Breukelen - Xerox, dat volgens onderzoeksbureau InfoTrends met haar kleurenprinters meer dan 50 procent van het wereldwijd digitaal geproduceerde kleurenafdrukvolume genereert*, introduceert de DocuColor 7002 en 8002. Met de introductie van deze nieuwe kleurenprinters biedt Xerox grafimediabedrijven en huisdrukkerijen weer een nieuwe mogelijkheid om in te spelen op de nog steeds stijgende vraag naar kleine(re) oplagen en gepersonaliseerd kleurendrukwerk. Met een snelheid van zeventig of tachtig A4 pagina's per minuut leveren de DocuColor 7002 en 8002 een efficinte en consistente hoge kwaliteit digitaal drukwerk.

Ervaren digitale drukkers weten inmiddels dat een consistente en een herhaalbare hoge afdrukkwaliteit, maximale productiviteit en een hoge betrouwbaarheid en beschikbaarheid (uptime) de belangrijkste aanschafcriteria zijn voor een nieuwe kleurenproductieprinter. De Xerox DocuColor 7002/8002 digitale kleurenprinters voldoen aan deze eisen, waardoor ze optimaal geschikt zijn voor (tijd)kritische drukwerkopdrachten als direct marketing of andere promotionele materialen, brochures en de meest uiteenlopende fototoepassingen als albums, kalenders, agenda's en wenskaarten.

Opvallende eigenschappen van de nieuwe Xerox DocuColor 7002/8002 kleurenprinters zijn:
  • Volledig nieuw ontwikkelde 'low gloss' kleurentoners, die een zeer gelijkmatige matte afdruk opleveren, vergelijkbaar met offset afdrukken.
  • In-line fotospectraalmeter, die tijdens het afdrukproces continu kleine 'test patches' op de drums meet. Deze meetgegevens worden verwerkt in het Xerox Automated Colour Quality Suite systeem (ACQS). Dit ACQS-systeem automatiseert allerlei voorheen tijdrovende handmatige taken als kleurcalibratie en het matchen van PMS of Pantone Goe steunkleuren. Met als groot voordeel dat de DocuColor 7002/8002 altijd 'op kleur' en dus gereed is voor productie en dat de afdrukkwaliteit zeer consistent is conform objectieve genormeerde meetmethoden.
  • Volledig geautomatiseerde kleurenworkflow die zorgt voor een ongekend hoog productiviteitsniveau.
  • Uitgebreide in-line afwerkmogelijkheden, zoals het GBC eBinder 200 automatisch wiro-inbindsysteem, de Xerox Tape Binder en de Horizon ColorWorks en ColorWorks Pro vouw- en hechtsystemen.
De in-line fotospectraalmeter en ACQS worden standaard meegeleverd bij elke DocuColor 7002/8002 en zijn te gebruiken in combinatie met de RIP's van EFI, Creo of de Xerox FreeFlow Print Server.

Net zoals met alle andere Xerox kleurenpersen/printers integreert de nieuwe DocuColor 7002/8002 volledig met de FreeFlow Digital Workflow collectie. Workflowoplossingen die gebruikers in staat stellen om 7 dagen per week en 24 uur per dag voor hun klanten bereikbaar te zijn, hun operationele kosten substantieel te verlagen en creatieve multimedia toepassingen met een hoge 'return on marketing investment' (ROI) voor hun opdrachtgevers te ontwikkelen. Xerox levert daarbij ook uitgebreide business development ondersteuning met meer dan honderd verschillende hulpmiddelen en bronnen uit het zogenaamde ProfitAccelerator programma om haar klanten in staat te stellen optimale resultaten met hun digitale drukwerkactiviteiten te behalen.

Beschikbaarheid
De Xerox DocuColor 7002/8002 is vanaf 17 augustus 2009 in Nederland leverbaar via de volgende Xerox Partners en de Xerox vestiging:
- Grafinex, Twentepoort Oost 12, 7609 RG Almelo, tel.: 0546-804050
- Wifac Digital, Nijverheidsweg 7-9, 3641 RP Mijdrecht, Tel.: 0297 289695
- Xtandit Production Solutions B.V., Oostzee 2-4 , 3446 CH Woerden, tel.: 0348-485800
- Xerox (Nederland) B.V., De Corridor 5, 3621 ZA Breukelen, tel.: 0346-255255

- XXX -

* Volgens marktonderzoek van InfoTrends zijn Xerox kleurenproductieprinters wereldwijd verantwoordelijk voor de productie van meer dan 50% van het totale wereldwijde afdrukvolume dat wordt afgedrukt op losblad kleurenprinters die op maandbasis meer dan 300.00 afdrukken kunnen produceren.

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com .Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Bijgevoegd een afbeelding op hoge resolutie:
Favourite Mail en Xerox met v.l.n.r. Ronald Croese, Directeur-eigenaar van Favourite Mail, Marcel Martens, Sales Manager Xerox Productions Group, Christel van de Wal, Directeur-eigenaar van Favourite Mail en Dennis Moll, Business Development Manager Xerox iGen4.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ellis Akkermans of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl