Breukelen -- Bij Dekker Drukwerken in Leeuwarden, Friesland, is kortgeleden een Xerox iGen3 digitale productiepers geplaatst. Het is de eerste machine van dit type die bij een grafimediabedrijf in Friesland is genstalleerd. Bram Dekker, directeur/eigenaar van Dekker Drukwerken: "Deze aanschaf is gedaan uit de visie dat we onafhankelijk van de oplagen altijd dezelfde papierformaten en papiersoorten moeten kunnen verwerken. Dus zowel in offset als digitaal. Met de iGen3 kan dat. Verder zien we een enorme toename van volledig geautomatiseerde web-to-print oplossingen. De iGen3 past perfect in die toepassingen door integratie via Xerox FreeFlow.

Dekker Drukwerken
Dekker Drukwerken in Leeuwarden bestaat als zelfstandige familiedrukkerij sinds 1940. Het is tegenwoordig een hybride drukkerij waar 17 mensen werken. De markten zijn heel divers, Dekker Drukwerken werkt veel regionaal, maar heeft ook diverse grote landelijke opdrachtgevers. Onder andere het voorraadbeheer via internet doet Dekker voor bedrijven door het hele land. Dekker Drukwerken wil via innovatie voorop lopen in de snelle ontwikkelingen in de grafische markt. Zo was het bedrijf destijds de eerste Friese drukkerij waar een vijfkleuren Speedmaster werd geplaatst, en ook in de computer-to-plate ontwikkelingen waren ze er heel snel bij. Voor digitaal drukken werd een hele vroege Xerox DocuColor 2045 genstalleerd. Na een paar jaar op digitale apparatuur van een andere fabrikant te hebben gewerkt is nu gekozen voor de Xerox iGen3 digitale productiepers. Op deze machine kan men werken met dezelfde papierformaten en -soorten die ze ook al gebruiken op hun Heidelberg Speedmasters. Bovendien is de iGen3 volledig geautomatiseerd op te nemen in web-to-print oplossingen, een wijze van dienstverlening die een steeds grotere vlucht neemt bij Dekker.

Slagvaardiger en goedkoper
Bram Dekker: "Dat steeds meer werk van offset naar digitaal gaat is een open deur: die ontwikkelingen gaan razendsnel. Daarnaast halen we nieuwe opdrachten binnen doordat we met deze machine in staat zijn digitaal drukwerk te leveren waarvan de kostprijs veel meer in de lijn ligt van offsetproducties. In onze visie was de iGen3 noodzaak om de volledige integratie met de software en de aansluiting op onze web-services te realiseren. Door de combinatie van onze offsetpersen, onze iGen3 en onze software hebben we een veel grotere slagvaardigheid. De snelheid en het gemak van de iGen3 zijn perfect, en we werken ook nog eens goedkoper dan met de eerdere digitale apparatuur."

Meer mogelijkheden door FreeFlow
Dekker vervolgt: "Voor de totale integratie van onze productielijn wordt thans de FreeFlow software van Xerox genstalleerd en getest. Daardoor ontstaan weer uitgebreidere mogelijkheden, vooral in het op afstand via internet opgeven van orders. Door de integratie van deze workflow-oplossingen kunnen we nieuwe opdrachten binnenhalen. Onze mogelijkheden zijn uniek in Friesland. Wij zijn bijvoorbeeld nu al in staat bestanden van alle Office-pakketten perfect tot orders te verwerken, naast de typerende grafische bestandsformaten. We zijn al jaren heel innovatief bezig, en die lijn trekken we door. In die visie paste de aanschaf van de iGen3 en we kunnen nu na een paar maanden al concluderen dat die aanschaf goed geweest is voor ons en onze klanten."Meer informatie is te vinden op www.dekkerdrukwerken.nl.

Xerox Europe

Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/–beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Onder de noemer ‘The New Business of Printing’ heeft Xerox het in de markt grootste portfolio ‘state-of-the-art’ digitale printsystemen, oplossingen en diensten ontwikkeld. Daartoe behoren tevens gestroomlijnde en efficinte workflow-oplossingen, alsmede een pakket oplossingen om klanten te helpen om hun business te ontwikkelen en groeimogelijkheden op de langere termijn te realiseren. In de veranderende markt voor druk- en printwerk zijn dat de drie elementen die Xerox-klanten helpen om beter te presteren en de productiviteit te verbeteren. En daardoor meer winstmogelijkheden te creren.

Xerox Graphic Arts Premier Partners zijn leden van een door Xerox genitieerd, wereldwijd netwerk van grafimediabedrijven die tot de meest geavanceerde en ervaren digitale drukkers in hun land behoren. Door hun printopdrachten bij Premier Partners onder te brengen, zijn klanten verzekerd van de levering van hoge kwaliteit digitaal vervaardigd drukwerk, uitgevoerd door vooraanstaande ondernemingen, die zijn toegerust met de nieuwste en beste technologie.Voor meer informatie over het Xerox Premier Partner netwerk kijk op www.xerox.com/xpp.

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.

Klantcontacten

Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 – 255 255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten

Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 – 255 770,
email: patty.dejong@xerox.com

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 – 229 20 05, email: hav@verkroostpr.nl