Breukelen - Dow kiest opnieuw wereldwijd voor Xerox als partner voor Enterprise Print Services (EPS). EPS is de eerste oplossing die ondernemingen helpt hun documenten over de gehele printinfrastructuur te beheren, van kantoor tot repro tot virtuele werkplek. Bij Dow bestaat deze oplossing uit Managed Print Services n het outsourcen van de huisdrukkerijen. Het Enterprise Print Services contract betreft het in beheer nemen van de decentrale Xerox apparatuur op alle vestigingen van Dow wereldwijd. Xerox monitort de apparatuur en zorgt voor een continue beschikbaarheid van de machines. Dit levert een aanzienlijke kostenbesparing op voor Dow. In de centrale huisdrukkerij van Dow - het Copy Centre - kunnen alle fabrieken hun reprografische opdrachten indienen. Dit Copy Centre wordt gerund door personeel van Xerox en is voorzien van Xerox apparatuur, waarmee hoogwaardige eindproducten, zoals brochures, leaflets en manuals worden afgeleverd. In het Copy Centre vindt tevens de productie plaats van grootformaat afdrukken voor de afdeling engineering.

Xerox beheert de decentrale printapparatuur en huisdrukkerij onder andere in de Verenigde Staten, Canada, India, Zwitserland, Duitsland en Nederland. Alle decentrale apparatuur bij Dow Nederland wordt beheerd vanuit Dublin. Vanuit Dublin wordt er passend bij de aard van de melding contact opgenomen met een key user bij Dow voor bijvoorbeeld het vervangen van toner of papier, of wordt er een technicus van Xerox naar Dow gestuurd. Door het continu monitoren wordt er proactief gereageerd op veranderingen binnen de apparatuur. Op de huisdrukkerij voert Xerox het dagelijkse management. Xerox garandeert voldoende bezetting en ontzorgt de locatie.

Hans Smit, I.S. Client Account Representative bij Dow: "Xerox is wereldwijd preferred supplier van Dow en de reden voor dit nieuwe contract is het realiseren van een kostenbesparing. Wij hebben opnieuw voor Xerox gekozen omdat zij in staat zijn wereldwijd niet alleen het beheer over te nemen van de decentrale apparatuur, maar ook in staat zijn dit te doen voor onze centrale huisdrukkerijen. Vanuit Amerika worden de wereldwijde uitbestedingen gemanaged, die zijn gekoppeld aan SLA's. Hierdoor hebben wij al onze documentgerelateerde zorgen uit handen kunnen geven."

Rajiv Agarwala, directeur Xerox Global Services (XGS) Nederland: "Wij zijn zeer verheugd dat Dow opnieuw voor Xerox heeft gekozen. De ondertekening van het nieuwe contract is het bewijs dat wij in staat zijn aan de wensen en eisen van Dow te blijven voldoen. Wij zijn als enige partij in staat het gehele plaatje - van het beheer van de decentrale printers tot het overnemen van de repro - aan Dow te leveren. Met deze Enterprise Print Services onderscheiden wij ons van andere partijen in de markt. "

Het EPS-aanbod bouwt verder op het leiderschap van Xerox in Managed Print Services, naar aanleiding van haar positionering in het Leaders Quadrant van het in augustus 2009 gepresenteerde Gartner Magic Quadrant voor Managed Print Services (MPS). En de positie als MPS-marktleider in het Quocirca Europese MPS rapport van oktober 2009.

- XXX -

Over Dow Chemical Company
Met een jaarlijkse omzet van $57,4 miljard en 46.000 medewerkers wereldwijd is Dow een divers chemiebedrijf dat de kracht van wetenschap en technologie combineert met het 'Menselijke Element' om voortdurend die dingen te verbeteren die van essentieel belang zijn voor de vooruitgang van de mens. Het bedrijf biedt een breed scala aan producten en diensten aan klanten in 160 landen waarbij het chemie en innovatie verbindt met de principes van duurzaamheid om mensen te voorzien van schoon water, voedsel en medicijnen tot verfstoffen, verpakkingsmiddelen en producten voor persoonlijke verzorging. Op 1 april 2009 heeft Dow het bedrijf Rohm and Haas overgenomen. Dit bedrijf maakt geavanceerde materialen, heeft een omzet van $10 miljard, en 15.000 medewerkers wereldwijd in dienst. Verwijzingen naar 'Dow' of het 'bedrijf' hebben betrekking op The Dow Chemical Company en haar geconsolideerde dochterondernemingen, tenzij nadrukkelijk anders vermeld. Meer informatie over Dow is te vinden op www.dow.com

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl