Breukelen-Venray -- Xerox komt met een tweetal verbeteringen op haar DocuTech 180 losblad steunkleurprinter, waardoor de variatie in het soort drukwerkopdrachten wordt vergroot en het aantal te printen steunkleuren uitgebreid. Door deze verbeteringen kunnen de gebruikers nog meer profijt halen uit hun digitale drukwerkactiviteiten.

De DocuTech 180 is met zijn afdruksnelheid van 180 pagina’s per minuut de snelste losblad steunkleurprinter op de markt, en biedt nu afwerkingsopties waarmee uitgaves zoals boeken, brochures en catalogi in hoge volumes kunnen worden vervaardigd. Voorheen was toepassing van het systeem vooral toegespitst op de productie van transactiedocumenten zoals facturen en bankafschriften. Xerox is nu ook in staat om ‘op recept’ specifieke steunkleuren voor haar gebruikers te creren, waardoor die grotere keuzemogelijkheden aan hun afnemers kunnen aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan de vaak zeer specifieke kleuren van bedrijfslogo’s voor het versterken van merkbeeld en -bekendheid. De mogelijkheid om kleuren naar wens toe te passen biedt de gebruikers een ongekend groot aantal steunkleurvariaties. De gebruikers kunnen elke gewenste kleur selecteren en bestellen, waarna Xerox tonerspecialisten, net als bij de samenstelling van een speciale verfkleur, het ‘recept’ voor die kleur in een laboratorium samenstellen.

Steunkleurprinters produceren documenten in zwart-wit met n extra kleur en helpen daardoor de effectiviteit van documenten te vergroten door belangrijke informatie zoals verkoopprijzen, aanbiedingen, factuurbedragen, waarschuwingen, kantlijninformatie in personeelshandleidingen enzovoorts, in een onderscheidende steunkleur af te drukken. Begin volgend jaar zullen de nieuwe mogelijkheden, naast de DocuTech 180, ook beschikbaar komen op de DocuTech 128 en DocuTech 155 steunkleurproductiesystemen.

Volgens een recent onderzoek van Interquest, een in technologie gespecialiseerd onderzoeks- en adviesbureau, zal het volume in digitaal steunkleurprinten tot 2009 met 11 procent per jaar groeien. “Uit de Interquest onderzoeken blijkt, dat handleidingen en studieboeken de belangrijkste groeimarkt voor digitaal steunkleurprinten vormen”, aldus Patrick Bont, marketing manager monochroom en steunkleurprinters, Xerox (Nederland) B.V. “Met de nieuwe afwerkings- en kleuropties kunnen de gebruikers van de DocuTech 180 steunkleurprinter aan hun klanten een breed scala aan mogelijkheden aanbieden, die tot op heden vrijwel exclusief aan offsetdruk waren voorbehouden. Daarmee ontstaan nieuwe mogelijkheden om de opbrengst van hun digitale drukwerkactiviteiten substantieel te verhogen.”

Gericht op productie van digitaal drukwerk

Dankzij de nieuwe afwerkingsopties voor sorteren, nieten en binden, kunnen op de Xerox DocuTech 180 steunkleurprinter hoogvolume drukwerkopdrachten voor onder meer brochures, mailingstukken en dergelijke worden geproduceerd, aanvullend op de reeds bestaande transactionele afdrukmogelijkheden. Het verbeterde digitale printsysteem is aantrekkelijk voor grafimediabedrijven, printshops, huisdrukkerijen en mailingbedrijven, die behoefte hebben aan het gebruik van een extra (steun)kleur tegen slechts zeer geringe meerkosten ten opzichte van digitaal zwart-wit drukwerk.

De DocuTech 180 steunkleurprinter beschikt tevens over een nieuwe papiermodule voorzien van twee inlegstations, die de mogelijkheid biedt om complexe opdrachten samen te stellen met voorbedrukte of -geprinte kleurenpagina’s. Hiermee wordt tijdrovend handmatig samenvoegen voorkomen. Het verbeterde systeem beschikt over diverse inlegmodules voor een grote variteit aan substraten, waardoor de professionele gebruiker documenten zoals nieuwsbrieven en marketingbrochures kan opbouwen die uit meerdere, verschillende soorten papier bestaan.

Uitgebreid kleurenpalet

Xerox heeft tevens magenta als standaard steunkleur toegevoegd aan de complete lijn digitale steunkleurprinters. De andere standaard steunkleuren zijn rood, kardinaalrood, groen, blauw, koningsblauw en cyaan. Geel zal per eind 2006 aan de reeks standaard steunkleuren worden toegevoegd.

De afdrukken van de Xerox digitale steunkleurprinters kunnen iedere vergelijking met andere digitale afdruksystemen doorstaan, gezien hun afdrukresolutie van 2400 x 600 dpi in zwart-wit (600 x 600 dpi in kleur) en hun uitstekende registratie van de steunkleur ten opzichte van het zwart-wit deel van de pagina.

Xerox Europe

Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/–beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Onder de noemer ‘The New Business of Printing’ heeft Xerox het in de markt grootste portfolio ‘state-of-the-art’ digitale printsystemen, oplossingen en diensten ontwikkeld. Daartoe behoren tevens gestroomlijnde en efficinte workflow-oplossingen, alsmede een pakket oplossingen om klanten te helpen om hun business te ontwikkelen en groeimogelijkheden op de langere termijn te realiseren. In de veranderende markt voor druk- en printwerk zijn dat de drie elementen die Xerox-klanten helpen om beter te presteren en de productiviteit te verbeteren. En daardoor meer winstmogelijkheden te creren.

Xerox Graphic Arts Premier Partners zijn leden van een door Xerox genitieerd, wereldwijd netwerk van grafimediabedrijven die tot de meest geavanceerde en ervaren digitale drukkers in hun land behoren. Door hun printopdrachten bij Premier Partners onder te brengen, zijn klanten verzekerd van de levering van hoge kwaliteit digitaal vervaardigd drukwerk, uitgevoerd door vooraanstaande ondernemingen, die zijn toegerust met de nieuwste en beste technologie.Voor meer informatie over het Xerox Premier Partner netwerk kijk op www.xerox.com/xpp.

XEROX, iGen3, DocuTech, Xerox NuveraTM, FreeFlow, DocuSP, Accxes en ProfitAcceleratorTM zijn handelsmerken van XEROX CORPORATION. DocuColor wordt in licentie gebruikt. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Klantcontacten

Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 – 255 255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten

Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 – 255 770,
email: patty.dejong@xerox.com


VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 – 229 20 05, email: hav@verkroostpr.nl