Breukelen - Budel -- Bij Euro Mail in Waddinxveen is kortgeleden een Xerox iGen3 digitale productiepers geplaatst. Volgens Marcel Winkelman, algemeen directeur van Euro Mail, was de tijd er rijp voor: "Adverteerders willen sneller en directer kunnen inspelen op de vragen uit de markt, in full colour en met variabele output. De gedaalde prijs van digitale kleurenafdrukken en de toegenomen kwaliteit maken het nu interessant voor adverteerders om nog beter toegesneden op de doelgroep te gaan communiceren."

Euro Mail
Euro Mail bestaat sinds 1989. Het bedrijf met het hoofdkantoor in Waddinxveen heeft negen vestigingen in Nederland. Bij de negen vestigingen werken in totaal 170 mensen. Euro Mail kent drie hoofdactiviteiten: direct mail, transactie mail en fulfilment. Op het gebied van fulfilment onderscheidt Euro Mail drie verschillende soorten:
  • uitleveren van goederen als onderdeel van de distributieketen van de klant;
  • fulfilment van actieproducten als onderdeel van kort cyclische sales promotie activiteiten;
  • fulfilment van documenten als point of sales-materiaal en brochures. In dit segment plaatsen we ook de Printing-on-Demand actviteiten.
Euro Mail richt zich primair op het midden- en kleinbedrijf. Marcel Winkelman: "Voor het MKB is het belangrijk dat je locaal of minstens regionaal aanwezig bent; vandaar onze negen vestigingen. Maar we werken ook voor een behoorlijk aantal grote bedrijven die maatwerk en tegelijkertijd een grote mate van flexibiliteit vragen."

Redeneren vanuit de klant
Marcel Winkelman vervolgt: "Wij redeneren altijd vanuit de klant. Wij onderkennen hun behoeften en willen telkens de dienstverlening aan hen verbeteren. Wij zien heel duidelijk dat onze opdrachtgevers willen targeten met variabele output, en liefst in kleur. Dat is heel lang veel te duur geweest. Nu is het zover dat de prijs het interessant maakt en tegelijk is de kwaliteit verbeterd en komen de boodschappen dus overtuigender over. De techniek is er nu, daarom hebben wij genvesteerd in de combinatie full colour en variabele output door een Xerox iGen3 aan te schaffen."

iGen3 geschikt voor alle toepassingen
"We hebben deels voor de iGen3 gekozen omdat Xerox al uitgebreid in ons bedrijf aanwezig is, dus blijf je op hetzelfde softwareplatform werken. Dat biedt duidelijke voordelen. De iGen3 is bovendien voor al onze toepassingen geschikt en daarnaast hebben de prijs, de kwaliteit en de operator-vriendelijkheid een rol gespeeld bij die keuze. En Xerox denkt als organisatie goed mee over 'de klant van de klant: over het vermarkten van je propositie en hoe je de investering snel rendabel kunt maken."

Bewuste adverteerders
"Wij verwachten dat steeds meer traditionele output vervangen zal worden door full colour. Verder zullen er nieuwe toepassingen komen, en mede daardoor nieuwe klanten. In zijn algemeenheid zien we dat adverteerders zich steeds meer bewust worden van de effectiviteit van hun campagnes en daar snel en flexibel in willen bijsturen. Daarom zetten ze via mailingbedrijven vaker verschillende varianten en diverse typen mailings in. Het hele businessmodel voor ons verandert, de oplagen worden kleiner en diverser van inhoud. Dit leidt er toe dat de operationele bewerkelijkheid toeneemt. De Xerox iGen3 is voor Euro Mail zodoende een logische investering, die ons helpt bij het verwerven van nieuwe opdrachten."

Kijk voor meer informatie op de website www.euromail.nl.

Xerox Europe

Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/–beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Onder de noemer ‘The New Business of Printing' heeft Xerox het in de markt grootste portfolio ‘state-of-the-art' digitale printsystemen, oplossingen en diensten ontwikkeld. Daartoe behoren tevens gestroomlijnde en efficinte workflow-oplossingen, alsmede een pakket oplossingen om klanten te helpen om hun business te ontwikkelen en groeimogelijkheden op de langere termijn te realiseren. In de veranderende markt voor druk- en printwerk zijn dat de drie elementen die Xerox-klanten helpen om beter te presteren en de productiviteit te verbeteren. En daardoor meer winstmogelijkheden te creren.

Xerox Graphic Arts Premier Partners zijn leden van een door Xerox genitieerd, wereldwijd netwerk van grafimediabedrijven die tot de meest geavanceerde en ervaren digitale drukkers in hun land behoren. Door hun printopdrachten bij Premier Partners onder te brengen, zijn klanten verzekerd van de levering van hoge kwaliteit digitaal vervaardigd drukwerk, uitgevoerd door vooraanstaande ondernemingen, die zijn toegerust met de nieuwste en beste technologie.Voor meer informatie over het Xerox Premier Partner netwerk kijk op www.xerox.com/xpp.

XEROX, iGen3, DocuTech, Xerox NuveraTM, FreeFlow, DocuSP, Accxesen ProfitAcceleratorTMzijn handelsmerken van XEROX CORPORATION. DocuColorwordt in licentie gebruikt. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 – 255 255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 – 255 770,
email: patty.dejong@xerox.com

Euro Mail, Nicoline van der Lugt, cordinator marketing & communicatie, tel.: 0182 - 645 645,
email: n.van.der.lugt@euromail.nl

De Budelse, Rien van der Post, directeur, tel.: 0495 - 498 000

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 - 229 20