ideale printer voor gebruikers die van zwart-wit op kleur willen overstappen. Met de 'Emulsion Aggregation High Gloss' toner heeft deze printer een heldere kleurenoutput van 600x600x4 dots per inch (dpi), een constante tonertoevoer en Pantone-gecertificeerde nauwkeurige kleuren. De Phaser 6180 is gemakkelijk te installeren en beschikt over PrintingScout. Adviesprijzen vanaf € 499,00 exclusief btw.

De Phaser 8560MFP, de vervanger van het WorkCentre C2424, is een kleuren MFP systeem dat een groot aantal functies biedt. Het systeem maakt gebruik van de solid ink technologie waarop Xerox octrooi heeft: het 'groene' alternatief voor apparaten die tonercartridges gebruiken. Dit schone systeem dat hoogwaardige afdrukken biedt met 30 ppm in zowel kleur als zwart-wit, zal milieubewuste medewerkers bekoren. Als multi-tasking systeem kan de Phaser 8560MFP ook verschillende taken tegelijk uitvoeren: nieuwe opdrachten kunnen worden gescand, gefaxt en gekopieerd, ook al is het apparaat bezig met printen. Printopdrachten kunnen automatisch worden onderbroken om een kopie te maken. De printopdracht kan vervolgens worden voltooid als de kopieeropdracht is beindigd. Adviesprijzen vanaf € 1.799,00 exclusief btw.

De Phaser 8560 printer is de print-only versie van de Phaser 8560MFP, die wordt geleverd tegen een aantrekkelijk prijsniveau vanaf € 799,00 ex btw. De printer is ideaal voor de productiviteits- en kostenbewuste gebruiker die gebruiksgemak zoekt zonder aan outputkwaliteit in te leveren. De basismodellen hebben een lage aanschafprijs en zijn ontworpen voor een lage 'cost of ownership'. Onderdelen zijn gemakkelijk en snel te vervangen. Met een capaciteit van 30 ppm zowel in kleur als zwart-wit en een first-page-out afdruktijd van slechts vijf seconden, geeft dit model aan hoe Xerox in staat is een product- en outputniveau dat aanvankelijk werd beschouwd als zeer hoog, toe te passen in een 'entry-level' product.

De Phaser 6360 zit aan de bovenkant van de kleurenlaser portefeuille, en is geschikt voor MKB- en grote organisaties die hoge volumes afdrukken. Deze laserprinter is ook zeer geschikt voor toepassing binnen grote werkgroepen. Met 1 Gigahertz verwerkingscapaciteit produceert deze machine 40 kleurenpagina's per minuut. Dat is 33 procent meer dan de dichtstbijzijnde concurrent in dit segment, maar met een veel lagere aanschafprijs. De Phaser 6360 is een veelzijdig apparaat met een prima prijs-/kwaliteitsverhouding, geschikt voor een servicebewuste zakelijke omgeving. Deze printer vervangt de Phaser 6350 A4 kleuren laserprinter en overtreft die met een hogere productiviteit, afdrukkwaliteit en toner cartridges met meer capaciteit, alsmede een groter bedieningsgemak.
Dit is onderdeel van de 'single product'-strategie met verschillende configuraties, ontwikkeld voor verschillende gebruiksbehoeften, elk met een afdruksnelheid van 40 ppm zowel voor kleur als zwart-wit. Adviesprijzen vanaf € 1.299,00 ex btw.

De Phaser 6115MFP, de Phaser 6180, de Phaser 8560MFP, de Phaser 8560 en de Phaser 6360 zijn per direct verkrijgbaar via Xerox resellers en distributeurs. De Phaser 8560, de Phaser 6360 en de Phaser 8560MFP kunnen worden aangeschaft via een dual-service model, via het standaard 'pay as you go'-model, of via PagePack en eClick kosten-per-pagina contracten voor het midden- en kleinbedrijf respectievelijk voor grote organisaties. Deze contracten omvatten verbruiksartikelen, onderdelen en onderhoud en stellen klanten in staat om de kosten omlaag te brengen door een betere beheersing van de lopende kosten.

De Wireless Network Adapter completeert de nieuwe producten in het Xerox Office assortiment. Dit is een belangrijke aanvulling op de productportefeuille omdat eindgebruikers, vooral diegenen die slechts over een beperkte ruimte beschikken, steeds meer behoefte hebben aan een draadloze afdrukoptie. Met deze netwerkadapter, specifiek ontworpen voor gebruikers van Xerox printers en MFP's, kunnen Xerox resellers een adapter aanbieden met de volledige zekerheid dat deze 100% compatible is met de Xerox printers en MFP's. De adviesprijs bedraagt € 219,00 ex btw.

Nieuwe diensten
Daarnaast heeft Xerox een aanvullende reeks diensten gentroduceerd ter ondersteuning van de Xerox resellers, waaronder een after sales service (Proactive Consumables Management) voor de Phaser 6110 en de Phaser 6110MFP, alsmede een tweetal diensten gericht op het stimuleren van een efficinte procurement, t.w. de Self-Assessment Value Estimator (SAVE) en de Xerox Office Productivity Advisor (XOPA).

Onder het Proactive Consumables Management (PCM) plan kan Xerox de klant tijdig attenderen op leeg rakende verbruiksartikelen, waardoor het risico van dure down-tijd wordt geminimaliseerd. Voordat een klant door zijn voorraad verbruiksartikelen heen raakt, verschijnt er een pop-up menu waarmee de gebruiker wordt uitgenodigd zijn voorraad aan te vullen bij de leverancier van zijn keuze. Het vergemakkelijkt het bestellen voor de klant en biedt een snelle methode van het aanvullen van verbruiksartikelen. De gratis software die wordt geleverd bij alle Phaser 6110 en Phaser 6110MFP apparaten, betekent minder verloren tijd en minder verstoring voor de klant.
"PCM helpt de klanten tijd en geld te besparen", aldus Martijn Brand. "We helpen hen om zo efficint mogelijk te blijven werken. Ondernemingen betalen hoge prijzen voor dit soort op continuteit gerichte diensten. Wij bieden deze dienst nu gratis aan MKB-klanten aan."

De Self-Assessment Value Estimator (SAVE) service is een gratis online inkooptool die voor gebruikers de voordeligste servicevorm berekent om de apparaten aan te schaffen. Het is te verkrijgen via de websites van door Xerox geaccrediteerde resellers en telewebcentra. SAVE vormt een aanvulling op de PagePack kosten-per-pagina contracten voor het midden- en kleinbedrijf, dat verbruiksartikelen, onderdelen en service omvat. De tool helpt klanten bepalen of ze PagePack willen aanschaffen of dat wellicht een 'pay as you go'-optie goedkoper is. "Wij willen de klant helpen de best mogelijke kosten per pagina te realiseren. SAVE haalt de complexiteit en onzekerheid uit het besluitvormingsproces en stelt gebruikers en partners in staat het bedrijfsproces efficinter te laten verlopen", aldus Brand.

De derde pijler van de serviceverbeteringsstrategie van Xerox is een nieuwe versie van de Xerox Office Productivity Advisor (XOPA). XOPA is een op het web gebaseerd systeem waarmee aan bedrijven en kantoren inzichtelijk kan worden gemaakt welke kosten er zijn verbonden aan hun documentstromen. XOPA helpt organisaties bij de keuze van de juiste producten, de juiste combinatie en de juiste kosten. Met behulp van XOPA kan een grondige evaluatie worden verkregen van de directe (afdrukapparatuur, onderhoud) en de indirecte documentgerelateerde kosten (productiviteit, helpdesk) binnen organisaties.
Uit recent onderzoek door IDC kwam naar voren dat bedrijven tussen 9 en 13 procent van hun omzet besteden aan het maken, vastleggen, verspreiden, opslaan en opvragen van documenten, maar dat 90 procent niet weet hoeveel geld hij daaraan besteedt (IDC 2006). XOPA kan bepalen wat de kosten van de afdrukapparatuur en bijbehorende kosten voor een bedrijf zijn. Op basis hiervan kunnen XOPA-gecertificeerde partners aanbevelingen doen voor kostenbesparingen en adviseren hoe het gebruik van de huidige printers, copiers of MFP's kan worden geoptimaliseerd.
Door de meest recente verbeteringen aan XOPA is er nu minder tijd nodig om alle apparatuur te onderzoeken en de nauwkeurigheid van gegevens ten aanzien van deze apparatuur en het gebruik ervan te vergroten. XOPA is uitgebreid en kan nu informatie direct importeren vanuit een aantal andere veelgebruikte 'device discovery tools' zoals CentreWare Web, Xerox' software voor het beheer van in netwerken gentegreerde afdruksystemen. Informatie kan direct in het systeem worden gentegreerd. Het resultaat is een veel indrukwekkender presentatie naar de klant toe. Een beter overzicht wordt geboden, waarbij apparaten afzonderlijk kunnen worden beoordeeld, zodat ze kunnen worden verwijderd of toegevoegd. Het is ook veel gemakkelijker om het printerpark te valideren. De onderzoeksresultaten bevatten tips, alternatieven voor aanpassing op maat, en presentatieaantekeningen. Rapporten en presentaties kunnen automatisch worden aangemaakt. Uitkomsten worden gepresenteerd in een zakelijke context en er wordt een professionele, consistente boodschap gegeven. Dit resulteert in een grotere acceptatie door de klant.

Xerox Europe

Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 – 255 255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 – 255 770,
email: patty.dejong@xerox.com

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost,
tel.: 030 - 229 20 05,
email: hav@verkroostpr.nl