Breukelen – Voor de groei van een grafische dienstverlener is snelheid van onschatbare waarde. Om grafische bedrijven en repro’s in dat streven te ondersteunen, kondigde Xerox vandaag de Xerox DocuColor 7000AP digitale kleurenpers aan, die de mogelijkheid biedt om per drukwerkopdracht uit drie verschillende afdrukstanden te kiezen. Deze flexibiliteit garandeert altijd een maximale productiviteit en een optimale afdrukkwaliteit voor ieder type drukwerkapplicatie, dus ongeacht het soort substraat of het gewicht van het substraat tot een maximum van 300 gram per m2.

Met de stand ‘All Weights’ kan de kleurenpers alle drukwerkopdrachten uitvoeren met zijn maximale afdruksnelheid van 70 ppm, onafhankelijk van het mediagewicht en –type, en krijgt het drukwerk een mat uiterlijk, dus sterk gelijkend op offsetdrukwerk. De stand ‘Single Weight’ varieert de snelheid van het systeem op basis van het papiergewicht, en zorgt voor drukwerk waarbij wat meer glans op de afdrukken gewenst is. De derde stand, ‘Mixed Media’, optimaliseert prestaties voor complexe(re) drukwerkopdrachten met verschillende substraten vanuit verschillende papierinlegstations.

“Geen twee afdrukomgevingen zijn gelijk: grafische dienstverleners hebben uiteenlopende productiebehoeften die per dag en per opdracht verschillen. En ding hebben onze klanten echter gemeen: ze willen afdrukken met maximale snelheid en productiviteit, ongeacht het soort substraat en het soort drukwerkopdracht”, aldus Rob Stokmans, Business Manager Xerox. “Inmiddels maken in Nederland al vele honderden grafische bedrijven dagelijks gebruik van Xerox digitale kleurenpersen voor hun On Demand drukwerkproducties, voor de nog steeds toenemende vraag naar drukwerk in kleine oplagen of voor gepersonaliseerd drukwerk. Hun Xerox kleurenpers levert daardoor een belangrijke bijdrage in het bedrijfsresultaat en stelt hen bovendien vaak in staat om de concurrentie voor te blijven door het bieden van de beste en meest flexibele dienstverlening aan hun klanten. Waarbij de productiviteit en de afdrukkwaliteit van de kleurenpers in combinatie met de kwaliteit van de Xerox service als de belangrijkste aanschafcriteria worden genoemd.”

De Xerox DocuColor 7000AP biedt dezelfde bewezen prestaties en beeldkwaliteit als de 80-ppm Xerox DocuColor 8000AP. Deze werd bekroond met de ‘Editor’s Choice Award’ van Better Buys for Business, een toonaangevend internationaal onderzoeks- en analysebureau.

De Xerox DocuColor 7000AP kan uiteenlopende media verwerken, zoals doordrukpapier (NCR), Xerox DocuCard en DocuMagnet, etiketten, visitekaartjes, raamstickers en synthetische materialen als polyester, zonder verlies van de uitzonderlijke beeldkwaliteit. Marketingmateriaal, bewegwijzering, ansichtkaarten, direct-marketing en vele andere hoogwaardige toepassingen kunnen op maat worden gemaakt om optimaal te voldoen aan de specificaties van klanten, zoals inhoud met variabele gegevens, en worden geproduceerd met de maximale afdruksnelheid van 70 ppm. Hierdoor kunnen drukwerkleveranciers krappe doorlooptijden realiseren, hun dienstverlening verbeteren of uitbreiden en daarmee hun inkomsten verhogen.

De DocuColor 7000AP heeft een (niet genterpoleerde) afdrukresolutie van 2400 x 2400 dpi en biedt een digitale screeningtechnologie die de kleurenconsistentie weer verder verbetert. De kleurenpers biedt een zeer precieze schoon- en weer registratie van +/- 0.5 mm en drukt schoon- en weer drukwerkopdrachten bovendien zonder snelheidsverlies af , ongevenaard in deze productklasse.

Grafische dienstverleners kunnen kiezen uit de Xerox FreeFlow Print Server 6.0, de Fiery Color Server van EFI (Electronics for Imaging) en de Creo CX Color Server. Deze grote keuze zorgt ervoor dat de klant precies die RIP kan kiezen die optimaal aansluit op z’n bestaande workflow. Daarnaast heeft elke RIP een aantal unieke eigenschappen die een juiste keuze vergemakkelijken, maar altijd garant staan voor een optimaal drukwerkresultaat. De Xerox DocuColor 7000AP profiteert bovendien van de Xerox FreeFlow Digital Workflow Collection. Deze serie gentegreerde en modulaire workflowoplossingen werkt naadloos samen met de kleurenpers en helpt gebruikers makkelijk verbinding te maken met opdrachtgevers, via automatisering hun kosten te verlagen en nieuwe toepassingen mogelijk te maken.

De modulaire DocuColor 7000AP-kleurenpers voldoet aan de behoeften van uiteenlopende grafische omgevingen. Gebruikers kunnen kiezen uit afwerkopties die variren van een configuratie met n in- en uitlegmoduel tot het complete productieaanbod met twee inlegmodules met totaal 4 inlegstations (capaciteit 8.000 vel), een hoge capaciteit uitleg met proefuitleg en inclusief een in-line vouw-, snij- , ril- en hechtstraat voor de volledig geautomatiseerde productie van kant-en-klaar schoongesneden en afgewerkte boekjes. Doordat de DocuColor 7000 voldoet aan de Document Finishing Architecture standaard zijn ook andere optionele inline automatische afwerksystemen beschikbaar.

Beschikbaarheid

De Xerox DocuColor 7000AP is direct beschikbaar. Alle producten zijn te koop via de rechtstreekse verkoopafdeling van Xerox, indirecte partners en geautoriseerde wederverkopers.

-XXX-

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:
Xerox (Nederland) B.V
PR & Communications Manager
Patty de Jong
+31 (0)346255770
patty.dejong@xerox.com
 Trimedia (voor Xerox)
Petra de Jongh
+31 (0)23 750 32 10
pdejongh@trimediabenelux.com